Σύσσωμη η Κύπρος εναντίον Άδωνη Γεωργιάδη για τα PCR

Ο έλληνας υπουργός Ανάπτυξης κατάφερε να ενώσει όλες τις πολιτικές δυνάμεις στην Κύπρο εναντίον του μετά τις απίστευτες δηλώσεις του για την αξιοπιστία των μοριακών τεστ.

Σύσσωμη η Κύπρος εναντίον Άδωνη Γεωργιάδη για τα PCR
ΠΡΟΒΟΛΗ

Δεν είναι πλάκα.

Το Υπουργείο Υγείας, βουλευτές και αξιωματούχοι της Κύπρου αντέδρασαν έντονα σε δηλώσεις του έλληνα υπουργού Ανάπτυξης, Άδωνη Γεωργιάδη, που για να δικαιολογήσει την τιμή του μοριακού τεστ στην Ελλάδα, δήλωσε πως τα πολύ φθηνότερα PCR στην Κύπρο είναι αναξιόπιστα και πιθανόν κινέζικά. Ισχυρίστηκε δηλαδή πως η κυπριακή κυβέρνηση «παίζει» με την Υγεία των πολιτών.

Ο υπουργός Υγείας της Κύπρου μάλιστα, προχώρησε σε διευκρινιστικές δηλώσεις για αξιοπιστία των PCR τεστ που διενεργούνται στη Μεγαλόνησο.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Υγείας της Κύπρου, Μιχάλης Χατζηπαντέλα δημοσίευσε τα παρακάτω:

  1. Όλα τα αναλώσιμα που χρησιμοποιούνται στην Κύπρο για διενέργεια εξετάσεων για τη νόσο Covid-19 πληρούν τις αυστηρότερες των προδιαγραφών που έθεσε το Ευρωπαϊκό Κέντρο Λοιμωδών Νοσημάτων ECDC και έχουν άδεια κυκλοφορίας στην Ευρώπη, ενώ χρησιμοποιούνται στις πλείστες ευρωπαϊκές χώρες.
  2. Για την αντικειμενική σύγκριση του κόστους διενέργειας των μοριακών ελέγχων διαφόρων χωρών, θα πρέπει να λαμβάνονται υπόψη διάφοροι παράγοντες και παράμετροι, όπως οι ανταγωνιστικές διαδικασίες και η πολιτική που ανέπτυξε η κάθε χώρα για την προσφορά υπηρεσιών στους πολίτες, με στόχο την αναχαίτιση της πανδημίας.
  3. Η Κύπρος κατατάσσεται στις πρωτοπόρες χώρες όσον αφορά τη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης, καθώς έγιναν συνέργειες και συνεργασίες μεταξύ του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα για την εξασφάλιση των απαιτούμενων πόρων και εμπειρογνωμοσύνης, για τη διάθεση αξιόπιστου μοριακού ελέγχου για τη νόσο COVID-19 στους πολίτες.

Είχε προηγηθεί και η αντίδραση του Γενικού Ελεγκτή, Οδυσσέα Μιχαηλίδη, ο οποίος μεανάρτησή του στο Twitter, διέψευσε τους ισχυρισμούς του Άδωνη Γεωργιάδη.

«Το πως οι τιμές του PCR από €150 στον ιδιωτικό τομέα και €110 για το κράτος, μειώθηκαν σε 2 μήνες στα €50 φαίνεται στην Έκθεση μας ημερ. 13/10/20», και συνεχίζει: «Έκτοτε, ο συνεχής ανταγωνισμός στις δημόσιες προσφορές, έριξε τις τιμές στα €15. Οι προδιαγραφές είναι σύμφωνα με πρότυπα της ΕΕ».

Έντονη αντίδραση και από τη βουλεύτρια του ΑΚΕΛ στην Κύπρο, Ειρήνη Χαραλαμπίδου.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ