Τέμπη - Βαγγέλης Βλάχος: «Τίποτα από όλα αυτά δεν θα έπρεπε να είχε συμβεί όσοι άνθρωποι και να έκαναν όσα λάθη έκαναν»

«Δεν είναι θεωρία, ούτε λαϊκισμός, ούτε αφήγημα της αντιπολίτευσης, είναι η πραγματικότητα, και κανένα στημένο πόρισμα δεν μπορεί να την αμφισβητήσει»

Τέμπη - Βαγγέλης Βλάχος: «Τίποτα από όλα αυτά δεν θα έπρεπε να είχε συμβεί όσοι άνθρωποι και να έκαναν όσα λάθη έκαναν»
ΠΡΟΒΟΛΗ

Ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδη, μιλώντας στον Real FM, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στο δυστύχημα των Τεμπών, ισχυριζόμενος θρασύτατα πως το μπάζωμα του σημείου του δυστυχήματος «είναι μια θεωρία που την έγραψε ο Βελόπουλος και ο Χίος πριν ένα χρόνο και σήμερα όλη η Ελλάδα μιλάει για συγκάλυψη για ένα δήθεν "μπάζωμα"».

Η τοποθέτηση του υπουργού προκάλεσε, όπως ήταν αναμενόμενο, την απάντηση του Βαγγέλη Βλάχου, αδελφού του Βάιου Βλάχου, ενός από τους 57 νεκρούς του δυστυχήματος.

Ο κ. Βλάχος στην ανάρτησή του τονίζει ότι «το μπάζωμα δεν το ξεκίνησε ο Βελόπουλος και ο Χίος. Το ξεκίνησαν κάποιοι με μπουλντόζες, την Παρασκευή 4 Μαρτίου 2023, ακολουθώντας εντολές από "απρόσωπους" και "ανώνυμους"», επισημαίνοντας «ότι δεν είναι θεωρία, ούτε λαϊκισμός, ούτε αφήγημα της αντιπολίτευσης, είναι η πραγματικότητα, και κανένα στημένο πόρισμα δεν μπορεί να την αμφισβητήσει».

«Να σας δείξουμε φωτογραφίες από ένα-ένα τα κοκκαλάκια και τα προσωπικά αντικείμενα των θυμάτων που μαζεύονταν στο Κουλούρι της Λάρισας, όπου ήταν πεταμένα και σάπιζαν για μήνες, ενώ θα έπρεπε να είχαν περισυλλεχθεί σωστά από τις αρμόδιες αρχές» σημειώνει σχετικά με την διαχείρηση της τραγωδίας και του τρόπου φύλαξης των βαγονιών στο σημείο όπου μεταφέρθηκαν μετά το δυστύχημα.

Ολόκληρη η ανάρτηση

«Όχι @AdonisGeorgiadi το μπάζωμα δεν το ξεκίνησε ο Βελόπουλος και ο Χίος. Το ξεκίνησαν κάποιοι με μπουλντόζες, την Παρασκευή 4 Μαρτίου 2023, ακολουθώντας εντολές από "απρόσωπους" και "ανώνυμους", όταν ακόμη υπήρχαν στο χώρο υπολείμματα ταυτοποιημένων θυμάτων και της αγνοούμενης.

Σας πήραν γονείς πριν από λίγες μέρες και σας είπαν να μη λέτε άλλο τέτοια ψέματα για αυτό το θέμα. Κάθε φορά που λέτε τέτοια πράγματα προσβάλλετε τα θύματα των Τεμπών και τις οικογένειες τους, μπορείτε να το καταλάβετε αυτό; Πείτε κάτι άλλο, μιλήστε για τον Καραμανλή και την 717, τα ανθρώπινα λάθη, την εξεταστική και όλα αυτά, αλλά μην μιλάτε για τις ενέργειες που δώθηκε εντολή να γίνουν στο χώρο ώρες μετά τη σύγκρουση.

Δεν είναι θεωρία, ούτε λαϊκισμός, ούτε αφήγημα της αντιπολίτευσης, είναι η πραγματικότητα, και κανένα στημένο πόρισμα δεν μπορεί να την αμφισβητήσει.

Προτείνω να κάνουμε μια βιντεοκλήση μαζί, με τους ειδικούς πραγματογνώμονες, με τον Λαζαρίδη, τον Κυρανάκη, τον Ρωμανό, τον Τσαβδαρίδη, τον Μαρκόπουλο και όποιον άλλο θέλετε, να σας δείξω μία-μία τις φωτογραφίες όλης της διαδικασίας, όλα τα αίσχη τα οποία έδωσαν εντολή κάποιοι "απρόσωποι" και "ανώνυμοι" να γίνουν εκείνες τις ημέρες.

Δεν ήσασταν εκεί να τα δείτε, αλλά ευτυχώς υπάρχουν έστω και κάποιες φωτογραφίες και βίντεο, το πως συμπεριφέρθηκαν κάποιοι στους νεκρούς. Στους νεκρούς!

Να σας δείξω φωτογραφίες από τον αδερφό μου, πως μου τον φέρατε νεκρό και απανθρακωμένο μετά από μια έκρηξη και μια φωτιά που δεν θα έπρεπε να είχε συμβεί ακόμη και σε μία τέτοια σφοδρή σύγκρουση.

Να σας δείξουμε φωτογραφίες από ένα-ένα τα κοκκαλάκια και τα προσωπικά αντικείμενα των θυμάτων που μαζεύονταν στο Κουλούρι της Λάρισας, όπου ήταν πεταμένα και σάπιζαν για μήνες, ενώ θα έπρεπε να είχαν περισυλλεχθεί σωστά από τις αρμόδιες αρχές.

Τίποτα από όλα αυτά δεν θα έπρεπε να είχε συμβεί όσοι άνθρωποι και να έκαναν όσα λάθη έκαναν.

Και αν μετά από όλα αυτά που θα σας δείξουμε έχετε το στομάχι να βγείτε να μιλήσετε ξανά για θεωρίες συνωμοσίας και για ανθρώπινα λάθη, τι να πω, σας βγάζω το καπέλο, αξίζετε πραγματικά να είστε εκεί που είστε.

Γιατί αν δεν έχετε συγκαλύψει, το μοναδικό άλλο ενδεχόμενο είναι ότι είστε η πιο άχρηστη και ανίκανη κυβέρνηση της σύγχρονης ιστορίας της Ελλάδας, που όχι μόνο δεν μπορεί να προστατέψει τους ζωντανούς αλλά δεν σέβεται ούτε τους νεκρούς και τις οικογένειες τους. Ή και τα δύο».

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ