Δεν ήξερε ο Βατόπουλος ότι άνοιξαν οι παιδικοί σταθμοί – «Τα τεστ πρέπει να συνταγογραφούνται»

Σχεδόν έκπληκτος ο καθηγητής Μικροβιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Αλκιβιάδης Βατόπουλος για το άνοιγμα των Παιδικών Σταθμών. «Τα τεστ πρέπει να συνταγογραφούνται», δήλωσε.

Δεν ήξερε ο Βατόπουλος ότι άνοιξαν οι παιδικοί σταθμοί – «Τα τεστ πρέπει να συνταγογραφούνται»
ΠΡΟΒΟΛΗ

Ο Αλκιβιάδης Βατόπουλος δήλωσε –και φάνηκε- έκπληκτος σχετικά με την έναρξη λειτουργίας των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών, την οποία και έμαθε όπως ο ίδιος δήλωσε στον "αέρα" της εκπομπής «Καλημέρα Ελλάδα», από τον Γιώργο Παπαδάκη. Συγκεκριμένα, το μέλος της επιτροπής δήλωσε πως, «δεν έχει τεθεί θέμα στην Επιτροπή για την λειτουργία των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών».

«Η κοινωνία θέλει ανοιχτά τα σχολεία. Θα δούμε τα επιδημιολογικά δεδομένα. Θα δούμε αν έχουμε συρροές μέσα στο σχολείο, αν κόλλησε το ένα παιδί από το άλλο παιδί μέσα στο σχολείο, έχουμε στοιχεία και πριν κλείσουν τα σχολεία για τις διακοπές, δήλωσε για το άνοιγμα των σχολείων», είπε το μέλος της Επιτροπής.

Μιλώντας για τα μοριακά τεστ, ο κ. Βατόπουλος είπε πως «το πρόβλημα δεν είναι τα 60 ευρώ, δεν είναι παράλογη η τιμή. Το πρόβλημα είναι ότι δεν συνταγογραφείται και το πληρώνουν οι πολίτες από την τσέπη τους. Θα έπρεπε να συνταγογραφείται».

Θυμίζουμε βέβαια πως πριν λίγες μέρες, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης είχε δηλώσει πως «όσοι θέλουν δωρεάν συνταγογραφούμενα PCR τεστ, προωθούν ιδιωτικά συμφέροντα»

Ο κ. Βατόπουλος δήλωσε επίσης πως «σε σχέση με άλλες χώρες, τα κρούσματα στην Ελλάδα, όπως και οι θάνατοι, είναι αρκετά υψηλά, αλλά αυτό είναι κάτι που μειώνεται σταδιακά»

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ