Ομολογία Μπαλτάκου για επαναπροωθήσεις (και πνιγμούς) προσφύγων

Με μια καραμπινάτη ομολογία στο περιθώριο συνέντευξης στο BBC, o Δημήτρης Μπαλτάκος παραδέχθηκε πως πρώην συνάδελφοί του έκαναν επαναπροωθήσεις (και έπνιγαν πρόσφυγες) στο Αιγαίο. Αλλά όχι μέρα μεσημέρι, όπως στο βίντεο που του έδειξαν. 

Ομολογία Μπαλτάκου για επαναπροωθήσεις (και πνιγμούς) προσφύγων
ΠΡΟΒΟΛΗ

Σε συνέντευξή του στο BBC, ο Δημήτρης Μπαλτάκος, πρώην επικεφαλής των ειδικών επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος και γιος του πάλαι ποτέ παντοδύναμου στον χώρο της Νέας Δημοκρατίας, Τάκη Μπαλτάκου, νομίζοντας πως μιλάει στο περιθώριο της συνέντευξης, μίλησε στα ελληνικά στο άτομο που τον συνόδευε και ομολόγησε αυτό που θα περιγράφονταν ως κρατικές δολοφονίες προσφύγων.

Νωρίτερα, αρνήθηκε να επιβεβαιώσει την γνησιότητα του συγκεντρωθέντος δημοσιογραφικού υλικού, ενώ αρνήθηκε ακόμα ότι το Λιμενικό θα έπαιρνε ποτέ εντολή να παρανομήσει. 

«Είναι ξεκάθαρο παράνομο προφανώς. Προφανώς είναι παράνομο. Είναι διεθνές έγκλημα. Διεθνές αδίκημα» 

Βέβαια οι δολοφονίες φτωχών ανθρώπων που έφυγαν από τις χώρες τους για να επιβιώσουν είναι σαφέστατα μια ελληνική πολιτική που επιβραβεύτηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση και πολλές επιχειρήσεις διεξάγονταν με την επίβλεψη της Frontex.

Μπαλτάκος και Χρυσή Αυγή

Ο Δημήτρης Μπαλτάκος γνωστός στον χώρο της ελληνικής ακροδεξιάς με άριστες σχέσεις με την Χρυσή Αυγή, που έσπασαν όταν ο Ηλίας Κασιδιάρης δημοσιέυσε βίντεο με τον πατέρα του Τάκη Μπαλτάκο, να του λέει πως αποφάσισε να τους κυνηγήσει ο Σαμαράς με τους εκλεκτούς του στη δικαιοσύνη.

Σε εκείνη την συνομιλία ο Τάκης Μπαλτάκος που δρούσε ως ενδιάμεσος μεταξύ της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου (με την ΔΗΜΑΡ) και της νεοναζιστικής συμμορίας για την αξιοποίηση των ψήφων της σε κρίσιμα νομοσχέδια, είχε αναφέρει πως οι νεοναζί δεν κυνηγήθηκαν για τα εγκλήματά τους, αλλά για πολιτικούς λόγους. Συγκεκριμένα πως ο Σαμαράς είχε τάξει την σύλληψή τους σε υψηλά ιστάμενους του Αμερικανοϊσραηλινού λόμπι και αντιμετώπισε πιέσεις όταν αφέθηκαν ελεύθεροι.

Ρεπορτάζ της εποχής εμφανίζουν τον Δημήτρη Μπαλτάκο να μπαίνει μαινόμενος στη Βουλή και να πιάνεται στα χέρια με τον μέχρι εκείνη την στιγμή κολλητό του Ηλία Κασιδιάρη, επειδή «έκαψε» τον πατέρα του.Έκτοτε ο Δημήτρης Μπαλτάκος παρέμεινε στον χώρο της άκρας δεξιάς αλλά διακριτικά. Ιδεολογικά δηλαδή, οι πράξεις που ομολόγησε για πρώην συναδέλφους του, δεν φαίνονται μακριά από τα πιστεύω του.

Το επίμαχο απόσπασμα το οποίο νόμιζε πως θα κόβονταν στο μοντάζ - Διεθνές έγκλημα το αποκάλεσε

Εδώ πρέπει να συγχαρούμε τους ρεπόρτερ του BBC που άκουσαν τον Δημήτρη Μπαλτάκο να μιλά στα ελληνικά και θέλησαν να μάθουν την μετάφραση των λεγομένων του.

Μέχρι τότε υπήρχε ένα εντελώς αδιάφορο θέμα, με τις συνήθεις θεσμικές δικαιολογίες που έχουμε ακούσει από κάθε εκπρόσωπο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, κάθε υπουργό Μετανάστευσης, ακόμα και τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Τις περισσότερες φορές μετά από καταγγελόμενες δολοφονίες προσφύγων.

Αυτά που είπε ο Δημήτρης Μπαλτάκος στο περιθώριο της συνέντευξης ήταν τα εξής. «Δεν τους έχω πει πολλά, ε; Για πες. Ξεκάθαρα αυτό, εντάξει. Τι να πως με αυτούς; Ξέρεις, από έξω βλέποντάς το είναι ξεκάθαρο τι γίνεται, δεν είναι; Δε θέλει πυρηνική φυσική (σ.σ. εννοεί «δεν είναι πυρηνική φυσική», αλλά άριστος παιδί αρίστου...). Δεν ξέρω γιατί το κάναμε μέρα μεσημέρι κιόλας. Δεν ξέρω τι… Είναι ξεκάθαρα παράνομο. Προφανώς. Προφανώς παράνομο. Είναι ένα διεθνές έγκλημα».

Φυσικά δαιμονοποίησε τους μετανάστες κια αγιοποίησε το Λιμενικό

Περιγράφοντας το βίντεο με τις ειδικές δυνάμεις του λιμενικού να μεταφέρουν πρόσφυγες προς επαναπροώθηση, στην ερώτηση αν βλέπει να επαναπροωθούνται παιδιά, είπε «Ναι, τώρα βλέπω.» αναφέροντας πως «Πολύ συχνά βλέπουμε μετανάστες να εγκαταλείπουν τα παιδιά τους στο Αιγαίο. Οι μετανάστες δεν έχουν την ίδια στοργή για τα παιδιά τους όπως εμείς.» Δηλαδή σκόρπισε το μίσος του σε οποιοδήποτε σημείο της συνέντευξης μπορούσε.

Ευτυχώς, να λέμε που δεν έχουν την ίδια στοργή οι μετανάστες προς τα παιδιά τους, γιατί από το δικαστικό και το αστυνομικό ρεπορτάζ έχουμε δει αρκετούς θιασώτες του πατρίς-θρησκεία-οικογένεια, στην πραγματικότητα να είναι παιδοβιαστές. Χίλιες φορές να δώσεις ένα παιδί σε έναν συγγενή σου για ένα καλύτερο μέλλον.

Στην συνέχεια του βίντεο είπε τις κλασσικές ατάκες των ακροδεξιών κυβερνήσεων της χώρας πλέκοντας το εγκώμιο του Ελληνικού Λιμενικού για τις διασώσεις που κάνει. Κάθε φορά όταν έρχονται καταγγελίες για μαζικές επαναπροωθήσεις και δολοφονίες όπως η μαζική δολοφονία της Πύλου.

Πρέπει να δείτε το βίντεο και να διαβάσετε όλο το ρεπορτάζ, για να σχηματίσετε καλύτερη εικόνα. Πρέπει να δείτε την ψυχραιμία και την άνεση με την οποία λέει ψέματα ένας πρώην αξιωματικός των ειδικών δυνάμεων του Λιμενικού, σχετικά με επαναπροωθήσεις ή δολοφονίες.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ