Γιατρός "Ευαγγελισμού": «Δεν γίνεται να πεθαίνει άνθρωπος στην κλινική μου και στα 500 μέτρα να υπάρχει ιδιωτική ΜΕΘ άδεια και να ζητάει ο κλινικάρχης 1.700 ευρώ» (video)

«Δεν γίνεται να πεθαίνει άνθρωπος στην κλινική μου ή να είναι διασωληνωμένος και στα 500 μέτρα να υπάρχει ιδιωτική ΜΕΘ άδεια και να ζητάει ο κλινικάρχης αποζημίωση 1.700 ευρώ την ημέρα για να νοσηλεύσει σε κρεβάτι ΜΕΘ». Το παραπάνω δήλωσε, μιλώντας στην ΕΡΤ, ο Πρόεδρος των Εργαζομένων στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», καρδιολόγος, Ηλίας Σιώρας, που υπογράμμισε επίσης πως «το προσωπικό έχει εξουθενωθεί» καθώς γιατροί μπορεί να δουλεύουν ακόμα και 30 συνεχόμενες ώρες.

Γιατρός
ΠΡΟΒΟΛΗ

«Στον Ευαγγελισμό έχουμε 200 απλές κλίνες για Covid και ήταν όλες γεμάτες. 30 με 40 περιστατικά έπρεπε να διακομιστούν γρήγορα σε άλλα νοσοκομεία», υπογράμμισε ο κ. Σιώρας, συνεχίζοντας, «έχουμε 58 ΜΕΘ που δεν φτάνουν για τους ασθενείς του Ευαγγελισμού, αναγκαστήκαν οι συνάδερφοι να νοσηλεύουν διασωληνωμένους σε απλές κλίνες. Και υπάρχει και η λίστα του ΕΚΑΒ των 125 διασωληνωμένων που αναμένουν κρεβάτι για ΜΕΘ».

Σε ερώτηση για το τι σημαίνει να νοσηλεύονται εκτός ΜΕΘ διασωληνωμένοι ασθενείς, ο γιατρός του «Ευαγγελισμού ήταν αφοπλιστικός: «Ένας ασθενής που χρειάζεται ΜΕΘ και μπαίνει σε ΜΕΘ έχει θνητότητα 23%. Ένας ασθενής που δεν μπαίνει σε ΜΕΘ ενώ χρειάζεται, έχει θνητότητα 46%. Γι αυτό λέμε εδώ και μήνες για την περιβόητη επίταξη. Στην Αττική υπάρχουν 4.000 κλίνες στον ιδιωτικό τομέα. Δεν είναι όλες γεμάτες, έχουν μηχανήματα έχουν εξαιρετικούς συναδέρφους. Δεν είναι το θέμα η επιστράτευση 200 γιατρών. Γιατί οι γιατροί που περιμένουν διορισμό είναι 2 και 3 χιλιάδες. Θα μπορούσαν με μία Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου να τους προσλάβουν. Λύση υπάρχει με τους συναδέρφους που είναι υποψήφιοι για μόνιμη θέση»

Ο κ. Σιώρας τόνισε επίσης πως κάνει έκκληση για κλίνες, ενώ επιτέθηκε σε κυβέρνηση και ιδιωτικές κλινικές. «Λέμε επίταξη αλλά με όρους δημοσίου. Δεν γίνεται να πεθαίνει άνθρωπος στην κλινική μου ή να είναι διασωληνωμένος και στα 500 μέτρα να υπάρχει ιδιωτική ΜΕΘ άδεια και να ζητάει ο κλινικάρχης αποζημίωση 1.700 ευρώ την ημέρα για να νοσηλεύσει σε κρεβάτι ΜΕΘ»

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ