Νάσος Ηλιόπουλος: «Η προσπάθεια φίμωσης του Νίκου Μπογιόπουλου και το ξέπλυμα στους νεοναζί δεν θα γίνουν ανεκτά»

Η αγωγή της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού (ΕΑΑΣ), που είναι νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου άμεσα υπαγόμενο στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, κατά του δημοσιογράφου Νίκου Μπογιόπουλου, προκάλεσε την αντίδραση του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσου Ηλιόπουλου.

Νάσος Ηλιόπουλος: «Η προσπάθεια φίμωσης του Νίκου Μπογιόπουλου και το ξέπλυμα στους νεοναζί δεν θα γίνουν ανεκτά»
ΠΡΟΒΟΛΗ

Η Ένωση Απόστρατων Αξιωματικών Στρατού (ΕΑΑΣ), που διοργανώνει τη "γιορτή μίσους" στον Γράμμο και που φέτος παραβρέθηκαν ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος και η διευθύντρια του πρωθυπουργικού γραφείου στη Θεσσαλονίκη, Μαρία Αντωνίου, ζητάει με αγωγή από το δημοσιογράφο Νίκο Μπογιόπουλο, 70.000 ευρώ για ηθική βλάβη και φυλάκιση 6 μηνών «ως μέσον εκτελέσεως της απόφασης που θα εκδοθεί», καθώς ισχυρίζονται ότι συκοφαντήθηκαν από ερευνητικό ρεπορτάζ που δημοσιευθηκε στον Ημεροδρόμο.

Ο Νίκος Μπογιόπουλος στο ρεπορτάζ του αποκάλυψε τις στενές σχέσεις της ΕΑΑΣ με τη νεοναζιστική εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή και άσκησε κριτική στα κηρύγματα μίσους της Ένωσης.

Σήμερα (13/10), ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, με ανάρτησή του στο facebook, δήλωσε ξεκάθαρα τη στήριξή του στο Νίκο Μπογιόπουλο, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «τελικά οι γιορτές μίσους είναι “πεδίο συμπαράταξης με τον Κασιδιάρη και την Χ.Α.” όπως έχει πει ο ΥΠ.ΕΞ. κ. Δένδιας ή “εκδηλώσεις” στις οποίες “δεν παρεισέφρησαν ακραία στοιχεία και τηρήθηκε απολύτως η δημόσια τάξη” όπως έχει δηλώσει ο Υπ. Άμυνας  κ. Παναγιωτόπουλος;
Η προσπάθεια εκφοβισμού και φίμωσης της μαχόμενης δημοσιογραφίας δεν θα περάσει. Το ξέπλυμα των νεοναζί δεν θα γίνει ανεκτό. Δηλώνουμε ξεκάθαρα την στήριξη μας στον Ν. Μπογιόπουλο και απαιτούμε η κυβέρνηση και το Υπουργείο Άμυνας να τοποθετηθούν για την ουσία της υπόθεσης».

Ολόκληρη η ανάρτηση του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Νάσου Ηλιόπουλου:

Τις προηγούμενες ημέρες μας απασχόλησε η “μισή διαγραφή” του βουλευτή της ΝΔ Κ. Μπογδάνου. Ήρθε έτσι ξανά στην επικαιρότητα η εκδήλωση που διοργανώνει στο Βίτσι η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών του Στρατού (ΕΑΑΣ). Μια εκδήλωση στην οποία δίπλα στους νεοναζί και διάφορους ακροδεξιούς εκπροσωπήθηκε και ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης μέσω του πρωθυπουργικού γραφείου Βορείου Ελλάδας και της κ. Αντωνίου.

Η ΕΑΑΣ όμως που διοργανώνει τις εκδηλώσεις του μίσους για τον εμφύλιο εναντίων των “κομμουνιστοσυμμοριτών” – παραβιάζοντας έτσι νόμους του Ελληνικού κράτους – είναι  νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου άμεσα υπαγόμενο στο Υπ. Άμυνας. Μετά από ρεπορτάζ του δημοσιογράφου Ν. Μπογιόπουλου και την κριτική του στον χαρακτήρα μίσους των συγκεκριμένων εκδηλώσεων και στην παρουσία ακροδεξιών και νεοναζί η ΕΑΑΣ έχει κινηθεί νομικά εναντίoν του και ζητά την φυλάκιση του. Η κυβέρνηση θα τοποθετηθεί για την υπόθεση;

Τελικά οι γιορτές μίσους είναι “πεδίο συμπαράταξης με τον Κασιδιάρη και την Χ.Α.” όπως έχει πει ο ΥΠ.ΕΞ. κ. Δένδιας ή “εκδηλώσεις” στις οποίες “δεν παρεισέφρησαν ακραία στοιχεία και τηρήθηκε απολύτως η δημόσια τάξη” όπως έχει δηλώσει ο Υπ. Άμυνας  κ. Παναγιωτόπουλος;

Η προσπάθεια εκφοβισμού και φίμωσης της μαχόμενης δημοσιογραφίας δεν θα περάσει. Το ξέπλυμα των νεοναζί δεν θα γίνει ανεκτό. Δηλώνουμε ξεκάθαρα την στήριξη μας στον Ν. Μπογιόπουλο και απαιτούμε η κυβέρνηση και το Υπουργείο Άμυνας να τοποθετηθούν για την ουσία της υπόθεσης.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ