Υπόθεση 12χρονης: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά την εισαγγελικής πρότασης για αθώωση του Ηλία Μίχου

«Καμία ανοχή στα κυκλώματα τράφικινγκ και παιδοβιαστών»

Υπόθεση 12χρονης: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά την εισαγγελικής πρότασης για αθώωση του Ηλία Μίχου
ΠΡΟΒΟΛΗ

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η πρόταση της εισαγγελέως για απαλλαγή του βασικού κατηγορούμενου στη υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης της 12χρονης από τον Κολωνό, Ηλία Μίχου, από τις κατηγορίες του βιασμού και της μαστροπείας.

Η Λαϊκή Συνέλευση Κολωνού, Σεπολίων, Ακαδημίας Πλάτωνα καλεί σήμερα (13/3) σε συγκέντρωση στις 19:00 στο μετρό Σεπόλια, ενώ για την Πέμπτη αναμένεται να ανακοινωθεί κάλεσμα για μεγάλη διαδήλωση στο κέντρο της Αθήνας, σύμφωνα με την Επιτροπή Αλληλεγγύης στη 12χρονη, που στηρίζει με την σειρά της το κάλεσμα.

«Απαιτούμε να μην γίνει δεκτή η πρόταση της εισαγγελέως. Καμία ανοχή στα κυκλώματα τράφικινγκ και παιδοβιαστών» τονίζεται στη σχετική ανάρτηση.

«Το σύστημα δουλεύει συντεταγμένα και το αποδεικνύει ακόμα μία φορά» επισημαίνει η Λαϊκή Συνέλευση στο κάλεσμά της και προσθέτει μεταξύ άλλων ότι «η πρόταση της Εισαγγελέως δεν αθωώνει απλά τον Μίχο και ξεπλένει τους υπόλοιπους εμπλεκόμενους παιδοβιαστές αλλά καταδικάζει σε ισόβια απομόνωση και αδιέξοδο τη 12χρονη επιζώσα και κάθε άλλο θύμα, παιδί ή γυναίκα, επειδή τόλμησε και έσπασε τον κύκλο της σιωπής. Το ίδιο βέβαια επιφυλάσσει η δικαιοσύνη και για τη μητέρα της που τόλμησε να σπάσει την ομερτά και τον κύκλο της καταπίεσης του παιδιού της».

Nα σημειωθεί ότι η εισαγγελέας ζήτησε την απαλλαγή λόγω αμφιβολιών για τις κατηγορίες που αφορούν βιασμό της 12χρονης, καθώς και για μαστροπεία σε οίκους ανοχής μέσω εξαναγκασμού.

Η εισαγγελέας θεώρησε ότι ο 55χρονος επιχειρηματίας πρέπει να κριθεί ένοχος μόνο για διακεκριμένη κατάχρηση ανηλίκου που δεν συμπλήρωσε τα 14 έτη από πρόσωπο που του το είχαν εμπιστευτεί, για κατοχή πορνογραφικού υλικού με ανήλικο κάτω των 12 ετών αλλά χωρίς εξαναγκασμό και κερδοσκοπία, για διευκόλυνση της ανήλικης να εκδίδεται καθώς και για οπλοκατοχή.

Την ίδια ώρα, η εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή της μητέρας της 12χρονης.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ