Διεθνείς διαστάσεις παίρνει η υπόθεση Μπογδάνου - Στο "κάδρο" και ο Μητσοτάκης

Τo ανεξάρτητο δημοσιογραφικό δίκτυο euractiv.com, αναδεικνύει πλέον σε διεθνές επίπεδο την υπόθεση της δημοσιοποίησης της λίστας ονομάτων μαθητών νηπιαγωγείου από το meaculpa.gr και τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο, βάζοντας στο κάδρο των ευθυνών και τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Διεθνείς διαστάσεις παίρνει η υπόθεση Μπογδάνου - Στο
ΠΡΟΒΟΛΗ

«Σε πολιτικό επίπεδο, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται πλέον «στριμωγμένος» και κατηγορείται ότι κλείνει το μάτι στο ακροδεξιό εκλογικό σώμα λόγω απροθυμίας να διαγράψει τον βουλευτή του», αναφέρει σε άρθρο του, το πανευρωπαϊκό δημοσιογραφικό δίκτυο euractive.com, διεθνοποιώντας την υπόθεση Μπογδάνου και χαρακτηρίζοντάς την ως «πρωτοφανές ρατσιστικό περιστατικό».

Συγκεκριμένα, το άρθρο του euractiv.com αναφέρει:

Ένας βουλευτής του κυβερνώντος συντηρητικού κόμματος της Νέας Δημοκρατίας (που ανήκει στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα) προκάλεσε αναταραχή στην ελληνική πολιτική σκηνή μετά την αναδημοσίευση στο Twitter, άρθρου που δημοσιοποίησε μια λίστα με ονόματα «αλλοδαπών» ανήλικων παιδιών σε νηπιαγωγείο.

Στόχος του άρθρου ήταν να δείξει ότι οι αλλοδαποί «καταλαμβάνουν» τα ελληνικά σχολεία.

Την Πέμπτη (16/09) η υπόθεση κλιμακώθηκε και από νομικής πλευράς, καθώς ανέλαβε Εισαγγελέας.

Σε πολιτικό επίπεδο, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται πλέον «στριμωγμένος» και κατηγορείται ότι κλείνει το μάτι στο ακροδεξιό εκλογικό σώμα λόγω απροθυμίας να διαγράψει τον βουλευτή του.

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών ξεκίνησε προκαταρκτική έρευνα για τον τρόπο με τον οποίο έγινε η διαρροή και από ποιον.

Ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος, ο βουλευτής που κοινοποίησε το άρθρο στο Twitter, ζήτησε συγγνώμη λέγοντας ότι δεν παρατήρησε ότι η είδηση ​​περιελάβανε τη λίστα των ανήλικων παιδιών.

Η συντηρητική κυβέρνηση προσπάθησε να μετριάσει το περιστατικό, λέγοντας απλά ότι ήταν ένα λάθος που δεν θα γίνει ανεκτό αν συμβεί ξανά.

Η αξιωματική αντιπολίτευση επιτέθηκε εναντίον του Μητσοτάκη και τον κατηγόρησε ότι ανέχεται σκόπιμα μια τέτοια συμπεριφορά, η οποία στοχεύει στην ψηφοθηρία από το ακροδεξιό εκλογικό σώμα.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος επιδεικνύει προκλητική συμπεριφορά.

Στα τέλη Ιουλίου, ένα βραβείο που είχε προγραμματιστεί να απονεμηθεί στον Ιάσονα Αποστολόπουλο, έναν ανθρωπιστή που διασώζει πρόσφυγες στη θάλασσα, ακυρώθηκε μετά από παρέμβαση της ακροδεξιάς συνιστώσας του κυβερνώντος κόμματος.

«Ο κύριος Ιάσονας Αποστολόπουλος, ένας επιθετικός επικριτής της πολιτικής της Ελλάδας για την υπεράσπιση των συνόρων, αλλά και των δυνάμεων ασφαλείας στο σύνολό της, δεν θα τιμηθεί», είχε ανακοινώσει ο Μπογδάνος.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ