Στοχοποιούνται πρόσωπα και πολιτικές οργανώσεις - Σοβαρές καταγγελίες από Καμπαγιάννη και Δ. Κουτσούμπα, με αιχμές για κυβέρνηση και ΝΔ

Αρχίζει και δημιουργείται ένα κλίμα φημών, στοχοποίησης προσώπων, δημοσιογράφων και πολιτΙκών οργανώσεων, που βαδίζει σε πολύ επικίνδυνες, αντιδημοκρατικές ατραπούς αποσταθεροποίησης αλλά και αντιπερισπασμού της κοινής γνώμης, που "βράζει" κατά της κυβερνητικής διαχείρισης των πυρκαγιών. Χαρακτηριστική περίπτωση, η χάλκευση αφίσας, καλέσματος σε διαμαρτυρια, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η στοχοποίηση του Λουκά Σταμέλλου, της Δέσποινας Κουτσούμπα, (της Νατάσας Γιάμαλη) και της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και δημοσιεύματα περί «κατάστασης πολιορκίας με πιθανή αναστολή άρθρων του Συντάγματος». Την ατμόσφαιρα αυτή προσπαθεί να αναδείξει και ο δικηγόρος Θανάσης Καμπαγιάννης, με σημερινή του ανάρτηση στο facebook.

Στοχοποιούνται πρόσωπα και πολιτικές οργανώσεις - Σοβαρές καταγγελίες από Καμπαγιάννη και Δ. Κουτσούμπα, με αιχμές για κυβέρνηση και ΝΔ
ΠΡΟΒΟΛΗ

Ήδη απο χθες, παρατηρήσαμε πως η αφίσα σχετικά με το κάλεσμα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για την αποψινή (09/08) συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στις 20:00, στο Σύνταγμα, που αφορά στην καταστροφική κυβερνητική πολιτική για το περιβάλλον αλλά και τη στήριξη των πυρόπληκτων με άμεσα και γενναία μέτρα, χαλκεύτηκε απροκάλυπτα.

Όπως θα δείτε στην φωτογραφία παρακάτω αλλά και στην ανάρτηση της Δέσποινας Κουτσούμπα, στην δεύτερη αφίσα που διακινήθηκε, έχει προστεθεί η ψευδής φράση "ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΚΚΕΝΩΣΕΙΣ". Φράση που φυσικά δεν υπάρχει στην πρωτοτυπη αφίσα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Είναι προφανές πως βρίσκεται σε εξέλιξη μία προσπάθεια κατασυκοφάντησεις οποιουδήποτε ασκεί κριτική στην κυβέρνηση και στο κυβερνητικό δόγμα «Μόνο Εκκενώσεις - Τα σπίτια και τα δάση ξαναφτιάχνονται». Κάτι που έχει οδηγήσει τον κόσμο να πάρει την κατάσταση στα χέρια του και πολλές φορές να έχει καταφέρει να σώσει χωριά, το βιος και την περιουσία του.

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στο Facebook, o δικηγόρος Θανάσης Καμπαγιάννης: «Δεν είναι επίσης τυχαίο ότι οι ίδιοι κύκλοι στοχοποιούν τις τελευταίες ώρες την Δέσποινα Κουτσούμπα και τον Λουκά Σταμέλλο, ενώ φασιστικές συκοφαντίες στρέφονται και κατά της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή το camping της οργάνωσης στις Ροβιές Ευβοίας», ενώ συνεχίζει, «Ας μαζέψει η κυβέρνηση αυτόν τον θρασυδειλο φασιστικό εσμό, που απειλεί δικηγόρους, συνδικαλιστές, δημοσιογράφους και αγωνιστές. Γιατί αν δεν το κάνει, καταλαβαίνουμε όλοι ποιος είναι ο ενορχηστρωτης αυτής της βρώμικης εκστρατείας».

Διαβάστε ολόκληρη την ανάρτηση:

το 2020mag.gr επικοινώνησε με την πρόεδρο του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων, Δέσποινα Κουτσούμπα, η οποία μας δήλωσε σχετικά:

«Από το Σάββατο το βράδυ, την ώρα που ακόμη καιγόταν η μισή Ελλάδα, είναι σε εξέλιξη μια επιχείρηση στοχοποίησης συγκεκριμένων προσώπων και όπως όλα δείχνουν είναι οργανωμένη. Η "είδηση" είναι ότι το επικοινωνιακό επιτελείο της ΝΔ είναι σε πανικό και αντί να συνειδητοποιήσει ότι το οικολογικό και κοινωνικό έγκλημα που έχει συντελεστεί τις μέρες αυτές, που έχει οδηγήσει την κοινωνία ολόκληρη να βρίζει την κυβέρνηση για τις πολιτικές της επιλογές που οδήγησαν ως εδώ, προσπαθούν ακόμη στη γραμμή του "εσωτερικού εχθρού": να υπάρχει κάποιος που "φταίει": κάποιος που έβαλε τις φωτιές, κάποιος που υποκινεί τις κατάρες στην κυβέρνηση και την κριτική στον κρατικό μηχανισμό, κάποιος που να την πληρώσει γενικότερα.

Προφανώς τζάμπα χάνουν τον χρόνο τους, ούτε μας φοβίζουν ούτε έχει κανένα νόημα να συζητάμε για την στοχοποίησή μας την ώρα που άνθρωποι χάνουν περιουσίες, ζώα καίγονται, η κτηνοτροφία και η γεωργία καταστρέφονται ολοσχερώς -και οι πρώτοι που μιλάνε για τις ευθύνες της κυβέρνησης είναι οι ίδιοι οι πληγέντες, αλλά και οι δήμαρχοι των περιοχών που βίωσαν την τραγωδία.

Υπάρχει όμως κάτι "ζουμερό" σε αυτή την επίθεση: έχουν συνονιστεί από κοινού (κοινοποιούν και ο ένας τον άλλον) τα δεξιά μποτς, τα ακροδεξιά ανώνυμα προφίλ, και οι "ναυαρχίδες" του φιλελευθερισμού, όπως το liberal.gr. Όλοι μαζί σε αγαστή συνεργασία ενάντια στον "κοινό εχθρό" που δεν είναι η φωτιά, αλλά όποιος ασκεί κριτική στην κυβέρνηση. Θυμίζω και την επίθεση από ακροδεξιούς στο Open, υπό το άγρυπνο βλέμμα των παρόντων αστυνομικών, που δεν κούνησαν ούτε το δαχτυλάκι τους.
Ας κρατήσουμε λοιπόν αυτή τη συνεργασία ως συμπέρασμα για το επικοινωνιακό επιτελείο της ΝΔ που προσπαθεί να μας πείσει ότι "επί των ημερών της μπήκε φυλακή η ΧΑ". Μόλις δει τα σκούρα, σε αυτούς καταφεύγει για βοήθεια... και για απειλές σωματικής ακεραιότητας.

Τέλος να πω, πως για το δημοσίευμα αυτό του liberal.gr (ΕΔΩ) πάει εξώδικο, όχι μόνο για το περιεχόμενο και τις "απειλές" για πειθαρχικά. Μακάρι να μου κάνουν πειθαρχικό, τόσον καιρό προσπαθούν, ανοίγουν κλείνουν φακέλους να μου βρουν κάτι στη δουλειά μου και δεν τα καταφέρνουν, ας μου κάνουν για ανάρτηση στο facebook, οπως γίνεται και στην Τουρκία του Ερντογάν άλλωστε, αλλά και για κάτι άλλο που για μένα είναι σοβαρό: για την παράνομη χρήση ανάρτησης από το ιδιωτικό και κλειστό μου προφίλ».

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ