Ο Βορίδης παραδέχεται καταπάτηση των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο Αιγαίο

Την ώρα που πυκνώνουν διεθνώς οι καταγγελίες για βίαιες επαναπροωθήσεις στο Αιγαίο και ακόμα και η Ε.Ε. ζητά έρευνα για το κατά πόσο η Ελλάδα σέβεται το δικαίωμα στο άσυλο, ο Μάκης Βορίδης παραδέχτηκε σήμερα επισήμως πως η Ελλάδα παραβιάζει τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

Ο Βορίδης παραδέχεται καταπάτηση των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο Αιγαίο
ΠΡΟΒΟΛΗ

«Τα νησιά σχεδόν άδειασαν από τους παράνομους μετανάστες, οι ροές σχεδόν μηδενίστηκαν, γίνονται επαναπροωθήσεις, η βία της άκρας αριστεράς έχει αντιμετωπιστεί σε μεγάλο βαθμό, αν και πρέπει να γίνουν περισσότερα», δήλωσε σήμερα με περηφάνεια o Μάκης Βορίδης σε συνέντευξή του στο iEidiseis.gr.

Θυμίζουμε, πως πρόσφατα σε μεγάλη έρευνα διεθνών ΜΜΕ όπως το SPIEGEL, με τίτλο "Ο βίαιος σκιώδης στρατός της Ευρώπης αποκαλύπτεται",  έφερε στη δημοσιότητα ανατριχιαστικές λεπτομέρειες και βίντεο από εγκληματικές επαναπροωθήσεις σωμάτων ασφαλείας της Ελλάδας της Κροατίας.

Θυμίζουμε επίσης πως ο ίδιος ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης είχε παραδεχθεί με έναν τρόπο που προκάλεσε αντιδράσεις, πως  «για κάθε αποτροπή παράνομης εισόδου, η οποία λαμβάνει χώρα στη θάλασσα, άλλες τόσες είναι και οι περιπτώσεις που το λιμενικό μας με αυτοθυσία σώζει ανθρώπινες ζωές»

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ