Ρόδος: Τέλος ξανά οι ξαπλώστρες στο Beach Bar με τους «πλωτούς» σερβιτόρους - Το θέμα είναι γιατί άνοιξε ξανά και δεν είπε κανείς τίποτα

Το «Santa Maria» της Ρόδου φαίνεται πως κάνει ό,τι θέλει στο νησί

Ρόδος: Τέλος ξανά οι ξαπλώστρες στο Beach Bar με τους «πλωτούς» σερβιτόρους - Το θέμα είναι γιατί άνοιξε ξανά και δεν είπε κανείς τίποτα
ΠΡΟΒΟΛΗ

«Λουκέτο» και επίσημα από σήμερα στο Santa Maria της Ροδου, το beach bar που έγινε γνωστό πέρσι για τους «πλωτούς σερβιτόρους» που πήγαιναν παραγγελίες στο νερό, με τους πάντες να αναρωτιούνται γιατί άνοιξε φέτος ξανά. Και την απάντηση να μην μπορεί να τη δώσει κανεις.

Αρχικά, το κύριο και βασικό ερώτημα είναι το γιατί και πώς συνέβη κάτι τέτοιο και φέτος, μετά τον περσινό σάλο που δημιουργήθηκε.

Μάλιστα, εδώ και καιρό φαίνεται πως ντόπιοι και τουρίστες απολάμβαναν το... προνόμιο να σερβιρίζονται στη θάλασσα, όπως θα δείτε και σε βίντεο τουρίστα στο Tik Tok με τον οποίο επικοινωνήσαμε και μας είπε ότι όλα όσα βλέπουμε συνέβησαν στα τέλη Μαΐου.

Φυσικά, για να γίνει ξανά ντόρος δεν παρενέβη κάποιος δήμος, αλλά μερικά site όπως το «Κουτί της Πανδώρας» και το «The Toc» που έβγαλαν το θέμα, με την είδηση να γιγαντώνεται και να γίνεται και φέτος γνωστή.

Τα ερωτήματα όμως συνεχίζονται

Το συγκεκριμένο περιστατικό πέρσι το καλοκαίρι ήταν ένας απ' τους λόγους για να αλλάξει η νομοθεσία με τον νόμο 5092/2024, εκεί όπου στο άρθρο 8, η τέταρτη παράγραφος αναφέρει για όσους τους παραχωρηθεί παραλία:

γ) Περιορίζει την ανάπτυξη των ομπρελών, ξαπλω-στρών και θαλάσσιων μέσων αναψυχής και λοιπών κινητών στοιχείων σε ποσοστό του εμβαδού της παρα-χωρούμενης έκτασης που δεν υπερβαίνει το εξήντα τοις εκατό (60%) ή το τριάντα τοις εκατό (30%), αν πρόκει-ται για προστατευόμενο αιγιαλό και παραλία της παρ. 1 του άρθρου 4, ώστε να διασφαλίζονται η διέλευση του κοινού κάθετα και παράλληλα προς τη θάλασσα και η ύπαρξη ελεύθερης ζώνης από την ακτογραμμή πλάτους τουλάχιστον τεσσάρων (4) μέτρων.

Στο παραπάνω η απορία είναι αν τηρήθηκαν τα όσα αναφέρονται από το beach bar, καθώς και αν αυτό τηρεί όλα όσα αναφέρει το άρθρο 8, αλλά και τα υπόλοιπα άρθρα.

Βέβαια για να μπορεί ένα μαγαζί να τηρεί τον νόμο, πρέπει να είναι το ίδιο νόμιμο. Αυτό το λέμε γιατί δεν γνωρίζουμε ποτέ τι έγινε με την άδεια του μαγαζιού και επίσης πουθενά δεν φαίνεται ότι του δόθηκε φέτος.

Και φυσικά τα ερωτήματα συνεχίζουν και δεν σταματάνε πουθενά:

1. Έχει άδεια η επιχείρηση, όχι για τις ξαπλώστρες αλλά για λειτουργία γενικότερα;

2. Είναι ασφαλισμένοι οι... πλωτοί σερβιτόροι και αν ναι, σε τι πόστο;

3. Ο δήμος τον Μάιο που ξεκίνησε η λειτουργία της επιχείρησης δεν γνώριζε τι γινόταν;

4. Υπάρχουν στο σημείο ειδικές πλατφόρμες για την εξυπηρέτηση ατόμων με αναπηρία ως ορίζει ο νόμος;

5. Υπάρχει στο σημείο ναυαγοσώστης σύμφωνα με την υποχρέωση που έχει το μαγαζί;

Βέβαια τα παραπάνω ερωτήματα δεν έχουν δοθεί ποτέ και από κανέναν. Βλέπετε, οι δημοσιογράφοι της Ρόδου είναι απασχολημένοι με το τι έκανε ο Βαρουφάκης και ο Τσίπρας το 2015.

Απ' την άλλη η ίδια δημοσιογράφος ανέφερε ότι γνωρίζει τη γνώμη των επιχειρηματιών του νησιού. Για το συγκεκριμένο γνώριζε;

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ