Ισχυρή υποψηφιότητα της Σάκκαρη για σημαιοφόρος γιατί...νεποτισμός 2.0!

Μετά την μη αποδοχή από τον κορυφαίο άλτη Μίλτο Τεντόγλου, η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή με ένα μέλος της «Αγίας Οικογένειας» στην σύνθεσή της, αναμένεται να αποδώσει στη Μαρία Σάκκαρη ρόλο σημαιοφόρου δίπλα στον Γιάννη Αντετοκούνμπο ή αντί του Γιάννη, όπως διαρρέεται.

Ισχυρή υποψηφιότητα της Σάκκαρη για σημαιοφόρος γιατί...νεποτισμός 2.0!
ΠΡΟΒΟΛΗ

Με μια σκανδαλώδη διαρροή, που πανηγυρίζεται ήδη ως κάτι το θετικό από τα Μέσα Ενημέρωσης της χώρας, η Μαρία Σάκκαρη παρουσιάζεται ως υποψήφια σημαιοφόρος στο πλάι του Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Χωρίς να υπάρχει καμία εμπάθεια στην ίδια την πρωταθλήτρια του τένις ή τις αθλητικές της επιδόσεις, οι τελευταίες δεν υπογραμμίζουν την αναγκαιότητα να τοποθετηθεί σημαιοφόρος, μια τιμή που επιφυλάσσεται σε όσους έχουν αποδώσει τα μέγιστα στον ελληνικό αθλητισμό.

Ειδικά όταν ο σύζυγος της Ντόρας Μπακογιάννη, Ισίδωρος Κούβελος, είναι μέλος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (συγκεκριμένα Πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας), μια τέτοια εξέλιξη θα έπρεπε να παραληφθεί ακριβώς για να μην υπάρχουν υπόνοιες σκανδαλώδους εύνοιας.

Σε μια υπόθεση που δεν θα έπρεπε να έχει σημασία αλλά έχει («τι σας νοιάζει εσάς ποιος θα προπορεύεται στην παρέλαση με την σημαία;» θα πει κάποιος), καλό είναι να δούμε γιατί ένα πολύ σκληρά εργαζόμενο παλικάρι μεταναστευτικής καταγωγής, μπαίνει στην ίδια ζυγαριά με την εκλεκτή της οικογένειας Μητσοτάκη. Ειδικά όταν στο πρόσωπο του Γιάννη πολλά παιδιά που βρίσκονται στην θέση που ήταν και ο ίδιος πριν χρόνια και για πολλά χρόνια, βλέπουν το όνειρο της αποδοχής από την ελληνική ρατσιστική κοινωνία.

Αλλεργία στην ισονομία - Όλα για την εικόνα των «εκλεκτών»

Η Μαρία Σάκκαρη είναι το Νο9 στην παγκόσμια κατάταξη. Ο Μίλτος Τεντόγλου είναι πρωταθλητής στο άλμα εις μήκος με μεγάλες διακρίσεις, όμως αρνήθηκε λόγω της προετοιμασίας του να είναι σημαιοφόρος.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, πρωταθλητής του ΝΒΑ με τους Μπακς, όχι μόνο πήρε την εθνική καλαθοσφαίρισης από το χεράκι για να την φέρει στους Ολυμπιακούς Αγώνες παρά την δύσκολη χρονιά που είχε, αλλά είναι στους κορυφαίους του αθλήματος που εκπροσωπεί.

Ο ίδιος δήλωσε ότι «Θα ήταν τιμή να είμαι σημαιοφόρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες, ανάμεσα σε κορυφαίους αθλητές. Αν είμαι σημαιοφόρος θα είναι σπουδαίο, αν όχι… ΟΚ. Είμαι χαρούμενος που ανήκω σε μια καλή ομάδα. Ελπίζω να είμαι πιο υγιής και να προσπαθήσουμε να πετύχουμε κάτι. Θα απολαύσω κάθε στιγμή», 

Στους 101 ή 102 αθλητές της αποστολής, καθώς προχθες η Παναγιώτα Δόση πήρε το εισιτήριο για το άλμα εις ύψος, περιλαμβάνονται Ολυμπιονίκες, παγκόσμιοι πρωταθλητές και πρωταθλητές Ευρώπης. Κάτι που προκαλεί εντύπωση για την υποψηφιότητα της Σάκκαρη από το παράθυρο, η οποία δεν έχει κάτι εντυπωσιακό να επιδείξει στο παλμαρέ της, πλην ενός Masters στην Γουαδαλαχάρα. 

Αύριο θα γνωρίζουμε αν ο Σπύρος Καπράλος, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής θα επιλέξει έναν Έλληνα μεταναστευτικής καταγωγής που έβαλε την Ελλάδα στον χάρτη του παγκόσμιου αθλητισμού, μέσα από την επιμονή του και την σκληρή δουλειά ή αν θα υποχωρήσει υπό το βάρος του νεποτισμού της Αγίας Οικογένειας. Μια απόφαση που ήδη πιστοποιείται από την κοινή γνώμη ως τουλάχιστον «σκανδαλώδης».

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ