Και όμως πήγαν να αρχειοθετήσουν «κατά λάθος» το Πόθεν Έσχες του Κυριάκου Μητσοτάκη

Την ώρα που οι αποκαλύψεις από την εφημερίδα Documento είναι καταιγιστικές, στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής σήμερα, πήγαν να αρχειοθετήσουν... «κατά λάθος» το Πόθεν Έσχες του Κυριάκου Μητσοτάκη. Σύμφωνα με δημοσίευμα του documentonews.gr  και ρεπορτάζ του δημοσιογράφου Άγγελου Προβολισιάνου, το όνομά του Κυριάκου Μητσοτάκη βρέθηκε «εκ παραδρομής» σε λίστα βουλευτών με εκκρεμότητες στις δηλώσεις πόθεν έσχες και οι οποίες σήμερα, Τετάρτη (28/07), αναμενόταν να αρχειοθετηθούν.

Και όμως πήγαν να αρχειοθετήσουν «κατά λάθος» το Πόθεν Έσχες του Κυριάκου Μητσοτάκη
ΠΡΟΒΟΛΗ

«Η προσπάθεια του κουκουλώματος γίνεται παιδική χαρά» δήλωσε στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες το μέλος της Επιτροπής Ελέγχου Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης, Παύλος Πολάκης, ενώ όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ, ο πρόεδρος της επιτροπής και βουλευτής της ΝΔ, Σταύρος Κελέτσης κατέβαλλε φιλότιμες προσπάθειες για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.

Όπως λοιπόν αποκάλυψε το documentonews.gr, το όνομα του πρωθυπουργού εντοπίστηκε σε λίστα βουλευτών που είχαν πλημμέλειες στις δηλώσεις περιουσιακής τους κατάστασης, αλλά κρίθηκαν επουσιώδεις και θα οδηγούνταν στο αρχείο με απόφαση που θα λάμβανε η αρμόδια Επιτροπή κατά τη σημερινή της συνεδρίαση.

«Ωστόσο, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της πλειοψηφίας και ενός υπαλλήλου της Βουλής, η μοίρα έπαιξε για άλλη μια φορά άσχημο παιχνίδι στον πρωθυπουργό. Η αιτία αυτής της σύμπτωσης ήταν πως το όνομα του πρωθυπουργού βρέθηκε «εκ παραδρομής» στη λίστα και συγκεκριμένα από αβλεψία υπαλλήλου της Βουλής. Δηλαδή, σε λίστα που ερευνώμενων αιρετών που θα τεθούν στο αρχείο κάποιο απρόσεκτο χέρι τοποθέτησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη!», σημειώνει το ρεπορτάζ του Άγγελου Προβολισιάνου.

Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ στην επιτροπή, Παύλος Πολάκης, έκανε λόγο για συγκάλυψη παιδικής χαράς.

«Ο πρόεδρος της Επιτροπής μας είπε ότι κατά λάθος βρέθηκε εκεί το όνομα του Μητσοτάκη. Δουλευόμαστε ψιλό γαζί», ήταν το σχόλιο του Παύλου Πολάκη, ο οποίος τόνισε πως αν το όνομα του, βρισκόταν στη θέση του πρωθυπουργού, τώρα θα είχε κρεμαστεί στα μανταλάκια.

Όπως στήθηκε το αφήγημα του "εκ παραδρομής λάθους,", από την πλευτά της ΝΔ, ο Σταύρος Κελέτσης έκανε λόγο για ατόπημα υπαλλήλου.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ