«Μπλόκο» από τους εργάτες της ΕΝΕΔΕΠ σε φορτίο όπλων με προορισμό το Ισραήλ

Οι εργάτες της Ένωσης Εργαζομένων Διακίνησης Εμπορευματοκιβωτίων στις Προβλήτες του Πειραιά, τόλμησαν να αγωνιστούν απέναντι στο τέρας του απαρτχάιντ και της γενοκτονίας, κέρδισαν και τους ευχαριστούμε για αυτό.

«Μπλόκο» από τους εργάτες της ΕΝΕΔΕΠ σε φορτίο όπλων με προορισμό το Ισραήλ
ΠΡΟΒΟΛΗ

Εργάτες που βιοπορίζονται στην διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων στον Πειραιά, μόλις ενημερώθηκαν πως πλοίο, το οποίο μετέφερε και όπλα με κατεύθυνση το Ισραήλ, θα έδενε στο Πέραμα, ανακοίνωσαν όχι μόνο την αντίρρησή τους, αλλά και την αγωνιστική τους διάθεση να μην το αφήσουν να δέσει. Και κέρδισαν!

Πριν πάμε όμως στο υπέροχο αποτέλεσμα, προϊόν της αγωνιστικότητας αλλά και της αλληλεγγύης έργω και λόγω, ας κρατήσουμε πέντε κουβέντες από τα κίνητρά τους. Κάποια από αυτά φαίνονται μέσα στην ανακοίνωσή τους. Όπως περιέγραψαν με τα δικά τους λόγια: «Δεν θα συμμετέχουμε στην σφαγή αθώων ανθρώπων για τα κέρδη των λίγων, εμείς τα παιδιά μας τα μεγαλώνουμε με ανθρωπιά και τους έχουμε δωσει μέσα από τους αγώνες μας το μάθημα της αλληλεγγύης, της αντίστασης και της περηφάνιας.».

Η ιστορία έχει μια σωστή πλευρά με τη Παλαιστίνη ως τη λευτεριά

Ενώ στο τέλος κάλεσαν «όλους τους συναδέλφους από τα σωματεία του ΟΛΠ και όλους τους εργαζόμενους στους προβλήτες 2 και 3 να μην δεχτούμε να βάψουμε τα χέρια μας με αίμα παιδιών και γυναικών».

Η αρχική ανακοίνωση της Ένωσης Εργαζομένων

«Το σωματείο ΕΝΕΔΕΠ ενημερώνει όλους τους συναδέλφους σε όλο το λιμάνι του Πειραιά καθώς και τον λαό της περιοχής μας πως στις 15 Ιουνίου θα φτάσει στο λιμάνι το πλοίο MSC ALTAIR.

Το πλοίο μεταφέρει πολεμικό υλικό που προορίζεται για το Ισραήλ όπου το κράτος δολοφόνος συνεχίζει την γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού που μετρά πάνω 37000 νεκρούς στην πλειοψηφία τους γυναικόπαιδα.
Οι λιμενεργάτες στον Πειραιά δηλώνουμε από άκρη σε άκρη δεν θα δεχτούμε σε καμία περίπτωση να ξεφορτώσουμε σε κανέναν προβλήτα του λιμανιού το εν λόγω πλοίο.

Δεν θα συμμετέχουμε στην σφαγή αθώων ανθρώπων για τα κέρδη των λίγων, εμείς τα παιδιά μας τα μεγαλώνουμε με ανθρωπιά και τους έχουμε δωσει μέσα από τους αγώνες μας το μάθημα της αλληλεγγύης, της αντίστασης και της περηφάνιας.
Να μην τολμήσει το πλοίο να δέσει στο λιμάνι του Πειραιά. Καλούμε όλους τους συναδέλφους από τα σωματεία του ΟΛΠ και όλους τους εργαζόμενους στους προβλήτες 2 και 3 να μην δεχτούμε να βάψουμε τα χέρια μας με αίμα παιδιών και γυναικών.

Η ιστορία έχει μια σωστή πλευρά με τη Παλαιστίνη ως τη λευτεριά

Καλούμε σε κινητοποίηση τους λιμενεργάτες και τον λαό του Πειραιά στο προβλήτα 1 στο ΣΕΜΠΟ νέου Ικονίου αύριο στις 12:00 γιατί εκείνη την ώρα θα είναι η άφιξη του εν λόγω πλοίου με σκοπό να μην ξεφορτώσει πολεμικό υλικό»

Δεν έχουμε κάτι περισσότερο να προσθέσουμε για αγωνιστές εργαζόμενους, παρά μόνο πως μας έκαναν υπερήφανους, απλά και μόνο επειδή με θάρρος αποφάσισαν να σταθούν στη σωστή πλευρά της ιστορίας.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ