Ποιος το περίμενε; Τελικά η πανδημία "ξέφυγε" και χρειάζονται νέα μέτρα

Επιστροφή μέτρων και προστίμων παρά τις προ λίγων ημερών δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη πως η πανδημία «δεν έχει ξεφύγει» και πως «δε χρειαζόμαστε νέα μέτρα». Όλα αυτά στη "σκιά" της μέλέτης Τσιόδρα και τους 20.000+ θανάτους της πανδημίας.

Ποιος το περίμενε; Τελικά η πανδημία
ΠΡΟΒΟΛΗ

«Αυτή τη στιγμή δεν χρειαζόμαστε νέα μέτρα. Αρκεί, το τονίζω, να τηρήσουμε τα μέτρα τα οποία ήδη υπάρχουν», δήλωνε επι λέξει μόλις πριν δύο ημέρες (21/12), ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την εισήγησή του στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου.

Σήμερα (23/12) ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, ανακοίνωσαν επίσημα τα παρακάτω μέτρα:

- Επιστροφή της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους (σε ισχύ το διοικητικό πρόστιμο των 300 ευρώ για μη χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους).

- Υποχρεωτική μάσκα αυξημένης προστασίας (KN-95) ή διπλή μάσκα για τα σούπερ μάρκετ και τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

- Απαγορεύονται όλες οι μαζικές εορταστικές εκδηλώσεις σε ανοικτούς χώρους.

- Ισχυρή σύσταση στους ταξιδιώτες που επισκέπτονται την Ελλάδα, σε όλες τις πύλες της χώρας για τεστ την 2η και την 4η μέρα μετά την άφιξή τους.

- Ισχυρή σύσταση σε όλους για τεστ πριν από κάθε συμμετοχή σε κοινωνική εκδήλωση.

Τα παραπάνω είναι μόνο τα μέτρα που θα τεθούν σε εφαρμογή από αύριο, Παρασκευή (24/12), ενώ υπάρχουν πληροφορίες για έξτρα δόση μέτρων από τις 3 Ιανουαρίου.


Φυσικά η χρήση διπλής μάσκας και η μάσκα αυξημένης προστασίας που θα χρειαστεί να προμηθευτούν σε μεγάλες ποσότητες οι πολίτες, αυξάνουν τον ήδη αφόρητο μηνιαίο προϋπολογισμό για τα νοικοκυριά.

Πριν λίγο μόλις καιρό, ο πρωθυπουργός δήλωνε ότι δεν θεωρεί πως η πανδημία έχει ξεφύγει και μόλις πριν από δύο μέρες πως «αυτή τη στιγμή δεν χρειαζόμαστε νέα μέτρα. Αρκεί, το τονίζω, να τηρήσουμε τα μέτρα τα οποία ήδη υπάρχουν».

Απ' ότι καταλαβαίνουμε, προφανώς δεν τηρήσαμε «τα μέτρα τα οποία ήδη υπάρχουν»... για δύο μέρες.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ