ΑΝΙΜΑ: 900 ζώα χρειάζονται άμεσα την βοήθεια όλων μας

Η περίθαλψη αγρίων ζώων δεν θα έπρεπε να ανήκει σε εθελοντές, όμως το κράτος για ακόμα μια φορά έχει βολευτεί από την δράση της ΑΝΙΜΑ, για να δικαιολογήσει την απραξία του στην διάσωση και περίθαλψη αγρίων ζώων. Δείτε τα βασικά που πρέπει να γνωρίζετε για την ΑΝΙΜΑ και κυρίως τι χρειάζονται τα 900 νοσηλευόμενα και φιλοξενούμενα ζώα της.

ΑΝΙΜΑ: 900 ζώα χρειάζονται άμεσα την βοήθεια όλων μας
ΠΡΟΒΟΛΗ

Επισκεπτόμενος κανείς τον χώρο της ΑΝΙΜΑ στην Καλλιθέα, το πρώτο που μπορεί να αντιληφθεί είναι ο τεράστιος φόρτος εργασίας που επιβαρύνει τους εθελοντές.

Το αμέσως επόμενο είναι πως οι ανάγκες της έχουν πολλαπλασιαστεί. Χθες, Παρασκευή που το «20» βρέθηκε στον χώρο της ΑΝΙΜΑ στην Καλλιθέα, ήταν φανερό ιδίοις όμμασι πως ένα μεγάλο μέρος της τραυματισμένης περιαστικής και άγριας ζωής, περιθάλπτεται εκεί.

Από κοτσύφια, γλαράκια, γεράκια, κουκουβάγιες, μπούφους και σπάνια πουλιά της ελληνικής πανίδας, μέχρι σπουργιτάκια, κίσσες και κορακοειδή, θα τα βρεις όλα εκεί. Αντίστοιχα, τα σκατζοχοιράκια είναι αρκετά για να φτιάξουν δική τους ομάδα, ενώ δεν λείπουν οι αλεπούδες, ζαρκαδάκια και αγριογούρουνα. Ζώα τραυματισμένα ή ζαλισμένα από τον καύσωνα, άλλα αδύναμα που «πετάχτηκαν» από την φωλιά από τα αδερφάκια τους αλλά διασώθηκαν από ανθρώπους, όλα έχουν την δική τους ιστορία.

Κιρκινεζάκια, είδος μικρού γερακιού. Στην ΑΝΙΜΑ είδαμε άλλα 2 πιο μικρά από αυτά. 

Ας αρχίσουμε όμως από τα βασικά – Ποια είναι η ΑΝΙΜΑ

Η ΑΝΙΜΑ Σύλλογος Προστασίας και Περίθαλψης της Άγριας Ζωής, είναι ακόμα μια οργάνωση που επιβιώνει κυρίως χάρη στην εθελοντική προσφορά, σε εργασία ή χρήμα των υποστηρικτών της. Έχει εξειδίκευση σε πτηνά, χερσαία ερπετά, μικρά θηλαστικά και μεγαλύτερα όπως ζαρκάδια και ελάφια. Κοντεύει πλέον τα 20 χρόνια ζωής.

Η ΑΝΙΜΑ δεν έχει την δυνατότητα παραλαβής των αγρίων ζώων από κάθε μέρος της Ελλάδας. Δηλαδή αν βρείτε ένα τραυματισμένο ζώο και αποφασίσετε να ασχοληθείτε με την διάσωσή του, δεν φτάνει ένα τηλέφωνο στην ΑΝΙΜΑ. Ούτε είναι πάντα εύκολο να παρέμβει η ΑΝΙΜΑ για να συλλάβει ένα τραυματισμένο ζώο.

Η ΑΝΙΜΑ ουσιαστικά έχει αναλάβει μια κρατική λειτουργία, όπως συμβαίνει με τις υπηρεσίες της Πρόνοιας και το Χαμόγελο του Παιδιού για παράδειγμα, αλλά στηρίζεται στις δικές της δυνάμεις (στις δικές σας δηλαδή) και όχι σε πάγια κρατική βοήθεια.

Με αποτέλεσμα να υπάρχει μια παρεξήγηση πως η ΑΝΙΜΑ έχει υποχρέωση να μεταβεί όπου γης επειδή κάποιος αποφάσισε να διασώσει ένα ζώο. Κάτι που είναι ο λόγος της κακής βαθμολογίας ανά περιπτώσεις στην google που μάλιστα τους βρίζουν και τους συκοφαντούν όπως μπορεί εύκολα να δει κάποιος με σκαιότατο τρόπο. Ειδικά όταν μιλάμε για εθελοντές στην πλειονότητά τους.

Όπως είπαμε την δεδομένη στιγμή, στους δύο χώρους της η ΑΝΙΜΑ περιθάλπτει περίπου 900 τραυματισμένα ζώα. Έχοντας υπερβεί κατά πολύ τις δυνατότητές της.

Τι μπορείτε να κάνετε

Αυτό που μπορεί να γίνει είναι να βοηθήσετε με την προσφορά τροφής για τα ζώα της. Αυτά που χρειάζονται είναι τα εξής: Για τις μικρές αλεπούδες χρειάζονται τροφή για μωρά γατάκια με βάση το κοτόπουλο και ξηρά τροφή ή κονσέρβες για ενήλικες γάτες.

Από pet shop μπορείτε να προμηθευτείτε κοτσυφοτροφή, για τα δεκάδες μικρά κοτσυφάκια, τροφή για το τάισμα νεοσσών, τροφή για εντομοφάγους νεοσσούς και ξηρά σκουλήκια. Χρειάζονται ακόμα κουνελόχορτο και άμμο για γάτες.

Την αντιπυρική περίοδο που διανύουμε, είναι βέβαιο πως τραυματισμένα ζώα θα καταφθάσουν από πυρόπληκτες περιοχές. Ιδανικά, αν έχουν περίσσευμα τροφής θα είναι καλό ώστε μετά να απομένουν μόνο ειδικά φάρμακα και αλοιφές.

Οι παραδόσεις γίνονται στην Μενελάου 134 (ΤΚ 17676 για το GPS). Το 20 με την σειρά του, μπορεί να εξυπηρετήσει στα συγκεκριμένα προφίλ μελών του ανά περιοχές: τα νότια προάστια της Αττικής, τα βόρεια προάστια και τα δυτικά προάστια για την συγκέντρωση και παράδοση τροφίμων ανά δεκαπενθήμερο.

Καθώς χρειάζονται και χρήματα για έξοδα κίνησης της οργάνωσης εάν προτιμάτε να δωρίσετε χρήματα για να διατεθούν σύμφωνα με την ανάγκες της ΑΝΙΜΑ, μπορείτε να το κάνετε με διαφάνεια στους επίσημους λογαριασμούς της οργάνωσης. 

  • Eurobank 0026-0052-21-0101152035 - IBAN GR46 0260 0520 0002 101 0115 2035
  • ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ 5037-055201-578 - ΙΒΑΝ GR79 0172 0370 0050 3705 5201 578

Δικαιούχος Σύλλογος Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής

https://www.paypal.me/animawild

Διασωθείς Αιγαιογλάρος από την Σητεία.

Περιγραφή για παιδάκια

Ένα από τα πλεονεκτήματα του 20 είναι πως πιστεύουμε στην παιδική δημοσιογραφία και ειδικότερα στα παιδιά-ρεπόρτερ. Η εννιάχρονη Κυβέλη που επισκέφθηκε και αυτή την ΑΝΙΜΑ για τις ανάγκες του ρεπορτάζ (και να κουβαλήσει εφημερίδες που χρειάζονταν), έγραψε την δική της περιγραφή για … το παιδικό κοινό μας.

Σε ζητήματα περιβάλλοντος, βιοποικιλότητας αλλά και εθελοντισμού, μια επίσκεψη στην ΑΝΙΜΑ με το παιδί σας για παράδοση προμηθειών ίσως να είναι πολύ εκπαιδευτική και ανεξίτηλο μάθημα ζωής για το χρέος μας να προστατεύομε όλα τα είδη με τα οποία μοιραζόμαστε τον κόσμο μας.

Το παιδικό ρεπορτάζ

Ένας σύλλογος η ΑΝΙΜΑ σώζει διάφορα ζωάκια που χρειάζονται βοήθεια. Κάθε μήνα νοσηλεύονται 900 ζωάκια. Για να φροντίσουν όλα αυτά τα ζωάκια είναι καλό όταν μπορούμε να δίνουμε λίγα λεφτά για να αγοράσουμε κάτι που μπορεί να χρειάζονται αυτά τα ζωάκια.

Εκεί στην άνιμα υπάρχουν πολλά είδη ζώων όπως σπουργιτάκια , μωρά γεράκια, κουκουβάγιες, χελωνίτσες, σκατζοχοιράκια, γλαράκια, αλεπούδες και πολλά άλλα ζωάκια.

Χρειάζονται τροφή για μωρά γατάκια με βάση το κοτόπουλο για τις αλεπουδίτσες, ξηρά τροφή και κονσέρβες για ενήλικες γάτες πάλι για τις αλεπουδίτσες, από petshop χρειάζεται κοτσιφοτροφή, τροφή για τάισμα νεοσσών, τροφή για εντομοφάγους νεοσσούς και ξερά σκουλήκια. Και όποιος από εσάς έχει εφημερίδες αν μπορούσε να πάει θα το εκτιμούσαν πολύ.    

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ