Σοκαριστική πραδοχή Βασιλακόπουλου: Φτιάξαμε ΜΕΘ χωρίς προδιαγραφές με υψηλά ποσοστά θνητότητας (video)

Η τρομακτική πίεση και κατάρρευση του ΕΣΥ στο 4ο κύμα, ωθεί τους επιστήμονες που έλαβαν μέρος στη διαχείριση της πανδημία να παραδέχονται κυβρνητικές ευθύνες.

Σοκαριστική πραδοχή Βασιλακόπουλου: Φτιάξαμε ΜΕΘ χωρίς προδιαγραφές με υψηλά ποσοστά θνητότητας (video)
ΠΡΟΒΟΛΗ

«Όλες οι κλίνες εντατικής θεραπείας που υπάρχουν στο Λαϊκό Νοσοκομείο λειτουργούν πλήρως. Πέρυσι την άνοιξη μέσα στην κλινική του κορωνοϊού, δημιουργήθηκαν εκτάκτως κάποιες κλίνες. Αυτές στελεχώθηκαν όπως στελεχώθηκαν, λειτούργησαν για λίγο ως κλίνες ΜΕΘ, όπου δεν υπήρχε καν πεπιεσμένος αέρας. Υπήρχε μόνο οξυγόνο και χρειαζόταν ειδικοί αναπνευστήρες που να συμπιέζουν το οξυγόνο. Δημιουργήθηκαν λοιπόν πέντε κλίνες εκ των ενόντων. Όταν λειτούργησε αυτή η μονάδα στο Λαικό, λειτούργησε με πολύ μέτρια αποτελέσματα», δήλωσε ο καθηγητής Πνευμονολογίας μιλώντας στο Open.

«Οι κλίνες που αναπτύχθηκαν στο προηγούμενο κύμα δεν είναι πραγματικές κλίνες. Αναπτύχθηκαν στο Λαϊκό και έπειτα έπαψαν να λειτουργούν. Δημιουργήθηκε ένα τμήμα δεν είχε και την καλύτερη επιτυχία, αν δείτε τα ποσοστά θνητότητας θα καταλάβετε, δεν μπορώ να πω περισσότερα. Δεν είναι δυνατόν να ανοίξουν 5.000 ΜΕΘ επειδή ο κόσμος δεν εμβολιάζεται», συμπλήρωσε.

«Ζητήστε επίσημα στοιχεία για πόσους μπήκαν σε αυτή την εντατική των 5 κρεβατιών και για πόσους βγήκαν. (…) Δεν μπορούμε να πετύχουμε καλά αποτελέσματα όταν δεν έχουμε πλήρως στελεχωμένη μονάδα. Λειτούργησε εκ των ενόντων, όπως λειτούργησαν και άλλες μονάδες στην Ελλάδα. Το να παίρνουμε χειρουργικές κλίνες και να τις μετατρέπουμε σε κλίνες ΜΕΘ γιατί έχουν αναπνευστήρες, πιστέψτε με είναι λύση ανάγκης σε ένα πόλεμο και δεν θα πετύχουμε στάνταρ θνητότητας», δήλωσε ο κ. Βασιλακόπουλος και συνέχισε: «Δεν μπορούμε να πετύχουμε καλά αποτελέσματα, αυτή είναι η πραγματικότητα είτε αρέσει είτε όχι, όταν δεν έχουμε πλήρως στελεχωμένο και εκπαιδευμένο προσωπικό και όλα τα στάνταρς»,

«Δεν μπορούμε να πετύχουμε καλά αποτελέσματα, αυτή είναι η πραγματικότητα είτε αρέσει είτε όχι, όταν δεν έχουμε πλήρως στελεχωμένο και εκπαιδευμένο προσωπικό και όλα τα στάνταρς»,

«Λέτε ότι το προσωπικό που τις λειτουργούσε ήταν ανειδίκευτο;», ρώτησε ο παρουσιαστής της εκπομπής, με τον κ. Βασιλακόπουλο να απαντάει: «Τώρα κ. Παυλόπουλε γιατί δεν απευθύνεστε στο υπουργείο; Από το να λειτουργούμε κλίνες χωρίς να έχουμε τα στάνταρς μιας ΜΕΘ, ναι (…) αυτά τα γνωρίζω για το Λαϊκό επειδή υπηρετώ εκεί, για τα άλλα νοσοκομεία θα ρωτήσετε το υπουργείο Υγείας και τους αρμόδιους φορείς».

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ