Τέμπη: Την Κυριακή 30 οικογένειες των θυμάτων των Τεμπών στη Λάρισα

Με στόχο να αποφασίσουν πώς θα συνεχίσουν τον αγώνα τους οι συγγενείς θυμάτων συγκεντρώνονται στη Λάρισα την Κυριακή το πρωί.

Τέμπη: Την Κυριακή 30 οικογένειες των θυμάτων των Τεμπών στη Λάρισα
ΠΡΟΒΟΛΗ

Με στόχο να αποφασίσουν πώς θα συνεχίσουν τον αγώνα τους οι συγγενείς θυμάτων συγκεντρώνονται στη Λάρισα την Κυριακή το πρωί.

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας θα φιλοξενήσει το πρωί σε κτίριό της στην οδό Θεοφράστου στη Λάρισα πάνω από 30 οικογένειες που έχασαν κάποιο μέλος τους στην σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών.

Η συγκέντρωση των συγγενών των θυμάτων είναι προγραμματισμένη να ξεκινήσει στις 11.30 το πρωί και στόχος είναι να συζητηθούν οι τελευταίες εξελίξεις και να προσδιοριστούν οι επόμενες ενέργειές τους. 

Μαζί τους θα είναι η Ε.Δ.Α.Π.Ο https://www.edapo.gr/update/  η Επιτροπή Διερεύνησης Ανεξάρτητων Πραγματογνωμόνων Οικογενειών που θα ενημερώσει για την εξέλιξη των ερευνών της:

«Με την παράδοση του τελικού πορίσματος της ΕΔΑΠΟ στις ανακριτικές αρχές (στις αρχές Μαρτίου 2024) ολοκληρώθηκε η κύρια διερεύνηση ως προς τα αίτια και τις συνθήκες που οδήγησαν στο ατύχημα.

Όμως, η ΕΔΑΠΟ συνεχίζει να εργάζεται σε επιμέρους ζητήματα που σχετίζονται κυρίως με τη διερεύνηση του μηχανισμού ανάφλεξης, κατάκαυσης και πυρκαγιάς, σε συνεργασία με εξειδικευμένα εργαστήρια και συνεργάτες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ολοκληρωθεί η τρισδιάστατη ψηφιακή αναπαράσταση (3D animation) του μηχανισμού σύγκρουσης και αρχικής ανάφλεξης, όπου με τη μέθοδο του reverse engineering γίνεται προσπάθεια αντιστοίχισης των βίντεο από τις τρεις κάμερες που έχουν καταγράψει τη σύγκρουση, με την αντίστοιχη (προσεκτικά διαστασιολογημένη και μοντελοποιημένη) ψηφιακή αναπαράσταση της κίνησης των συρμών από τη στιγμή της σύγκρουσης μέχρι και την τελική θέση των συντριμμιών.

Με τη μέθοδο αυτή, προσθέτουμε στην ανάλυση την πολύ σημαντική τέταρτη διάσταση (τον χρόνο) ώστε να μπορούμε πλέον να αποκλείσουμε κάποιες από τις πιθανές εκδοχές και να ισχυροποιήσουμε κάποιες άλλες ως πιθανότερες».

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ