Ανασχηματισμός: Πέντε μέλη της εξεταστικής για τα Τέμπη σε υπουργείο

Μια υπουργική καρέκλα. Αυτό είναι το αντίτιμο. Για τη συμμετοχή στη συγκάλυψη του εγκλήματος των Τεμπών.

Ανασχηματισμός: Πέντε μέλη της εξεταστικής για τα Τέμπη σε υπουργείο
ΠΡΟΒΟΛΗ

Μετά τον Ανδρέα Νικολακόπουλο και την Ιωάννα Λυτρίβη που υπουργοποιήθηκαν την προηγούμενη φορά, πέντε ακόμα ο Ιάσων Φωτήλας, η Κατερίνα Παπακώστα, ο Χρήστος Κέλλας, ο Κώστας Γκιουλέκας και ο Κώστας Καραγκούνης, έλαβαν το αντίτιμο.

Η Κατερίνα Παπακώστα, αντιπρόεδρος της εξεταστικής που απέφυγε να καλέσει κρίσιμους μάρτυρες που θα έριχναν φως στη διερεύνηση του εγκλήματος των Τεμπών, η βουλεύτρια Τρικάλων που δεν πήγε στην παρέλαση της εκλογικής της περιφέρειας μετά από απαίτηση του Νίκου Πλακιά ανέλαβε την θέση της υφυπουργού στο υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας.

Εκείνη έλεγε τότε πως «με πλήρη επίγνωση της σοβαρότητας της κατάστασης. Είμαι βέβαια πως η πολιτική πορεία του καθενός και της καθεμιάς θα κριθεί όταν έρθει η ώρα από το αξιακό του σύστημα, το ήθος και την αξιοπρέπεια του». 

O Nίκος Πλακιάς, που θρηνεί τα δίδυμα κορίτσια τους και την ανιψιά σχολίασε την υπουργοποίησή της.

Δείτε την ανάρτησή του:

«Αν έρθει η δικογραφία, θα τιναχτεί η προανάκριση στον αέρα» δήλωνε ο Ιάσων Φωτήλας προάγοντας τη θέση της ΝΔ που δεν ήθελε με κανένα τρόπο τη διαβίβαση της δικογραφίας του εφέτη ανακριτή στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, και ανταμείφθηκε με τη θέση του υφυπουργού Πολιτισμού.

Ο Κώστας Γκιουλέκας ανέλαβε τη θέση του υφυπουργού για θέματα Μακεδονίας-Θράκης, ενώ σε άλλη μία καίρια θέση, αυτή του υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης τοποθετήθηκε ένα ακόμα μέλος της εξεταστικής επιτροπής, ο Κώστας Καραγκούνης. Και τη του θέση υφυπουργού αγροτικής ανάπτυξης πήρε ο Χρήστος Κέλλας.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ