Βασίλης Μάγγος: Κατηγορίες σε 6 αστυνομικούς για το κακούργημα του βασανιστηρίου

«Είναι σημαντική εξέλιξη διότι η υπόθεση ήταν υποβαθμισμένη»

Βασίλης Μάγγος: Κατηγορίες σε 6 αστυνομικούς για το κακούργημα του βασανιστηρίου
ΠΡΟΒΟΛΗ

Ο Γιάννης Μάγγος γνωστοποίησε, μέσω ανάρτησής του, μια εξαιρετικά σημαντική ποινική εξέλιξη στην υπόθεση βασανισμού του γιού του Βασίλη, από αστυνομικούς έξω από τα δικαστήρια Βόλου, στις 13 Ιουνίου του 2020.

Ο Βασίλης Μάγγος ξυλοκοπήθηκε βάναυσα και έναν μήνα μετά τον ξυλοδαρμό του πέθανε. Έκτοτε, ο πατέρας του αγωνίζεται προκειμένου οι βασανιστές του να τιμωρηθούν και να δικαιωθεί το παιδί του.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει στην ανάρτησή του ο κ. Μάγγος, η υπόθεση αναβαθμίστηκε ποινικά, καθώς έξι αστυνομικοί της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας κατηγορούνται για βασανιστήρια κατά συναυτουργία και κατά συρροή, για επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά συναυτουργία και κατά συρροή και για έκθεση κατά συναυτουργία και παράνομη κατακράτηση κατά συναυτουργία. (Η κατά συρροή κατηγορία αφορά τους τέσσερεις πρώτους).

Όπως αναφέρεται στη Διάταξη, την οποία επικαλείται ο Γιάννης Μάγγος στην ανάρτησή του, «προκύπτουν σοβαρές ενδείξεις ενοχής των κατηγορουμένων για τις πράξεις που κατηγορούνται, εκ των οποίων η πρώτη είναι κακουργηματικού χαρακτήρα και προκειμένου να αποτραπεί ο κίνδυνος τέλεσης νέων εγκλημάτων και να εξασφαλιστεί η εμφάνισή τους στο ακροατήριο του Δικαστηρίου, επιβλήθηκαν εις βάρος τους περιοριστικοί όροι ήτοι: 1) απαγόρευση εξόδου από την Ελλάδα και 2) την παροχή εκ μέρους τους εγγυοδοσίας ενός συγκεκριμένου χρηματικού ποσού».

Ο αγώνας συνεχίζεται

«Έγινε μια τεράστια προσπάθεια συγκάλυψης και γι’ αυτό φωνάζω εδώ και τέσσερα χρόνια»

Μιλώντας στο tvxs.gr για την σημερινή θετική εξέλιξη, ο Γιάννης Μάγγος τονίζει ότι «είναι σημαντική εξέλιξη διότι, καταρχήν, η υπόθεση ήταν υποβαθμισμένη. Η υπόθεση βρισκόταν στο μονομελές πλημμελειοδικείο Βόλου και μόνο για “επικίνδυνες σωματικές βλάβες”. Έγινε μια τεράστια προσπάθεια συγκάλυψης και γι’ αυτό φωνάζω εδώ και τέσσερα χρόνια.

Όμως με τον αγώνα τον δικό μας, των δικηγόρων μας και τον αγώνα του κινήματος, δημοσιογράφων, των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, διότι η κοινωνία στηρίζει την υπόθεσή μας, δεν σταματήσαμε. Είχαμε κάνει μια πρώτη μήνυση, η οποία πήγε στο μονομελές πλημμελειοδικείο.

Κάναμε μια δεύτερη μήνυση ζητώντας, ανάμεσα στα άλλα, να μπουν στο κατηγορητήριο, με τις κατηγορίες που τους αναλογούν, και άλλα πρόσωπας και απορρίφθηκε με ανεμάρτιστα επιχειρήματα. Όμως εμείς επιμείναμε και απευθυνθήκαμε στη Λάρισα, όπου, η εισαγγελέας που την ανέλαβε, την μελέτησε πραγματικά και κατάλαβε ότι έχουμε δίκιο. Διότι έχουμε αδιάσειστα ντοκουμέντα,. Υπάρχει το βίντεο, οι φωτογραφίες, ο φάκελος του νοσοκομείου, το πόρισμα του Συνηγόρου του Πολίτη, το οποίο είναι καταπέλτης σε βάρος των αστυνομικών».

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ