Υγεία: Η ΟΕΝΓΕ ζητά από τον Άδωνη Γεωργιάδη να δεχθεί ασθενείς από την Γάζα

Η ΟΕΝΓΕ με ανακοίνωσή της, ζητά από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας, να ανταποκριθεί στην έκκληση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για μεταφορά και υποδοχή κάποιων εκ των 9.000 ασθενών από τη Γάζα που κινδυνεύει η ζωή τους.

Υγεία: Η ΟΕΝΓΕ ζητά από τον Άδωνη Γεωργιάδη να δεχθεί ασθενείς από την Γάζα
ΠΡΟΒΟΛΗ

Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος για ακόμα μια φορά τιμά το λειτούργημα της, ζητώντας επίσημα την μεταφορά και περίθαλψη ασθενών από τη Γάζα. Παρά την κοντινή απόσταση, η Ελλάδα ουδέποτε προθυμοποιήθηκε να συνδράμει ουσιαστικά τον βομβαρδισμένο λαό της Γάζας σε επίπεδο υγειονομικής περίθαλψης. 

Στην ανακοίνωση της η ΟΕΝΓΕ ενημερώνει τον αρμόδιο υπουργό πως τουλάχιστον 9.000 ασθενείς κινδυνεύουν άμεσα, σύμφωνα με την έκκληση που έχει απευθύνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας. Η έκκληση αφορά ογκολογικούς ασθενείς, τραυματίες λόγω των συνεχόμενων βομβαρδισμών κατοικημένων περιοχών, αιμοκαθαιρόμενους και άλλους χρόνιους πάσχοντες.

Η επιστολή που υπογράφεται από την εκτελεστική γραμματεία της ΟΕΝΓΕ, αναφέρεται ρητά στην συντελούμενη γενοκτονία στη Γάζα, μια γενοκτονία που έχει την πλήρη στήριξη της Ελληνικής κυβέρνησης αλλά και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πλην ελαχίστων φωτεινών εξαιρέσεων (Ιρλανδία, Ισπανία κ.α.).

Παρότι ο Άδωνης Γεωργιάδης τηρεί μια φιλοϊσραηλινή πολιτική, η ΟΕΝΓΕ απευθύνει την έκκληση για την διακομιδή ασθενών στην Ελλάδα, προσωπικά στον ίδιο, ενημερώνοντας παράλληλα τους υφισταμένους του.

Τα πιο σημαντικά σημεία της ανακοίνωσης

Η ανακοίνωση ξεκινά με την έκκληση του έχει απευθύνει ο ΠΟΥ εδώ και 20 ημέρες αναφέροντας πως «Στις 30/03/2024 ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας απεύθυνε έκκληση για την επείγουσα μεταφορά 9.000 ασθενών εκτός της Λωρίδας της Γάζας, προκειμένου να λάβουν τις άκρως αναγκαίες υπηρεσίες υγείας. Πρόκειται, σύμφωνα με τον ΠΟΥ, για ασθενείς ογκολογικούς, τραυματίες λόγω των συνεχόμενων βομβαρδισμών κατοικημένων περιοχών, αιμοκαθαιρόμενους και άλλους χρόνιους πάσχοντες».

Η ΟΕΝΓΕ συνεχίζει με τις μέχρι τώρα διακομιδές τραυματιών και συγκεκριμένα επικαλούμενη τον επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους, ο οποίος  ανέφερε ότι «περισσότεροι από 3.400 ασθενείς έχουν παραπεμφθεί στο εξωτερικό μέσω της Ράφα (σ.σ. Κατάρ, Αίγυπτος και Ιταλία κάποιες από τις χώρες), συμπεριλαμβανομένων 2.198 τραυματιών και 1.215 χρόνια πασχόντων. Αλλά πολλοί άλλοι πρέπει να απομακρυνθούν».

Αναφέρεται στην «αδιανόητη κατάσταση κρίσης στα νοσοκομεία της Γάζας, καθώς άνθρωποι που φέρουν μεγάλα τραύματα παραμένουν χωρίς θεραπεία και το ιατρικό προσωπικό αντιμετωπίζει χρόνιες ελλείψεις των πιο βασικών ιατρικών ειδών, συμπεριλαμβανομένων των χειρουργικών γαζών και των υλικών για τα κατάγματα».

Κλείνοντας την ανακοίνωση επικαλείται το Διεθνές Δικαστήριο του ΟΗΕ λέγοντας πως «Αυτό που συντελείται στη Λωρίδα της Γάζας είναι, σύμφωνα και με τις αποφάσεις του ΟΗΕ, γενοκτονία σε βάρος του παλαιστινιακού λαού. Απευθύνουμε επείγουσα έκκληση στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας για την άμεση μεταφορά και νοσηλεία ασθενών από τις βομβαρδισμένες περιοχές, ενηλίκων και παιδιών».

Θεωρείται σχεδόν βέβαιο πως το απαξιωμένα Εθνικό Σύστημα Υγείας που έφτασε στο σημείο να νομιμοποιήσει το φακελάκι και βλέπει τους ασθενείς ως πελάτες, δεν θα μπει καν στον κόπο να απαντήσει στην επείγουσα έκκληση στην ΟΕΝΓΕ, όμως θαυμάζουμε την δέσμευσή της ομοσπονδίας απέναντι στον άνθρωπο και κάθε άνθρωπο, ανεξαρτήτως της καταγωγής ή του χρώματος της επιδερμίδας του.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ