Κυνική παραδοχή των παράνομων pushback στο Αιγαίο από τον πρωθυπουργό (video)

Με κυνισμό και αναλογία που σοκάρει ο πρωθυπουργός της Ελλάδας παραδέχτηκε τις αντίθετες στο Διεθνές Δίκαιο βίαιες επαναπροωθήσεις στο Αιγαίο. 

Κυνική παραδοχή των παράνομων pushback στο Αιγαίο από τον πρωθυπουργό (video)
ΠΡΟΒΟΛΗ

Την ώρα που η Ελλάδα αντιμετωπίζει προσφυγή στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας σχετιζόμενα με κακομεταχείριση και επαναπροωθήσεις προσφύγων και ενώ συνολικά εκκρεμούν πέντε ακόμα υποθέσεις στο Ευρωπαικό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραδέχτηκε σήμερα τα φονικά pushbacks.

«Διότι για κάθε αποτροπή παράνομης εισόδου, η οποία λαμβάνει χώρα στη θάλασσα, άλλες τόσες είναι και οι περιπτώσεις που το λιμενικό μας με αυτοθυσία σώζει ανθρώπινες ζωές», δήλωσε με κυνικό τρόπο ο πρωθυπουργός, μιλώντας στη Σάμο για τη νέα Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή για τη φιλοξενία αιτούντων άσυλο.

Όπως μπορεί να καταλάβει ο οποιοσδήποτε, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αντιπαρέβαλε -με αναλογία 1 προς 1- την (υποχρεωτική από το διεθνές δίκαιο) διάσωση προσφύγων με pushbacks που εκτός από παράνομα βάζουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.

Δείτε το βίντεο με το χαρακτηριστικό απόσπασμα.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ