Ενάντια στη συνενοχή της Ελλάδας στην γενοκτονία των Παλαιστίνιων

«Οι τακτικές του ισραηλινού στρατού, είναι από τις πιο τρομακτικές και απάνθρωπες που έχουν υπάρξει».

Ενάντια στη συνενοχή της Ελλάδας στην γενοκτονία των Παλαιστίνιων
ΠΡΟΒΟΛΗ

Το διεθνές κάλεσμα για έναν συντονισμένο οικονομικό αποκλεισμό σε αλληλεγγύη με την Παλαιστίνη είχε ανταπόκριση και στην Αθήνα.  Αλληλέγγυοι απέκλεισαν έναν από τους σημαντικότερους εμπορικούς κόμβους στην Ελλάδα, για να εμποδίσουν την απρόσκοπτη ροή εμπορίου και κεφαλαίου τη στιγμή που η Γάζα αντιστέκεται στον αφανισμό της.

Η ανακοίνωσή τους

«Είμαστε μία πρωτοβουλία ατόμων αλληλέγγυα με την Παλαιστινιακή αντίσταση και καταγγέλλουμε την γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού που διαπράττει το αποικιοκρατικό κράτος του Ισραήλ.

Οι τακτικές του ισραηλινού στρατού, είναι από τις πιο τρομακτικές και απάνθρωπες που έχουν υπάρξει -αδιάκριτοι βομβαρδισμοί, συστηματικός εξευτελισμός και λιμοκτονία, βομβαρδισμοί νοσοκομείων και προσφυγικών καταυλισμών-, και επιβεβαιώνουν αδιαμφισβήτητα την ιστορική βούληση του καθεστώς απαρτχάιντ του Ισραήλ να εξαφανίσει την Παλαιστίνη και τον Παλαιστινιακό λαό, με αφετηρία την “Καταστροφή”/”Νaqba” του 1948, η οποία οδήγησε στον εκτοπισμό 7,6 εκατομμύριων Παλαιστίνιων, δηλαδή της πλειοψηφίας της Παλαιστινιακής κοινωνίας.

Ενώ μπαίνουμε στον έβδομο μήνα φρικτών επιθέσεων από τις Σιωνιστικές Στρατιωτικές Δυνάμεις σε όλη τη Γάζα αλλά και στα άλλα Παλαιστινιακά εδάφη, που έχουν προκαλέσει πάνω από 35,000 νεκρούς, εκ των οποίων πάνω από 13,000 παιδιά, η σιωπή αλλά και η συνενοχή των περισσότερων δυτικών κυβερνήσεων, δήθεν προστάτες των ανθρώπινων δικαιωμάτων, είναι ανυπόφορη.

Παράλληλα, μαζικές διαδηλώσεις σε όλο τον κόσμο δείχνουν ότι οι λαοί δεν συμφωνούν με την ανελέητη βία που ασκείται στην Παλαιστίνη. Όσο περνούν οι μήνες ο αριθμός των δολοφονημένων από το Ισραήλ αυξάνεται κατά χιλιάδες, και βλέπουμε πως οι “δημοκρατίες” της Δύσης δεν ακούν τις φωνές μας που καλούν για το σταμάτημα της γενοκτονίας. Νιώθουμε ότι αυτές οι δράσεις διαμαρτυρίας δεν αρκούν πια για να σταματήσει την πολεμική μηχανή του Ισραήλ/ΗΠΑ/ΕΕ.

Για αυτόν τον λόγο βρισκόμαστε σήμερα στον λιμένα- εμπορικό κόμβο στο Πέραμα (Αθήνα), ανταποκρινόμενοι στο διεθνές κάλεσμα “Α15Action” για έναν συντονισμένο οικονομικό αποκλεισμό. Ο στόχος μας είναι να σταματήσουμε και να διαταράξουμε την ομαλή ροή της οικονομίας με την οποία διευκολύνεται ο πόλεμος ενάντια στον Παλαιστινιακό λαό και από την οποία επωφελούνται πολλές εταιρίες. Μία από αυτές είναι η ΖΙΜ SHIPPING.

Η ZIM Shipping ιδρύθηκε το 1945 και είναι μια ισραηλινή εταιρεία φορτηγών πλοίων, η οποία μεταφέρει όπλα και στρατιωτικό υλικό από και προς το κράτος του Ισραήλ. Είναι επίσης ένας από τους 20 κορυφαίους παγκόσμιους μεταφορείς. Η ZIM έχει παίξει εξαρχής κομβικό ρόλο στην ανάπτυξη της φασιστικής κατοχής της Παλαιστίνης και της επακόλουθης ισραηλινής πολεμικής μηχανής.

Κανένας πόλεμος και καμία γενοκτονία δεν μπορεί να συμβεί χωρίς λογιστική βοήθεια από εταιρείες όπως την ZIM αλλά και χωρίς τη συμπαράσταση κυβερνήσεων όπως την ελληνική. Η συνενοχή της Ελλάδας στην γενοκτονία των Παλαιστίνιων αποδεικνύεται με πολλούς τρόπους:

  • οι ευρείες στρατιωτικές και οικονομικές συμφωνίες με το Ισραήλ που είναι ζωτικής σημασίας για την όλη πολεμική εφοδιαστική αλυσίδα του Ισραήλ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στη Μέση Ανατολή
  • η αμυντική συμφωνία ύψους 1,65 δισεκατομμυρίων δολαρίων, με την οποία η ισραηλινή Elbit Systems χρησιμοποιεί ως κέντρο εκπαίδευσης για την ελληνική πολεμική αεροπορία, την αεροπορική βάση της Καλαμάτας
  • τα πλοία που φεύγουν για την Ερυθρά Θάλασσα για να συμμετάσχουν σε στρατιωτικές αποστολές κατά της Υεμένης που λειτουργούν και ως βάσεις του ΝΑΤΟ και του Ισραήλ.

Για αυτούς τους λόγους ο πόλεμος στην Παλαιστίνη δεν είναι και τόσο μακριά, και χρειαζόμαστε σήμερα όσο ποτέ μια ισχυρή διεθνιστική αλληλεγγύη να μας ενώνει ενάντια στα καθεστώτα που το μόνο συμφέρον τους είναι το χρήμα και ο κατακερματισμός των λαών.

ΕΝAΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΠΟΙΚΙΟΚΡΑΤΙΑ, ΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ, ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ-ΔΟΛΟΦΟΝΟ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΝΕΝΟΧΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ

ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ, ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΣΕΙ ΟΛΕΣ, ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΑ.

Η ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ».

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ