Ολλανδή δημοσιογράφος: «Αν ήμουν στην Τουρκία θα ρώταγα το ίδιο τον δικτάτορα Ερντογάν - Ο Μητσοτάκης είναι ψεύτης» (video)

Αποκαλυπτική ήταν σε συνέντευξή της στο Kontra Channel η ολλανδή δημοσιογράφος Ίνγκεμποργκ Μπέγκελ.

Ολλανδή δημοσιογράφος: «Αν ήμουν στην Τουρκία θα ρώταγα το ίδιο τον δικτάτορα Ερντογάν - Ο Μητσοτάκης είναι ψεύτης» (video)
ΠΡΟΒΟΛΗ

Η ελευθερία του τύπου από τοτε που πήρε την εξουσία ο Μητσοτακης έχει πέσει δραματικά ... Η ελληνική δημοσιογραφία βαδίζει κατευθείαν στην κόλαση. Δεν υπάρχει ανεξαρτησία του τύπου στην Ελλάδα

«Από την εμπειρία στην δουλειά μου, όταν σπας ένα ταμπού η αντίδραση είναι επιθετικότητα. Θεωρώ ότι ήμουν πάρα πολύ ευγενική, γιατί αυτό που έχουνε πει, όχι μόνο ο Μητσοτάκης, αλλά οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης γενικά, γιατί ο Μητσοτάκης μπορεί να κάνει αυτό που κάνει γιατί δέχονται οι άλλες χώρες».

«Στην ουσία ο Μητσοτάκης όλη την βρόμικη δουλειά της Ευρώπη. Δηλαδή η Ευρώπη έχει προκαλέσει αυτό που γίνεται σήμερα στην Ελλάδα και μπορούσαμε να το περιμένουμε 6 χρόνια, οι Βρυξέλλες έχουν προδώσει την Αθήνα, όπως η Αθήνα έχει προδώσει τα Ελληνικά νησιά με την Τουρκία, γιατί μετά την συμφωνία οι πρόσφυγες πρέπει να παραμείνουν στα Ελληνικά νησιά και χαλάσανε την οικονομία εκεί και οι κάτοικοι των νησιών δέχθηκαν τους πρόσφυγες στην αρχή από το 2015 με ανοιχτά χέρια, αλλά τώρα 6 χρόνια μετά δεν θέλουν ούτε καν να ακούσουνε γι αυτό. Αυτό που έκαναν οι Βρυξέλλες με την Αθήνα, η Αθήνα το έκανε με τα νησιά»

«Όλος ο κόσμος ξέρει ότι γίνονται pushbacks. Ότι υπάρχει Τουρκική προπαγάνδα, είναι φως φανάρι. Ότι η Τουρκία κάνει εκβιασμό και στην Ευρώπη και στην Ελλάδα, χρησιμοποιώντας τους καημένους τους πρόσφυγες, είναι φως φανάρι. Όμως δεν είμαι ανταποκρίτρια στην Τουρκία. Εαν θα ήμουνα ανταποκρίτρια στην Τουρκία θα έκανα αυτό που κάνω τώρα εδώ, στην Τουρκία. όταν είμαι στην Ολλανδία κάνω το ίδιο για την Ολλανδία», δήλωσε.

«Ψάξτε το έργο μου. Ήμουνα από τους πρώτους δημοσιογράφους που πήγαν Τουρκία το 2016 να ψάξω για τους traffickers (διακινητές). Έκανα τεράστια ρεπορτάζ για τους traffickers. Πάντα σε όλες τις αναλύσεις μου μιλάω για την Τουρκική καταστροφή. Ο Ερντογαν είναι δικτάτορας. Θα ήθελα μια συνέντευξη με τον Ερντογάν να δείτε τι θα τον ρωτήσω. Όμως αυτό το κάνουν οι συνάδελφοί μου στην Τουρκία, εγώ είμαι εδώ (στην Ελλάδα) και όπου και να είμαι θα κάνω το ίδιο, μπροστά σε έναν Πρωθυπουργό, Βασιλιά ή έναν Πρόσφυγα, όλοι μας είμαστε ίδιοι. Εσύ και εγώ μπορούμε να είμαστε πρόσφυγες αύριο».

Όσον αφορά την κριτική που δέχεται επειδή είπε τον έλληνα πρωθυπουργό ψέυτη, η ολλανδή δημοσιογράφος δήλωσε: «Συνήθως δεν πάω ποτέ σε συνεντεύξεις τύπου, γιατί είναι ένα θέατρο. Δεν παίρνεις ποτέ μια συγκεκριμένη απάντηση. Δεν γίνεται ποτέ μια σοβαρή συζήτηση και γι αυτό δεν χάνω τον χρόνο μου πηγαίνοντας εκεί. Κατά τύχη βρισκόμουνα εκεί, γιατί με κάλεσαν από την Ολλανδική Πρεσβεία και από το γραφείο του Πρωθυπουργού. Και φαίνεται ότι δεν κάνανε καλά την Δουλειά τους, γιατί θα μπορούσαν να το περιμένουν από εμένα αυτό. Εγώ ήθελα νααποκαλυφθεί το ψέμα. Ενας Πρωθυπουργός, δεν είναι πάνω από εσάς ή από εμένα. Ειδικά ένας πρωθυπουργός πρέπει να πει την αλήθεια. Γιατί και ο Ολλανδός ρωθυπουργός είναι πρωταθλητής στα ψέματα, έπεσε από την κυβέρνηση του, λόγω των ψεμμάτων ... μπορούν να κάνουν αγώνα μεταξύ τους ο κ. Μητσοτάκης και ο κ.Ρούτε για το ποιος είναι καλύτερος ψεύτης και ποιος λέει πιο πολλά ψέμματα. Είναι και οι δύο στο ίδιο επίπεδο»

«Συγγνώμη, ποιος νόμος λέει ότι δεν μπορείς να πεις έναν Πρωθυπουργό ψεύτη, όταν είναι; Και μετά από δυο χρόνια προσπάθειας, αυτή τη στιγμή υπάρχουν, βουνά αποδείξεων ότι γίνονται pushbacks. Είναι ο ροζ Ελέφαντας στο Ελληνικό σαλόνι. Εγώ είμαι της παλιάς σχολής. Είμαι δεινόσαυρος μάλλον της δημοσιογραφίας. Για εμένα ένας δημοσιογράφος έχει δυο καθήκοντα. Ενα, να ψάξει, να ερευνήσει και να πει την αλήθεια και δεύτερον να ελέγξει την εξουσία. Πρέπει να παρακολουθούμε τους Πολιτικούς εάν κάνουν αυτά που έχουν υποσχεθεί και αν αυτά που λένε ισχύουν. Δεν ισχύουν αυτό που λένε ο Μητσοτάκης και ο Μηταράκης 2 χρόνια», τόνισε η Ίνγκεμποργκ Μπέγκελ.

«Στην Ελλάδα υπάρχει ένας μηχανισμός που επιδιώκει να ενοχοποιήσει ΜΚΟ και εθελοντές και δημοσιογράφους. Η ελευθερία του τύπου από τοτε που πήρε την εξουσία ο Μητσοτακης έχει πέσει δραματικά ... Η ελληνική δημοσιογραφία βαδίζει κατευθείαν στην κόλαση. Δεν υπάρχει ανεξαρτησία του τύπου στην Ελλάδα».

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ