#τροχαιοβουλη: Τεράστια ερωτήματα για Ντόρα και αστυνομία - Τι λέει στο 2020mag.gr συγγενής του άτυχου Ιάσονα

Το μεσημέρι της Παρασκευής, 12/03, ένα σφοδρό τροχαίο ατύχημα υπηρεσιακού οχήματος (“χρεωμένο” στην Ντόρα Μπακογιάννη) και διερχόμενης μοτοσικλέτας που περνούσε με πράσινο, λαμβάνει χώρα ακριβώς έξω από το καλύτερα φυλασσόμενο σημείο της χώρας. Την Ελληνική Βουλή. Το ατύχημα κοστίζει τελικά τη ζωή του 23χρονου Ιάσονα, οποίος είναι κλινικά νεκρός και η οικογένεια του έχει ήδη δωρίσει τα όργανά του.
Επί δύο 24ωρα, το συμβάν καλύπτεται από ένα πέπλο μυστηρίου, με βίντεο που κυκλοφορούν να αποδεικνύουν πως η στάση της τροχαίας κάθε άλλο παρά ερευνητική για τις συνθήκες του τροχαίου ήταν. Συγγενής του 23χρονου Ιάσονα, μεταφέρει στο 2020mag.gr όλο το παρασκήνιο του θανατηφόρου δυστυχήματος που έχει και προφανείς πολιτικές προεκτάσεις.

#τροχαιοβουλη: Τεράστια ερωτήματα για Ντόρα και αστυνομία - Τι λέει στο 2020mag.gr συγγενής του άτυχου Ιάσονα
ΠΡΟΒΟΛΗ

Χαρακτηριστικό είναι το βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας και αποκαλύπτει την συμπεριφορά αξιωματούχου της τροχαίας στον τόπο του δυστυχήματος, λίγα λεπτά μετά το θανατηφόρο συμβάν.
Στο βίντεο, ο αστυνομικός της τροχαίας φαίνεται να συπεριφέρεται τουλαχιστον απρεπώς σε διανομέα με μηχανάκι, ο οποίος υπήρξε αυτόπτης μάρτυρας του ατυχήματος και που προτίθεται να προσφέρει σημαντικές πληροφορίες για το ατύχημα. Προηγουμένως έχει δοθεί εντολή να του καταλογιστεί πρόστιμο καθώς δεν φορούσε κράνος.

«έλα, γράψε με, με τόση αστυνομία εδώ πέρα, πέρασε με πράσινο το παιδί και τον τσακίσατε», ακούγεται να λέει ο δικυκλιστής διανομέας που ήταν αυτόπτης μάρτυρας στο περιστατικό, ενώ ο αξιωματούχος της τροχαίας του φωνάζει «Διωξτονα μη λέει χαζομάρες. Εσύ τι είσαι. Ασ’ το "το παιδί, το παιδί", εσύ φοράς το κράνος σου; Άιντε τώρα, σήκω φύγε από εδώ πέρα εξαφανίσου».

Το 2020mag.gr επικοινώνησε με συγγενή του άτυχου Ιάσονα και αποκαλύπτει λεπτομέρειες του δυστυχήματος αλλά και το παρασκήνιο που ακολούθησε, στο οποίο εμπλέκεται η Ντόρα Μπακογιάννη και το επιτελείο ασφαλείας της.

«Ο πατέρας και η θεία του Ιάσονα που βρίσκονται στο νοσοκομείο, μου επιβεβαίωσαν πως πήγαν δύο τύποι της ασφάλειας της Ντόρας Μπακογιάννη. Ο υπεύθυνος της ασφάλειας μίλησε με τον πατέρα του Ιάσονα. Απ’ ότι έμαθα μίλησε και η ίδια η Ντόρα Μπακογιάννη με τον αδερφό του Ιάσονα τον Αλέξανδρο και του υποσχέθηκε ότι δεν θα συγκαλυφθεί το θέμα (σ.σ. το θέμα συγκαλύπτεται εδώ και δύο περίπου ημέρες). Το θέμα είναι ότι οι υπεύθυνοι ασφαλείας της κ. Μπακογιάννη, απέδωσαν εν μέρει το ατύχημα στο ότι στο συγκεκριμένο σημείο η Περιφέρεια Αττικής, ενώ θα έπρεπε, δεν είχε φανάρι. Φαντάζομαι στο σημείο που ο οδηγός του υπηρεσιακού οχήματος έκανε επιτόπου αναστροφή απ’ το αντίθετο ρεύμα και έκοψε την κυκλοφορία για να μπει στο γκαράζ της Βουλής, καθώς ο Ιάσονας πέρασε κανονικά με πράσινο», περιγράφει ο συγγενής του 23χρονου.

Σε ερώτησή μας για ποιον λόγο ούτε ο οδηγός αλλά ούτε και το υπηρεσιακό όχημα που είναι "χρεωμένο" στην κ. Μπακογιάννη έμειναν στον τόπο του θανατηφόρου τροχαίου, ώστε να δώσουν εξηγήσεις και κατάθεση στην αστυνομία, ο συγγενής του Ιάσονα απαντάει πως «ο οδηγός που χτύπησε τον Ιάσονα δεν κατέβηκε απ’ το όχημα και συνέχισε προς την πύλη του γκαράζ όπου και του ανοίξανε αμέσως για να μπει κανονικά μέσα και δεν βγήκε καθόλου για να δει τι έγινε ή να μιλήσει στην τροχαία».

Προσπαθώντας να χαρτογραφήσουμε το τροχαίο, ξαναρωτάμε σχετικά με τις συνθήκες του τροχαίου.

«Απ΄ όσο ξέρουμε, ο οδηγός πήγαινε να μπει στο γκαράζ της Βουλής. Έστριψε, έκοψε την κυκλοφορία χωρίς να σταματήσει, ο Ιάσονας είχε φύγει με το πράσινο, προσπάθησε να τον αποφύγει κάνοντας έναν ελιγμό αλλά βρήκε στο πίσω μέρος του υπηρεσιακού οχήματος, εκσφενδονίστηκε από τη μηχανή, του έφυγε το κράνος που φορούσε και τέλος πάντων μετά… τα ξέρουμε λίγο πολύ. Του οδηγού όμως του ανοίξαν την πύλη να μπει μέσα. Είναι μεγάλοι ανθρωπιστές όταν πρόκειται για δικούς τους μάλλον», περιγράφει.

Άρα ο οδηγός γλίτωσε το αυτόφωρο και δεν έχει δώσει ακόμα κάποιες εξηγήσεις; Έχετε κάποια πληροφόρηση; ήταν οι αμέσως επόμενες και προφανείς ερωτήσεις μας.

«Όχι, δεν ξέρουμε τίποτα τέτοιο. Καταρχάς κανείς δεν επικοινώνησε άμεσα με την οικογένεια»

Έκκληση της οικογένειας για τον διανομέα και άλλους αυτόπτες μάρτυρες

«Θα ήθελα να παρακαλέσω το παιδί, τον διανομέα που με θάρρος αντιμετώπισε την προκλητική συμπεριφορά της τροχαίας, αλλά και άλλους αυτόπτες μάρτυρες να επικοινωνήσουν με την οικογένεια, ώστε να μην κουκουλωθεί το θέμα», τονίζει ο συγγενής του Ιάσονα.

Απάντηση Ντόρας Μπακογιάννη στο facebook, δύο ημέρες μετά το θανατηφόρο τροχαίο

Να σημειωθεί πως πριν από λίγο, η Ντόρα Μπακογιάννη, με ανάρτησή της στο Facebook, δύο ημέρες μετά το ατύχημα -και αφού το θέμα έχει λάβει διαστάσεις χιονοστιβάδας στα σόσιαλ μίντια με τις αναρτήσεις να ξεπερνούν στο Twitter τις 50.000- προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Την Παρασκευή το μεσημέρι, την ώρα που βρισκόμουν στη Βουλή παρακολουθώντας την «ώρα του πρωθυπουργού» υπηρεσιακό όχημα της ασφάλειάς μου ενεπλάκη σε τροχαίο δυστύχημα με αποτέλεσμα τον βαρύτατο τραυματισμό ενός νέου παιδιού 23 ετών, του Ιάσωνα. ⠀
Είμαι βαθύτατα συντετριμμένη. ⠀
Οι σκέψεις μου και οι προσευχές μου είναι με την οικογένεια του άτυχου νέου. ⠀
Επικοινώνησα μαζί τους για να τους εκφράσω την συμπαράστασή μου και να τους διαβεβαιώσω ότι η υπόθεση θα ερευνηθεί σε βάθος και οι ευθύνες θα αποδοθούν»

Την Παρασκευή το μεσημέρι, την ώρα που βρισκόμουν στη Βουλή παρακολουθώντας την «ώρα του πρωθυπουργού» υπηρεσιακό όχημα...

Δημοσιεύτηκε από Ντόρα Μπακογιάννη - Dora Bakoyannis στις Κυριακή, 14 Μαρτίου 2021
Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ