«Λίστα Πέτσα»: Δικογραφία στη Βουλή από το Μάιο για απιστία σε βάρος του δημοσίου από Πέτσα και Σκυλακάκη (εικόνα)

Ραγδαίες εξελίξεις στο σκάνδαλο της "Λίστας Πέτσα", εν όψει και της Εξεταστικής Επιτροπής.

«Λίστα Πέτσα»: Δικογραφία στη Βουλή από το Μάιο για απιστία σε βάρος του δημοσίου από Πέτσα και Σκυλακάκη (εικόνα)
ΠΡΟΒΟΛΗ

Σύμφωνα με πληροφορίες του documentonews.gr, από τον περασμένο Μάιο έχει διαβιβαστεί από τη Δικαιοσύνη στη Βουλή δικογραφία για τον πρώην υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργού Στέλιο Πέτσα και τον υφυπουργό Οικονομικών, Θεόδωρο Σκυλακάκη, προκειμένου να διερευνηθεί το αδίκημα της απιστίας σε βάρος του δημοσίου σχετικά με την περιβόητη "Λίστα Πέτσα".

στη μηνυτήρια αναφορά, μεταξύ των κατηγοριών περιλαμβάνεται και η «παράβαση των κανόνων επιμελούς διαχείρισης στον τρόπο που διαχειρίστηκαν τη ανωτέρω δημόσια περιουσία, ευνοώντας ΜΜΕ με χαμηλότερη αναγνωσιμότητα σε σχέση με άλλα, τα οποία είχαν το κοινό χαρακτηριστικό ότι ασκούσαν κριτική στη Κυβέρνηση».

Το ρεπορτάζ του Βαγγέλη Τριάντη στο documentonews.gr αναφέρει συγκεκριμένα:

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην πολύκροτη υπόθεση της «λίστας Πέτσα» που αφορά στα εκατομμύρια ευρώ κρατικού χρήματος που δόθηκαν στα ΜΜΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του documentonews.gr από τον Μάιο έχει διαβιβαστεί από τη Δικαιοσύνη στη Βουλή δικογραφία για τον πρώην υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργού Στέλιο Πέτσα και τον υφυπουργό Οικονομικών, Θεόδωρο Σκυλακάκη προκειμένου να διερευνηθεί το αδίκημα της απιστίας σε βάρος του  δημοσίου. Μάλιστα σύμφωνα με κοινοβουλευτικές πηγές στις 4 Ιουνίου ανακοινώθηκε και επίσημα η δικογραφία στην Ολομέλεια της Βουλής και αναμένεται να απασχολήσει τις εργασίες της Εξεταστικής Επιτροπής που έχει προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Είχε προηγηθεί μηνυτήρια αναφορά στις εισαγγελικές αρχές και Αναφορά προς τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου από 48 πολίτες, μεταξύ αυτών δημοσιογράφοι, καθηγητές Πανεπιστημίων, καλλιτέχνες καθώς και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Με αυτή οι προσφεύγοντες  ζητούσαν να διερευνηθεί το αδίκημα της απιστίας σε βάρος του δημοσίου και της κατασπατάλησης εκατομμυρίων ευρώ για διαφημιστική δαπάνη στο πλαίσιο της καμπάνιας για «Μένουμε Σπίτι» και «Μένουμε ασφαλείς».

Πιο αναλυτικά μετά την κατάθεση της μηνυτήριας αναφοράς ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Βασίλης Πλιώτας τη διαβίβασε στην οικονομικά εισαγγελία, όπου και ξεκίνησε προκαταρκτική έρευνα.

Τον Μάιο διαβιβάστηκε στη Βουλή το σκέλος της αναφοράς που αφορούσε ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες των Στέλιου Πέτσα και Θεόδωρου Σκυλακάκη ώστε να προχωρήσει η Βουλή στις δικές της ενέργειες.

Μέχρι στιγμής ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες του documentonews.gr κανένας από τους 48 δεν έχει κληθεί να καταθέσει ως μάρτυρας, ενώ είναι άγνωστο σε ποιο στάδιο βρίσκονται αυτή τη στιγμή οι έρευνες.

Σε ότι αφορά τα φυσικά πρόσωπα και τους εκπρόσωπους της εταιρείας Initiative που ανέλαβε να μοιράσει τα κονδύλια στα ΜΜΕ για την διαφημιστική καμπάνια σχετικά με τον COVID-19 διενεργείται προκαταρκτική από τη διεύθυνση ερευνών οικονομικού εγκλήματος.

Η μηνυτήρια αναφορά των 48

Η μηνυτήρια αναφορά των 48 πολιτών κατατέθηκε τον περασμένο Απρίλιο στηριζόταν σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις τέλεσης κακουργηματικής Απιστίας κατά του Δημοσίου:

Α) Κατασπατάληση τουλάχιστον 31 εκατομμυρίων για διαφημιστική δαπάνη κατά παράβαση των κανόνων επιμελούς διαχείρισης, αφ’ ης στιγμής προβλέπεται από τις πάγιες διατάξεις της νομοθεσίας μας, ότι μια τέτοιου είδους καμπάνια για τη δημόσια υγεία οφείλει να προβάλλεται δωρεάν,

Β) Για τη κατανομή της ανωτέρω δαπάνης και κατασπατάληση του δημόσιου χρήματος με αδιαφανή τρόπο σε ανύπαρκτα, ή χαμηλότατης αναγνωσιμότητας ή ξένα και όχι εγχώρια ΜΜΕ,

Γ) Για την παράβαση των κανόνων επιμελούς διαχείρισης στον τρόπο που διαχειρίστηκαν τη ανωτέρω δημόσια περιουσία, ευνοώντας ΜΜΕ με χαμηλότερη αναγνωσιμότητα σε σχέση με άλλα, τα οποία είχαν το κοινό χαρακτηριστικό ότι ασκούσαν κριτική στη Κυβέρνηση.

πηγη: documentonews.gr

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ