100.000 κόσμος στο Ελευθέριος Βενιζέλος για τον Γιάννη; Λίγοι είναι

Ο Γιώργος Αποστόλου βρίσκεται στο (α)κατάλληλο σημείο, την (α)κατάλληλη στιγμή. Μια στιγμή, που ίσως να ήταν καταδικασμένη να μείνει μακριά απ' το φως. Κάθε μέρα, μια μικρή ιστορία και μία φωτογραφία από την Αθήνα και άλλες πόλεις ή τόπους της Ελλάδας. 

100.000 κόσμος στο Ελευθέριος Βενιζέλος για τον Γιάννη; Λίγοι είναι
ΠΡΟΒΟΛΗ

Γιάννης Αντετοκούνμπο ζήτησε να τον περιμένει μεθαύριο Σάββατο 100.000 κόσμος στο αεροδρόμιο. Την οικογένειά του κι αυτόν.

Την οικογένειά του που πάλευε να επιβιώσει στα Σεπόλια, όταν η σημερινή πολιτική ηγεσία της ΝΔ ψήφιζε να μην της δοθεί ελληνική ιθαγένεια. Δες τι ψήφισε σχετικά ο πανηγυρίζων σήμερα (γιατί άραγε;) Κυριάκος Μητσοτάκης το 2015…

Για τον Γιάννη η οικογένεια μετράει πάνω από όλα. Το πρώτο πράγμα που έκανε μετά την τελική του νίκη, ήταν να αρπάξει ένα κινητό για να βάλει τον αποκλεισμένο για υγειονομικούς λόγους Θανάση στο γλέντι. Θυμήθηκε πως την έβγαζαν με το ζόρι στα Σεπόλια και μην έχεις αμφιβολία, ήδη η οσκαρική ταινία για την ζωή του είναι σε pre-production στο Hollywood.

Γιάννης περιμένει 100.000 Έλληνες στην υποδοχή της οικογένειάς του, ΓΙΑ την οικογένειά του. Για την οριστική της αποδοχή από την σε σήψη ελληνική κοινωνία ενώ θα έπρεπε αυτή ακριβώς η κοινωνία να ζητάει την δική της αποδοχή από την οικογένεια Αντετοκούνμπο. Nα κλίνει το γόνυ στην συνοχή της, στην αντοχή της, στο όραμά της. Είναι ίσως ο πρώτος τίτλος σε οποιοδήποτε άθλημα που κατακτάται από μια Οικογένεια. Ορμώμενη από την Νιγηρία. Πρόσφυγας στην Ελλάδα.

Οι «νέγροι» του Πλεύρη, οι «Ακενοτούμπο» του Άδωνη Γεωργιάδη, οι απειλές του Μιχαλολιάκου και του Κασιδιάρη…

(Και) σε αυτά απάντησε κι ας είναι πλέον σε άλλο level ο Γιάννης Αντετοκούνμπο. Και γι’αυτό, όχι γιατί δεν χόρτασε ζήτω και μπράβο και MVP τίτλους, ζήτησε να δει τους Έλληνες να υποδέχονται την οικογένειά του και τον ίδιο όπως δεν τους υποδέχθηκαν όταν ήρθαν ταπεινοί πρόσφυγες στην χώρα μας. Όταν πολλοί έκαναν ότι δεν τους βλέπουν όπως συμβαίνει με όλους τους πρόσφυγες στην ηρωική χώρα μας. Να κοιτάς δεύτερη φορά πλέον το προσφυγάκι στα φανάρια φίλε μου…

Ζήτησε 100.000 και μακάρι να είναι 200.000 στο Ελευθέριος Βενιζέλος αλλά δεν θα είναι ούτε χίλιοι. Δεν είναι και κανένας παίκτης του Survivor για να αιχμαλωτίζει την φαντασία των νέων ε;  

Δεν πειράζει…Στα γηπεδάκια των Αγίων Αναργύρων και των Σεπολίων, ήδη κάποια παιδάκια, από όλα τα χρώματα του ουράνιου τόξου, ετοιμάζονται να τον προσπεράσουν.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ