Η ακμή των αριθμών

Ο Γιώργος Αποστόλου βρίσκεται στο (α)κατάλληλο σημείο, την (α)κατάλληλη στιγμή. Μια στιγμή, που ίσως να ήταν καταδικασμένη να μείνει μακριά απ' το φως. Κάθε μέρα, μια μικρή ιστορία και μία φωτογραφία από την Αθήνα και άλλες πόλεις ή τόπους της Ελλάδας. 

Η ακμή των αριθμών
ΠΡΟΒΟΛΗ

Πρώτα σκοπός ήταν να μετατραπούν οι άνθρωποι σε ψυχρούς αριθμούς.

Όταν οι άνθρωποι μετατράπηκαν σε αυτό, ο επόμενος σκοπός ήταν να μην μπορούμε να μετρήσουμε αυτούς τους ψυχρούς αριθμούς. Είναι πολλοί, είναι απρόσωποι, δεν χρειάζεται να μας νοιάζει.

Δεν μας νοιάζει.

Καμία ολοκληρωτική κοινωνία δεν τα κατάφερε καλύτερα από την δική μας σε αυτό:

Αναίτιοι θάνατοι από μια πανδημία; Όσο περισσότεροι τόσο πιο αόρατοι.

Οδεύοντας στις δυο γυναικοκτονίες τον μήνα; Όσο περισσότερες τόσο πιο συνηθισμένες.

Τις ημέρες που η μητρόπολη ετοιμάζεται να υποδεχθεί άλλο ένα επεισόδιο στην saga του “Matrix”, δεν είναι τα ηλεκτρονικά ψηφία που καθετοποιούνται αλλά η ανοχή-συνενοχή μας στον Θάνατο. 

Ο τρόμος της Πρώτης Γυναικοκτονίας και του Πρώτου Νεκρού Από Covid-19 αντικαταστάθηκαν από το ψυχρό θόλωμα της κρατικής προπαγάνδας.

Δεν μας νοιάζει;

Kι όμως ο συναναγνώστης σου, έχασε πριν λίγα λεπτά το παιδάκι του από το χέρι ενός διεφθαρμένου γυναικοκτόνου και το θρηνεί ανίκανος να το φέρει πίσω. Ο συναναγνώστης σου, έκλαψε πριν λίγα δευτερόλεπτα τον μπαμπά του διασωληνωμένο δίπλα στην τουαλέτα ανδρών του «Ευαγγελισμού»…

Αυτούς τους νοιάζει.

Μήπως να νοιάξει κι εσένα, πριν γίνεις άλλος ένας αριθμός στην Μηχανή τους;

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ