Αποδομείται πλήρως το επιχείρημα Καραμανλή για τα Τέμπη: Άρρηκτα συνδεδεμένη η σύμβαση 717 με το δυστύχημα

Σε ένα κανονικό κράτος αυτή τη στιγμή ο Κώστας Καραμανλής θα είχε ήδη παραιτηθεί και θα οδηγούνταν στη δικαιοσύνη.

Αποδομείται πλήρως το επιχείρημα Καραμανλή για τα Τέμπη: Άρρηκτα συνδεδεμένη η σύμβαση 717 με το δυστύχημα
ΠΡΟΒΟΛΗ

Δεν πέρασαν πολλές ημέρες από το προκλητικό ρεσιτάλ υποκρισίας του Κώστα Καραμανλή στην εξεταστική των Τεμπών, στο οποίο μεταξύ άλλων προκλητικών που είπε ανέφερε πως και να υπήρχαν συστήματα ασφαλείας δεν θα μπορούσε να αποτραπεί το ανθρώπινο λάθος.

Για το παραπάνω ξεκάθαρη απάντηση έδωσε ο ανακριτής που χειρίζεται την υπόθεση, καθώς ζητάει τον συσχετισμό της δικογραφίας της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας με την έρευνα που διενεργεί στη Λάρισα ο ίδιος, λέγοντας ξεκάθαρα ότι αν είχε ολοκληρωθεί η Σύμβαση 717 για τα συστήματα ασφαλείας δεν θα είχε συμβεί το δυστύχημα που στοίχησε τη ζωή σε 57 ανθρώπους.

Μάλιστα, σύμφωνα με ρεπορτάζ που έκανε το news24/7, ο εφέτης Κ. Μπακαΐμης με έγγραφό του προς την πρωτοδίκη Αθηνών που μελετά τα ευρήματα της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας, ζητά τον συσχετισμό των δύο δικογραφιών.

Το έγγραφο του ανακριτή επίσης αναφέρει: «Το αντικειμενικό υπόβαθρο των ως άνω αξιόποινων πράξεων της δίωξης του Ευρωπαίου Εισαγγελέα και των αποδεικτικών στοιχείων που έχουν συγκεντρωθεί στα πλαίσια της προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργήθηκε από αυτόν, θεμελιώνουν αποδεικτικά το κίνητρο και τον αναγκαίο αιτιώδη σύνδεσμο για τις ερευνώμενες από εμάς πράξεις.

Οι πολυετείς παρατάσεις στην ολοκλήρωση του έργου της Σύμβασης 717/14, μετά από σχετικά αιτήματα στελεχών της ΕΡΓΟΣΕ […] συνδέονται άμεσα αιτιωδώς με την επέλευση του δυστυχήματος, αφού εάν η Σύμβαση 717/14 είχε εγκαίρως και στα αρχικά συμβατικά πλαίσια ολοκληρωθεί και είχαν παραδοθεί και λειτουργούσαν τα σχετικά συστήματα ασφαλείας-ελέγχου της σιδηροδρομικής κυκλοφορίας, θα αποφευγόταν μετά βεβαιότητας η επέλευση του δυστυχήματος, λόγω της επέμβασης-επενέργειας στη σιδηροδρομική κυκλοφορία των συστημάτων αυτών κατά τη λειτουργίας τους».

Προφανώς όλα τα παραπάνω εκθέτουν ανεπανόρθωτα τον Κώστα Καραμανλή, ο οποίος λίγο μετά την ντροπιαστική παρουσία του στα έδρανα της εξεταστικής επιτροπής φαίνεται πως βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση, καθώς μοιάζει αυτή τη στιγμή ο κύριος υπεύθυνος για το τραγικό δυστύχημα. Όπως προφανώς και το κόμμα του, το οποίο τον στηρίζει τον έναν αυτό χρόνο.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ