Γκάγκα - Μαγιορκίνης "αδειάζουν" Τσιόδρα και αποδομούν τη μελέτη

Σε πολιτικό "θρίλερ" με στοιχεία reality που πλήγει την αξιοπιστία της επιστημονικής ηγεσίας στη μάχη κατά της πανδημίας, εξελίσσεται η υπόθεση της μελέτης Τσιόδρα - Λύτρα.

Γκάγκα - Μαγιορκίνης
ΠΡΟΒΟΛΗ

«Κάθε εβδομάδα έχουμε συνάντηση με τον πρωθυπουργό, που ελέγχει τα δεδομένα. Ο ίδιος έχει ζητήσει να τα βλέπει κάθε μέρα και το φθινόπωρο του ’20 έστειλε πολλούς γιατρούς στη Θεσσαλονίκη και τα περιφερειακά νοσοκομεία για να βοηθήσουν. Τα δεδομένα παρατηρούνται καθημερινά. Δεν θέλω να σχολιάσω ένα επιστημονικό άρθρο που έχει αδυναμίες στα δεδομένα και στον τρόπο που εξηγούνται. Έχουμε ανθρώπους που οδηγούνται αργά στα ΤΕΠ, αυτοί θεωρούνται θάνατοι εκτός ΜΕΘ. Πρέπει να σκεφτόμαστε τη βαρύτητα του κάθε περιστατικού» είπε αρχικά η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, κ. Γκάγκα, σε ερώτηση για τη μελέτη Τσιόδρα – Λύτρα, που προκάλεσε σάλο.

Ο κ. Μαγιορκίνης, αποδόμησε και αυτός με τη σειρά του, τη μελέτη Τσιόδρα – Λύτρα, λέγοντας ότι πρέπει να δούμε πως η συγκεκριμένη μελέτη έγινε σε περίοδο που γινόντουσαν εμβολιασμοί «και δεν έχουν συμπεριληφθεί το πόσοι ήταν εμβολιασμένοι, με αποτέλεσμα να δημιουργεί μεγάλες ανισότητες από περιφέρεια σε περιφέρεια ... Το δεύτερο στοιχείο που δεν έχουν συμπεριλάβει είναι τα όρια του συστήματος ανά περιφέρεια και το βλέπουν συνολικά. Δεν έχουν όλες οι περιφέρειες την ίδια δυναμική, αυτό το γνωρίζουμε. Μην λέμε ότι τα 400 είναι το όριο, υπάρχει το όριο ανά περιφέρεια. Αυτό καθορίζεται με το ποσοστό ελεύθερων κλινών ανά περιφέρεια και είναι τελείως διαφορετικό. Η Αττική δεν έφτασε ποτέ στα όριά της. Είναι ένα θέμα που χρειάζεται παραπάνω ανάλυση για να μπορέσουμε να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα».

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ