Που θα πάμε για μπάνιο σήμερα μαμά;

Ο Γιώργος Αποστόλου βρίσκεται στο (α)κατάλληλο σημείο, την (α)κατάλληλη στιγμή. Μια στιγμή, που ίσως να ήταν καταδικασμένη να μείνει μακριά απ' το φως. Κάθε μέρα, μια μικρή ιστορία και μία φωτογραφία από την Αθήνα και άλλες πόλεις ή τόπους της Ελλάδας. 

Που θα πάμε για μπάνιο σήμερα μαμά;
ΠΡΟΒΟΛΗ

Το ξέρω ότι στο μυαλό σου οι παραλίες του καλοκαιριού έχουν δυο χρώματα: το δειλό ασπρόμαυρο των παλιών ελληνικών ταινιών και το χρώμα των διακοπών σου. Όσο πιο πίσω οι διακοπές σου, τόσο πιο τεχνολογικά πίσω και το έγχρωμό τους.

Κι όμως την εποχή του 4K Ultra High Definition οι παραλίες της χώρας μας με τα 13.676 χιλιόμετρα ακτογραμμής διαθέτουν κι άλλα χρώματα. Στα παράλια της Μητρόπολής μας, οι παραλίες δεν δικαιώνουν την ατάκα ότι σημασία δεν έχει ο προορισμός αλλά το ταξίδι. Εδώ το ταξίδι είναι η διαδικασία και ο προορισμός ο Άγιος Τόπος με το Ιερό Δισκοπότηρο.

Οι παραλίες, η άμμος και το βότσαλο, το κάψιμο στο πέλμα όταν τρέχεις να το σβήσεις στο νερό, ακόμη και το έγκαυμα στην πλάτη και την μύτη από την ήλιο, είναι ταξίδι στον χρόνο.

Στην παιδική σου ηλικία, στο πρώτο μπάνιο της χρονιάς τότε που τα μέτραγες, στην φωνή της μαμάς να μην πηγαίνεις στα βαθιά. Δεν με πιστεύεις; Δοκίμασε ένα μακροβούτι στην αγαπημένη σου παραλία όταν ήσουν 10 χρονών.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ