Γάζα: Επεισόδιο στη Ράφα - Αιγύπτιος στρατιώτης νεκρός από ισραηλινά πυρά - Περισσότεροι τραυματίες

Ένας Αιγύπτιος στρατιώτης έχασε την ζωή του και περισσότεροι τραυματίστηκαν, όταν ισραηλινοί στρατιώτες άνοιξαν πυρ ενάντια στο αιγυπτιακό φυλάκιο της Ράφα.

Γάζα: Επεισόδιο στη Ράφα - Αιγύπτιος στρατιώτης νεκρός από ισραηλινά πυρά - Περισσότεροι τραυματίες
ΠΡΟΒΟΛΗ

Η ισραηλινή και η αιγυπτιακή πλευρά επιβεβαίωσαν ότι σημειώθηκαν πυροβολισμοί στο πέρασμα της Ράφα σύμφωνα με το Σαουδαραβικό al Ηadath.

Ο στρατιωτικός εκπρόσωπος των Αιγυπτιακών Ενόπλων Δυνάμεων επιβεβαίωσε ότι ένας στρατιώτης σκοτώθηκε σε σύγκρουση στη συνοριακή λωρίδα στη Ράφα.

Ανέφερε πως «Οι Αιγυπτιακές Ένοπλες Δυνάμεις διεξάγουν έρευνα μέσω των αρμόδιων αρχών για το περιστατικό με πυροβολισμούς στη συνοριακή περιοχή της Ράφα, που οδήγησε στον θάνατο ενός από το προσωπικό που είναι υπεύθυνο για την ασφάλεια (του περάσματος της Ράφα)».

Αυτό που σας μεταφέρεται εμφανίζεται στο κάτω tweet από την πλατφόρμα Χ.

Επιβεβαιώνει και ο ισραηλινός στρατός - Αλληλοκατηγορίες

Με τη σειρά του, ο ισραηλινός στρατός ανέφερε τη Δευτέρα σε δήλωση ότι ερευνά αναφορές για ανταλλαγή πυρών μεταξύ Ισραηλινών και Αιγυπτίων στρατιωτών κοντά στο συνοριακό πέρασμα της Ράφα με τη Γάζα.

Ο στρατός πρόσθεσε σε ανακοίνωσή του: «Πριν από λίγες ώρες (σήμερα Δευτέρα), σημειώθηκε περιστατικό με πυροβολισμούς στα αιγυπτιακά σύνορα. Διεξάγεται διάλογος με την αιγυπτιακή πλευρά (σχετικά με το ζήτημα).»

Οι Αιγυπτιακές πηγές έριξαν την ευθύνη στο Ισραήλ. Οι αξιωματούχοι είπαν στο κανάλι του Κατάρ "Al-Arabi" ότι οι πυροβολισμοί στο πέρασμα της Ράφα «ξεκίνησαν από την ισραηλινή πλευρά», αλλά με την σειρά τους οι αξιωματούχοι του ισραηλινού στρατού ισχυρίζονται ότι ήταν Αιγύπτιοι στρατιώτες που άρχισαν να πυροβολούν εναντίον της ισραηλινής δύναμης που περνούσε. Περισσότεροι Αιγύπτιοι στρατιώτες τραυματίστηκαν χωρίς να έχουμε ακριβή αριθμό. 

Αρχικά τα ισραηλινά μίντια αναφέρθηκαν πρώτα στο συμβάν όμως αναγκάστηκαν να αποσύρουν το ρεπορτάζ μετά από εντολή του ισραηλινού στρατού.

Τελευταία καταμέτρηση για την σφαγή της Ράφα

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες (CNN) στην επίθεση στον προσφυγικό καταυλισμό της Ράφα έχασαν τη ζωή τους 45 άμαχοι και τραυματίστηκαν 200.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ