Ιάσονας Αποστολόπουλος: «Ο κόσμος το ‘χει τούμπανο και εμείς κρυφό καμάρι - Την πήρε η "μπάλα" τη Ναταλία»

O διακεκριμένος διασώστης Iάσονας Αποστολόπουλος, μίλησε σήμερα (16/11) στον ραδιοσταθμό “Κόκκινο Θεσσαλονίκης – 91,4”.

Ιάσονας Αποστολόπουλος: «Ο κόσμος το ‘χει τούμπανο και εμείς κρυφό καμάρι - Την πήρε η
ΠΡΟΒΟΛΗ

«Την πήρε η μπάλα την Ναταλία, έκανε το μεγάλο αμάρτημα να με βγάλει στην εκπομπή, να μιλήσουμε για τους πρόσφυγες, για την καθολική υποχρέωση διάσωσης προσφύγων, αλλά φαίνεται ότι ούτε αυτό είναι ανεκτό από τον κυρίαρχο λόγο. Φαίνεται ότι δεν πρέπει καν να μιλάμε για το βασικό δικαίωμα του ανθρώπου να διασώζεται στη θάλασσα. Οργανώθηκε ένα διαδικτυακό λιντσάρισμα, μια δολοφονία χαρακτήρα που το είδαμε και με την Μπέγκελ λίγες μέρες νωρίτερα, την είχαμε δει και προς το πρόσωπό μου με την απονομή από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Σαν να υπάρχει λύσσα με το θέμα των επαναπροωθήσεων και των pushback, κάνουν ό,τι μπορούν ώστε να μην νομιμοποιηθεί ένας λόγος που κάνει όποιου είδους κριτική στην κυβέρνηση σ’ αυτό το θέμα, γιατί η δολοφονία χαρακτήρα κάνει αυτό ακριβώς, διαστρέφει την κουβέντα από το περιεχόμενο της συζήτησης στην εξόντωση του υποκειμένου. Είναι ένας πολύ βρώμικος και χυδαίος τρόπος αντίδρασης, που δείχνει ότι κάτι υπάρχει εδώ πέρα. Δείχνει πιο πολλά για την κριτική παρά από την κριτική την ίδια», υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ο Ιάσονας Αποστολόπουλος μιλώντας «Στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης.

«Ο κόσμος το ‘χει τούμπανο και εμείς κρυφό καμάρι. Η Ελλάδα δηλαδή διαπράττει μαζικά εγκλήματα στη θάλασσα τα οποία πλέον είναι γνωστά. Έχουν κάνει έρευνες οι μεγαλύτεροι δημοσιογραφικοί οργανισμοί στον κόσμο. Έχουν έρθει στην Ελλάδα New York Times, BBC, CNN, Deutche Welle, Spiegel και έχουν κάνει δικές τους έρευνες.

Έχουν τεκμηριωθεί πλέον. Το Ευρωκοινοβούλιο έχει βγάλει πόρισμα που λέει ότι στην Ελλάδα, στα σύνορα της Ευρώπης στο Αιγαίο γίνονται εγκλήματα και δεν προστατεύονται οι ζωές των προσφύγων. Ο αρχηγός της FRONTEX ετοιμάεται να καρατομηθεί, η Κομισιόν μπλοκάρει την χρηματοδότηση προς την Ελλάδα αν δεν ερευνήσει το θέμα των pushback. Έχουμε δεκάδες ανθρωπιστικές οργανώσεις που καταγγέλλουν και στην Ελλάδα έχει πέσει ένα μαζικό πέπλο σιωπής, όπου όποιος τολμάει έστω να μιλήσει για τις ξένες έρευνες εξοβελίζεται στο πυρ το εξώτερον. Κάνουν ό,τι μπορούν για να μην ακουστεί τίποτα γιατί προφανώς έχουν τη φωλιά τους λερωμένη. Τα pushback είναι βαριά εγκλήματα όπου οι δράστες κινδυνεύουν με πολλά χρόνια φυλάκισης», τόνισε ο έλληνας διασώστης.

Ακούστε όλη τη συνέντευξη ΕΔΩ.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ