Κυβέρνηση: Δεν χρειάζονται ράπιντ τεστ για τις εκκλησίες - Είναι το ίδιο με σούπερ μάρκετ και φαρμακεία

Δια στόματος του κυβερνητικού εκπροσώπου, η κυβέρνηση απέρριψε την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα για ράπιντ τεστ στους ανεμβολίαστους που πηγαίνουν στην εκκλησία.

Κυβέρνηση: Δεν χρειάζονται ράπιντ τεστ για τις εκκλησίες - Είναι το ίδιο με σούπερ μάρκετ και φαρμακεία
ΠΡΟΒΟΛΗ

Ο Γιάννης Οικονόμου ισχυρίστηκε μάλιστα ότι αρκούν οι μάσκες, εξισώνωντας τις εκκλησίες με τα σούπερ μάρκετ και τα φαρμακεία.

«Για το σύνολο των πολιτών υπάρχει η υποχρέωση χρήσης μάσκας, τήρησης αποστάσεων, ό,τι ακριβώς δηλαδή ισχύει για την πρόσβαση σε φαρμακεία και καταστήματα προμήθειας τροφίμων», είπε συγκεκριμένα.

Ολόκληρη η δήλωση του Γιάννη Οικονόμου:

«Από τη δήλωσή του κ. Τσίπρα προκύπτει ότι η μόνη του διαφωνία με τα μέτρα της Κυβέρνησης αφορά τους πολίτες που συμμετέχουν σε θρησκευτικές τελετές, εν γένει.

Υπενθυμίζουμε ότι με απόφαση της Κυβέρνησης, όταν κρίθηκε απαραίτητο, για πρώτη φορά στη νεότερη ιστορία έκλεισαν οι ναοί για τους πιστούς, ενώ σήμερα είναι υποχρεωτικός ο διαγνωστικός έλεγχος για ανεμβολίαστους ιερείς και ιεροψάλτες. Για το σύνολο των πολιτών υπάρχει η υποχρέωση χρήσης μάσκας, τήρησης αποστάσεων, ό,τι ακριβώς δηλαδή ισχύει για την πρόσβαση σε φαρμακεία και καταστήματα προμήθειας τροφίμων. Ο κ. Τσίπρας προτείνει επιπλέον περιορισμούς για αυτές τις δραστηριότητες; Πως ακριβώς το εννοεί;

Καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας, όταν η Κυβέρνηση έπαιρνε δύσκολες αποφάσεις, ο κ. Τσίπρας έλεγε συνεχώς «όχι», κλείνοντας με νόημα το μάτι στους αντιεμβολιαστές.

Όταν λοιπόν ο κ. Τσίπρας προσεγγίζει την πανδημία με όρους ψήφων και πολιτικού κόστους, όλοι καταλαβαίνουν ότι συνομιλεί με τον καθρέφτη του. Όσο για τον διαχωρισμό των επιστημόνων σε κοινής ή μη κοινής κομματικής αποδοχής, για μας είναι ξεκάθαρο ότι η επιστημοσύνη κρίνεται από την επιστημονική κοινότητα όχι από κόμματα».

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ