Ανακάλυψαν πυρηνικά τα ΜΜΕ στο ΑΠΘ – Διαγραφές φοιτητών ζητά ο πρωθυπουργός

Την ώρα που τα ΜΜΕ έφτασαν στο σημείο να ζητούν αυστηρά μέτρα όπως την υποχρηματοδότηση των δημοσίων πανεπιστημίων (στον αέρα του ΣΚΑΙ) πατώντας σε ένα ψέμα μεγατόνων, γίνεται όλο και πιο φανερό πως η τηλεόραση στο ζήτημα των ιδιωτικών πανεπιστημίων θα «βάλει πλάτη».

Ανακάλυψαν πυρηνικά τα ΜΜΕ στο ΑΠΘ – Διαγραφές φοιτητών ζητά ο πρωθυπουργός
ΠΡΟΒΟΛΗ

Αγαπημένες στιγμές για σινεφίλ, Not great not terrible, ζήσαμε σήμερα στην πιο σουρρεαλιστική χώρα του γνωστού σύμπαντος.

Από το πρωί το κυρίαρχο αφήγημα στα περισσότερα κανάλια που έχουν πρωινές ειδήσεις ήταν πως «Παραλίγο να έχουμε πυρηνικό δυστύχημα στο ΑΠΘ» αναφέροντας πως «Φοιτητές διέρρηξαν πυρηνικό αντιδραστήρα στην Θεσσαλονίκη».

Φήμες που αφορούν τον Άρη Πορτοσάλτε με γκάιγκερ να μετράει την ιονίζουσα ακτινοβολία στο προαύλιο του ΑΠΘ, ελέγχονται ως ανακριβείς.

Κάποια από τα ΜΜΕ με πρώτο τον ΣΚΑΙ «ζητούσαν» από την Κυβέρνηση ακόμα πιο αυστηρά μέτρα ενάντια στους φοιτητές σε αυτό που πλέον φαίνεται ως συμπαγνία κυβέρνησης και καναλιών για την συκοφαντία των φοιτητών και του δημοσίου Πανεπιστημίου.

Με την διάψευση του πρύτανη του ΑΠΘ ασχολήθηκαν ελάχιστοι – Τι ανέφερε

Ο Χαράλαμπος Φειδάς, Πρύτανης του ΑΠΘ διέψευσε τα ρεπορτάζ οριακά στον αέρα δηλώνοντας στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN. «Από ότι γνωρίζω πριν 1.5 περίπου μήνα βρέθηκε παραβιασμένο το λουκέτο σε πόρτα που οδηγεί στο υπόγειο που βρίσκεται ο αντιδραστήρας, χωρίς να υπάρχει παραβίαση του χώρου και τίποτε παραπάνω. Δεν υπάρχει καμία παραβίαση στην πόρτα του αντιδραστήρα και καμία περίπτωση διαρροής.

» Δεν τίθεται θέμα διαρροής ραδιενεργού υλικού, δεν τίθεται θέμα ανάφλεξης, υπόκειται σε όλους τους ελέγχους και από την Διεθνή Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας. Υπάρχουν μέτρα ασφαλείας, φυλάσσεται σε χώρο στο υπόγειο, με θωρακισμένη πόρτα και συναγερμό.

»(Ο αντιδραστήρας) Υπάρχει από το 1974 για εκπαιδευτικούς σκοπούς για το τμήμα Φυσικής». Όπου φυσικά αυτά είναι τα «ψιλά γράμματα» μπροστά στο θέμα πως παραλίγο να γίνει εκπαιδευτικός πυρηνικός αντιδραστήρας…Τσέρνομπιλ.

Συλλεκτική κούπα του ΑΠΘ για να πίνουν οι φοιτητές αίμα παιδιών, λίγο πριν τον πυρηνικό όλεθρο.

«Κουκουλοφόροι επιτέθηκαν με αλυσοπρίονο σε πυρηνικό αντιδραστήρα»

Το άνω πρόκειται για το σούπερ που έπαιξε από το πρωί στα κανάλια. Δεν απασχόλησε στο ελάχιστο πως η είδηση δεν επιβεβαιώνονταν από πουθενά. Δεν απασχόλησε κανέναν πως πέρα από το εντυπωσιακό σούπερ, η είδηση δεν βγάζει λογική. Αυτό που μένει ως αίσθηση, είναι πως πλέον τα κανάλια δεν τα απασχολεί να βγάζουν fake news. Κάτι τόσο απίθανο βγήκε στον αέρα μπροστά σε εκατομμύρια τηλεθεατές, για να επιτελέσει τον σκοπό του. Κανείς δεν θα ζητήσει συγνώμη από τους φοιτητές ή τους τηλεθεατές.

Ο σκοπός δεν είναι άλλος από την δυσφήμιση του φοιτητικού κινήματος, οι οποίοι παρουσιάστηκαν ως παρανοϊκοί κουκουλοφόροι που επιχείρησαν να διαρρήξουν πυρηνικό αντιδραστήρα με αλυσοπρίονο.

Πώς γνωρίζουν πως επρόκειτο για κουκουλοφόρους που επιχείρησαν να διαρρήξουν τον «πυρηνικό αντιδραστήρα», πως θεώρησαν πως υπάρχει στην Ελλάδα λειτουργικός πυρηνικός αντιδραστήρας, που θα είχε τοποθετηθεί υπεύθυνος κάποιο κυβερνητικό βύσμα και θα είχε γίνει η χώρα ραδιενεργή, δεν πέρασε καν από το μυαλό τους.

Αν κεντήσουν και το έμβλημα του ΑΠΘ, υπάρχει έτοιμο υλικό να ανοίξει eShop.

Μια απίθανη είδηση βγήκε στον αέρα όλων των καναλιών – Ο λόγος

Στην περίπτωση που εξετάζεται έχουμε μια σκόπιμη περίπτωση κατασυκοφάντησης των φοιτητών από τις δυνάμεις που δρουν ως «δεκανίκι» της κυβέρνησης. Μάλιστα στον ΣΚΑΙ, όχι μόνο ζήτησαν την υποχρηματοδότηση των δημόσιων πανεπιστημίων, αλλά ζήτησαν από την κυβέρνηση «η οποία εξελέγη υποσχόμενη νόμο και τάξη», πιο σκληρή καταστολή εναντίον των φοιτητών.

Κανείς, δεν έχει το παραμικρό όπλο ενάντια στις ψευδείς ειδήσεις της τηλεόρασης, που όσο απίθανες και να δείχνουν, εν τέλει κάνουν την δουλειά τους, σε όσους πιστεύουν ακόμα πως η τηλεόραση ενημερώνει. Ο πυρηνικός αντιδραστήρας του ΑΠΘ δεν μπορεί να φτάσει σε κατάσταση κρισιμότητας, ενώ ουδέποτε παραβιάστηκε ο χώρος ή η θωρακισμένη πόρτα του ΑΠΘ.

Λίγο μετά τα πρωινά δελτία ειδήσεων, σε συνάντηση με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε τις «διαγραφές φοιτητών που εμπλέκονται σε έκνομες ενέργειες». Όπου ως έκνομες ενέργειες εννοούσε τις περιπτώσεις εκείνες που οι φοιτητές αντιδρούν όταν ο κύριος πρωθυπουργός παραβιάζει το ίδιο το σύνταγμα της χώρας.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ