Δημοσιογράφος του ΣΚΑΙ σε πολίτη που κάηκε το σπίτι του: «Όλα έγιναν πολύ γρήγορα - Το 112 δεν στέλνεται σε όλες τις περιπτώσεις πυρκαγιών» (video)

Πολίτης στην περιοχή της Πάτρας, που κάηκε το σπίτι του από την πυρκαγιά, εξηγεί σε ζωντανή μετάδοση στο ΣΚΑΙ πως δεν υπήρχε καμία βοήθεια από το κράτος και δεν ήρθε μήνυμα από την Πολιτική Προστασία. Κάπου εκεί παρεμβαίνει ο παρουσιαστής... για να κάνει τη δουλειά του.

Δημοσιογράφος του ΣΚΑΙ σε πολίτη που κάηκε το σπίτι του: «Όλα έγιναν πολύ γρήγορα - Το 112 δεν στέλνεται σε όλες τις περιπτώσεις πυρκαγιών» (video)
ΠΡΟΒΟΛΗ

Μετά «τα πεύκα και τα φλεγόμενα ζωάκια που μεταδίδουν αστραπιαία την φωτιά», άλλος ένας δημοσιογράφος του ΣΚΑΙ ανέλαβε να φέρει εις πέρας τη δουλειά που συνήθως κάνει η Αριστοτελία Πελώνη.

«Δεν ειδοποίησε κανένας να φύγουμε από εδώ. Πήρε τα μικρά παιδιά η συμπεθέρα μου και βγήκαν με τα πόδια ξυπόλητα να φύγουν από δω πέρα. Ήρθε κανένας να ειδοποιήσει ότι έπιασε φωτιά να φύγουμε; Κανένας δεν ήρθε. Ούτε μήνυμα από την Πολιτική Προστασία. Ας έρθει κάποιος να μας δείξει ένα μήνυμα που ήρθε. Τίποτα δεν ήρθε. Ούτε κανένας να μας πει που θα κοιμηθούν το βράδυ τα παιδιά τα μικρά. Ούτε παπούτσια να φορέσουν δεν έχουν. Η Πολιτική Προστασία δεν ειδοποίησε τίποτα», εξηγούσε στην κάμερα του σταθμού, εμφανώς ταλαιπωρημένος πολίτης, κάτοικος της περιοχής που καταστράφηκε η περιουσία του.

Η αντίδραση του παρουσιαστή Γιώργου Ευγενίδη, ήταν η παρακάτω:

«Εντάξει, καταλαβαίνω ότι ο άνθρωπος έχει τον πόνο του τώρα, αλλά καταλαβαίνω ότι όλα έγιναν πάρα πολύ γρήγορα. Από την ώρα της εκδήλωσης της φωτιάς μέχρι να φτάσει στα σπίτια όλα έγιναν πολύ γρήγορα.
Είναι κατανοητή η οργή των ανθρώπων, αλλά εγώ αντιλαμβάνομαι ότι από την ώρα που ξέσπασε η πυρκαγιά μέχρι που έφτασε και από τα δέντρα τα οποία τα βλέπω τώρα εδώ και από τα κουκουνάρια πέρασε στην στέγη και με τον αέρα που φυσούσε, ήταν πολύ σύντομος ο χρόνος.
Για το 112 επειδή το λέμε και το ξαναλέμε, το 112 δεν στέλνεται σε όλες τις περιπτώσεις πυρκαγιών και λοιπά. Σε ορισμένες τοπικές περιπτώσεις πιο γρήγορα γίνεται η εκκένωση σε τοπικό επίπεδο, πως να το πω»

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ