"Πόλεμος" στο ΣΥΡΙΖΑ - Σκληρή απάντηση Νίκου Φίλη στην ΑΥΓΗ

Ο Νίκος Φίλης απάντησε στην ανακοίνωση της εφημερίδας ΑΥΓΗ και οξύνει ακόμα περισσότερο το ήδη τοξικό κλίμα στο κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

ΠΡΟΒΟΛΗ

Σε συνέχεια της ανακοίνωσης της ΑΥΓΗΣ κατά του Νίκου Φίλη, ο πρώην υπουργός Παιδείας, συνεχίζει την κόντρα με σκληρές εκφράσεις κατά της εφημερίδας του ΣΥΡΙΖΑ.

«Είναι κάτι παραπάνω από προφανές ότι η ΑΥΓΗ υιοθέτησε τις καταγγελίες του Μ. Γιαννάκου. Κι ας κράτησε  μόνο μια μέρα η ανεύθυνη καταγγελία του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ, ο οποίος την ανακάλεσε όταν κλήθηκε στον εισαγγελέα. Κέρδισε ή έχασε η αξιοπιστία της εφημερίδας που βιάστηκε να την υιοθετήσει;», αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή του ο Νίκος Φίλης, ενώ κατηγορεί την ΑΥΓΗ πως δεν δημοσίευσε τις δηλώσεις του Ανδρέα Ξανθού, «όταν μάλιστα την ίδια ώρα, τρολ του διαδικτύου επιτίθονταν με πρωτοφανή οξύτητα στον Ξανθό και στον ΣΥΡΙΖΑ;», συμπλήρωσε.

Ολόκληρη η απάντηση του Νίκου Φίλη στην εφημερίδα:

Με λύπη και αληθινή απορία διάβασα το άρθρο του διευθυντή της ΑΥΓΗΣ Άγγελου Τσέκερη, στο οποίο μέμφεται όσα είπα στον Μιχάλη Τσιντσίνη στην Καθημερινή, σχετικά με τα δημοσιεύματα και τις ανυπόστατες κατά τη γνώμη μου καταγγελίες περί ΜΕΘ που κρατούνται κενές, ώστε να διατεθούν σε ισχυρά "επώνυμα" πρόσωπα.

Μάλιστα, όπως αναφέρει το πράττει αυτό στο όνομα της αλήθειας και της δεοντολογίας, αξίες τις οποίες υπηρετεί η ΑΥΓΗ διαχρονικά. Ποια είναι όμως η κατηγορία προς την ΑΥΓΗ που ενόχλησε; Η αναφορά μου στο γεγονός ότι και η ΑΥΓΗ -δυστυχώς- παρασύρθηκε από τους αυθαίρετους  ισχυρισμούς του γνωστού για την φανατική πολιτική του  εναντίον της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ,  προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ περί 47  ΜΕΘ που  κρατούνται επίτηδες κενές για να διατεθούν σε VIP προσωπικότητες.  

"Η δική μας εφημερίδα δεν υιοθέτησε την καταγγελία του Μ. Γιαννάκου" διαβεβαιώνει ο Άγγελος Τσέκερης στο  άρθρο-απάντηση στη συνέντευξή μου. Στο κύριο όμως άρθρο της εφημερίδας (Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου) με τον εύγλωττο τίτλο " Αποτελεσματικότερες οι ΜΕΘ για επώνυμους" αναφέρει χαρακτηριστικά: " Η καταγγελία των εργαζομένων στα νοσοκομεία ότι, με 114 διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ, υπάρχουν 47 μονάδες που κρατούνται για την περίπτωση που θα τις χρειαστούν σημαντικά πρόσωπα εκθέτει σοβαρά την κυβέρνηση". Και καταλήγει: "Με τόσο κόσμο διασωληνωμένο σε κοινά κρεβάτια, όχι μόνο ξεκόβουν τη δημιουργία των επιπλέον ΜΕΘ που προφανώς απαιτούνται, αλλά δεσμεύουν και κάποιες από τις υπάρχουσες για λόγους δημοσίων σχέσεων. Μάλιστα. Φαίνεται όμως ότι για τους επώνυμους οι ΜΕΘ είναι πιο αποτελεσματικές."

Δεν χρειάζονται άλλα σχόλια. Είναι κάτι παραπάνω από προφανές ότι η ΑΥΓΗ υιοθέτησε τις καταγγελίες του Μ. Γιαννάκου.  

Κι ας κράτησε  μόνο μια μέρα  η ανεύθυνη καταγγελία του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ, ο οποίος την ανακάλεσε όταν κλήθηκε στον εισαγγελέα. Κέρδισε ή έχασε  η αξιοπιστία της εφημερίδας που βιάστηκε να την υιοθετήσει;

Ένα νέφος αδιαφάνειας σκεπάζει τις ΜΕΘ. Η κοινωνία απαιτεί να γνωρίζει τα κριτήρια προτεραιοποίησης και διαλογής των νοσηλευομένων. Επιτέλους η Εθνική Επιτροπή Βιοηθικής θα καταλήξει σε κάποιο οριστικό πόρισμα για το γενικότερο πρόβλημα της εισαγωγής στις ΜΕΘ;  Επίσης, αποδείχθηκε πως είναι εξωφρενικός και αντιεπιστημονικός ο ισχυρισμός του πρωθυπουργού ότι οι διασωληνωμένοι ασθενείς εκτός ΜΕΘ δεν κινδυνεύουν. Την ίδια ώρα που οι δημόσιες ΜΕΘ στενάζουν, είναι εκτός covid θεραπείας οι ΜΕΘ του ιδιωτικού τομέα και των στρατιωτικών νοσοκομείων. Την αδιαφάνεια επιτείνει η τακτική του ΕΟΔΥ που αντίθετα με την ευρωπαϊκή πρακτική δεν αναφέρει  τις ελάχιστες έστω περιπτώσεις που υπήρξαν σοβαρές παρενέργειες από τα εμβόλια.

Αυτά και άλλα που έχουν να κάνουν με την συνεχιζόμενη  απαξίωση του ΕΣΥ από αυτή την κυβέρνηση, την αποτυχία των εμβολιασμών και τα θλιβερά μακάβρια ρεκόρ της χώρας στον αριθμό των θανάτων,  είναι τα επίδικα της περιόδου και η πρώτη ύλη για άσκηση σοβαρής και μαχητικής αντιπολίτευσης και κοινωνικής κινητοποίησης. Είναι λάθος να παρασυρόμαστε από μια τηλεοπτικής κοπής αντιπολίτευση προς άγραν εντυπώσεων που υποτιμά την ουσία.

Υπηρετώ την ΑΥΓΗ υπό διάφορες ιδιότητες από τότε που ήμουν 14 ετών. Το ότι υπήρξα δημοσιογράφος και διευθυντής της ήταν και θα παραμείνει τίτλος τιμής. Η ΑΥΓΗ στην πολυκύμαντη ιστορία της έδωσε μεγάλες μάχες και στηρίχθηκε στις αξίες της Αριστεράς και στην επιδίωξη δημοσιογραφικής ανεξαρτησίας και αξιοπιστίας. Όταν έκανε λάθος είχε την τόλμη να το αναγνωρίζει. Το έκανα κι εγώ ορισμένες φορές αναλαμβάνοντας την ευθύνη. Τα λάθη είναι ανθρώπινα και η αναγνώρισή τους δύναμη για μια εφημερίδα ή έναν αριστερό πολιτικό οργανισμό.  

Ας το αντιληφθούν όλοι όσοι πρέπει. Κι ας μην επιμένουν να κάνουν το άσπρο - μαύρο. Ή, ακόμη χειρότερα να αφήνουν βρώμικους υπαινιγμούς περί  "απολογητών της κυβερνητικής πολιτικής", αναβιώνοντας εξ αντικειμένου μια παλιά μεθοδολογία και πρακτική  "εσωτερικών εχθρών" , "υπονομευτών" και "κυνηγητού μαγισσών" , στις γραμμές μας.

Η ΑΥΓΗ, σαρξ εκ της σαρκός του κόσμου της Αριστεράς έχει κρίσιμο ρόλο να διαδραματίσει και μεγάλες μάχες να δώσει την επόμενη περίοδο απέναντι στον αντίπαλο, την έξαλλη ρεβανσιστική νεοφιλελεύθερη Δεξιά του κ. Μητσοτάκη που και στο θέμα της πανδημίας έχει αποτύχει παταγωδώς. Υπάρχει ένας απέραντος γαλαξίας αριστερών επιχειρημάτων απέναντι στην βαθιά αντικοινωνική νεοφιλελεύθερη πολιτική της κυβέρνησης και δεν χρειάζονται "δάνεια" από τις πρακτικές των αντιπάλων ή από την αυριανική και λαϊκίστικη αντιπολίτευση που τόσο κόστισε στη χώρα και στην ευρύτερη δημοκρατική παράταξη στο παρελθόν.  

Τέλος, αναφορικά με το  θέμα "ΜΕΘ VIP", εκφράζω την ειλικρινή απορία μου για το γεγονός ότι δεν δημοσιεύτηκαν στην ΑΥΓΗ οι δηλώσεις του αρμόδιου Τομεάρχη του κόμματος Ανδρέα Ξανθού ο οποίος μιλώντας στο δελτίο του Kontra στις 8 Δεκεμβρίου για τις καταγγελίες Γιαννάκου σχετικά με τις ΜΕΘ και τα VIP περιστατικά, σχολίασε ότι «αυτό υπερβαίνει κάθε λογική. Δεν θεωρώ ότι μπορεί να υπάρχει και δεν θέλω να πιστέψω ότι μπορεί να υπάρξει. Κατά την άποψή μου, δεν συμβαίνει αυτό το πράγμα». Προσθέτοντας, βέβαια, ότι υπάρχει θέμα διαφάνειας και εκθέτοντας όλη την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την αντιμετώπιση της πανδημίας, την ενίσχυση και την αναδιοργάνωση του ΕΣΥ.

Γιατί άραγε δεν δημοσιεύθηκε στην ΑΥΓΗ η άποψη του Τομεάρχη Υγείας; Όταν μάλιστα την ίδια ώρα, τρολ του διαδικτύου επιτίθονταν με πρωτοφανή οξύτητα στον Ξανθό και στον ΣΥΡΙΖΑ;

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ