Πολάκης: Ποιο είναι το πιο εντυπωσιακό στοιχείο στη μελέτη Τσιόδρα (video)

Με βίντεο που ανάρτησε στα social media, ο Παύλος Πολάκης αναφέρεται σε μία διάσταση της μελέτης Τσιόδρα που όπως ισχυρίζεται είναι «το πιο εντυπωσιακό στοιχείο που βγαίνει».

Πολάκης: Ποιο είναι το πιο εντυπωσιακό στοιχείο στη μελέτη Τσιόδρα (video)
ΠΡΟΒΟΛΗ

«Το πιο εντυπωσιακό στοιχείο που βγαίνει και αποδεικνύεται από αυτή τη μελέτη, δυστυχώς δεν έχει ειπωθεί μέχρι στιγμής. Στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα (σ.σ. της έρευνας) από 01/09/2020 μέχρι 06/05/2021, ο συνολικός αριθμός των θανάτων ήταν, όπως αποδεικνύεται από τα ημερήσια Δελτία του ΕΟΔΥ, ήταν 10.576. Οι εκλεκτοί συνάδελφοι λένε στην έρευνα ότι από τους 6.282, πέθαναν οι 3.988.

Άρα οι άλλοι 6.588 που πέθαναν; Δεν διασωληνώθηκαν καν. Πέθαναν είτε στα σπίτια τους, είτε στα ΤΕΠ μόλις έφθασαν καθυστερημένα, είτε σε μια κλινική covid χωρίς καν να διασωληνωθούν. Δηλαδή, σε 6.600 ανθρώπους, εκείνη την περίοδο που μιλάμε, δεν δόθηκε καν η δυνατότητα να παλέψουν για τη ζωή τους λόγω της καταστροφικής διαχείρισης της πανδημίας από την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Αν αυτό το αναγάγουμε στον σημερινό αριθμό των θανάτων, αυτό σημαίνει ότι 12.500 συνάνθρωποί μας, πέθαναν χωρίς να πάρουν τη βοήθεια που θα μπορούσε να τους προσφερθεί. Αυτό είναι το πιο τρομακτικό συμπέρασμα που βγαίνει από δύο χρόνια διαχείρισης της πανδημίας. Αν είχαμε μία αμερόληπτη δημοσιογραφία, αυτό θα έπρεπε να είναι το πρώτο θέμα στα Δελτία Ειδήσεων», δηλώνει μεταξύ άλλων, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ