Εκτιμήσεις για 300 νεκρούς από τον "Μπάλλο" επικαλέστηκε ο Στυλιανίδης

Επίσημη θα πρέπει να θεωρείται πλέον η κυβερνητική "γραμμή" για υποθετικούς νεκρούς σε πανδημία, πυρκαγιές και πλημμύρες.

Εκτιμήσεις για 300 νεκρούς από τον
ΠΡΟΒΟΛΗ

Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ, ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης, "αποκάλυψε" πως είχαν γίνει εκτιμήσεις από επιστήμονες ακόμη και για 300 νεκρούς στην Αθήνα την περασμένη Πέμπτη κατά την κορύφωση του «Μπάλλο»… εάν επιβεβαιώνονταν οι μετεωρολογικές προβλέψεις για την ένταση της κακοκαιρίας.

Όπως ισχυρίστηκε ο Χρήστος Στυλιανίδης, η απόφαση της κυβέρνησης να απαγορευτεί η κυκλοφορία στον Κηφισό και να κλείσουν τα σχολεία, συνέβαλε στην αποφυγή αυτής της εξέλιξης.

«Οι επιστήμονες μας είπαν ότι θα φτάναμε τα 220-230 χιλιοστά ύψος βροχής και ο Κηφισός δεν θα άντεχε, για αυτό πήραμε την απόφαση να απαγορευτεί η κυκλοφορία. Μας επικρίνουν ότι ήταν υπερβολική η αντίδραση. Σίγουρα δεν θα κλείνουμε την πόλη για “ψύλλου πήδημα”, αλλά πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για να αποφύγουμε το μεγάλο κακό. Κανείς δεν θα ήθελε να είναι μέρος μιας τέτοιας απόφασης, ακόμη και αν αυτό έχει πολιτικό κόστος», δήλωσε ο κ. Στυλιανίδης.

Με λίγα λόγια, μας έσωσαν πάλι.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ