Καταδικάζει και ο Δήμος Αθηναίων την άσκηση βίας κατά του 15χρονου στα Προσφυγικά

Μετά την καταδίκη της κοινωνίας ενάντια στην επίθεση κατά του 15χρονου Χ στα Προσφυγικά από την Ελληνική Αστυνομία, ήρθε η στιγμή του Συμβουλίου Ένταξης, Μεταναστών και Προσφύγων του Δήμου Αθηναίων να πάρει σαφή θέση.

Καταδικάζει και ο Δήμος Αθηναίων την άσκηση βίας κατά του 15χρονου στα Προσφυγικά
ΠΡΟΒΟΛΗ

Με ψήφισμα που εκδόθηκε στις 2 Ιουλίου το Συμβούλιο Ένταξης, Μεταναστών και Προσφύγων του Δήμου Αθηναίων αποδέχεται τις καταγγελίες και «καταδικάζει την άσκηση λεκτικής και σωματικής βίας καθώς και την πολύωρη προσαγωγή, σε βάρος 15χρονου παιδιού, Βενεζουελάνικης υπηκοότητας από αστυνομικούς στην περιοχή των προσφυγικών της Αλεξάνδρας».

Όπως αναφέρεται στο ψήφισμα, τα περιστατικά εκτέθηκαν στην συνεδρίαση της ίδιας ημέρας από την συνήγορο του παιδιού, ενώ παραβρέθηκε ως μάρτυρας και η υποδιευθύντρια του Μουσικού Σχολείου Αθηνών η οποία μίλησε για τον χαρακτήρα του μαθητή της Β΄ Γυμνασίου. Στην διάθεση του Συμβουλίου τέθηκε και σχετικά καταγγελία του Συλλόγου Γονέων του Μουσικού Σχολείου.

Ενδιαφέρον έχει η αιτιολόγηση του Συμβουλίου

Συγκεκριμένα το Συμβούλιο αναφέρει ότι εκφράζει «την απόλυτη αντίθεσή» του «σε κάθε κακοποιητική συμπεριφορά έναντι ανηλίκων παιδιών και ιδίως μεταναστών που συχνά αντιμετωπίζουν και τη ρατσιστική βία δυνάμεων καταστολής, με όσους κινδύνους αυτό δημιουργεί για κοινωνικό εκφασισμό».

Το συμβούλιο καταλήγει ζητώντας «την πλήρη διερεύνηση των ποινικών ευθυνών για όσα καταγγέλλονται ότι έγιναν από αστυνομικούς σε βάρος του 15χρονου και την απόδοση δικαιοσύνης».

Ξεχωριστή σημασία έχει πως το ψήφισμα, «πέρασε» ομόφωνα και διαπαραταξιακά δείχνοντας πως το Συμβούλιο και κατά συνέπεια ο Δήμος Αθηναίων τηρεί θεσμική στάση, ενάντια στην αστυνομική βία, την ρατσιστική βία και την βία που στρέφεται κατά ανηλίκων.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ