Σκέρτσος: «Η καλύτερη στιγμή στο Don't Look Up είναι όταν οι επιστήμονες προσεύχονται στο Θεό»

Τουλάχιστον ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο έχει αισθανθεί την ανάγκη να μπει σε μια εκκλησία και να ανάψει ένα κερί. Μόνο αυτό δεν έγραψε ο Άκης Σκέρτσος σχολιάζοντας το Don't Look Up.

Σκέρτσος: «Η καλύτερη στιγμή στο Don't Look Up είναι όταν οι επιστήμονες προσεύχονται στο Θεό»
ΠΡΟΒΟΛΗ

«Και για να επανέλθω και να κλείσω με το don’t look up, για εμένα η πιο αληθινή, συγκινητική και στοχαστική στιγμή της ταινίας σχετικά με την ανθρώπινη κατάσταση, είναι το σημείο που η ομάδα των επιστημόνων ενώνει τα χέρια μαζί με την οικογένεια του πρωταγωνιστή και προσεύχεται στο Θεό. Αυτό είναι και το μεγαλείο της πραγματικής επιστήμης, ότι δεν διακατέχεται από βεβαιότητες, δόγματα και αφορισμούς. Διότι έχει στον πυρήνα της την ανοχή στην αμφισβήτηση δηλαδή την παραδοχή πως δεν υπάρχει ένα και μοναδικό σύστημα ερμηνείας του κόσμου και όσων συμβαίνουν σε αυτόν, χωρίς να απορρίπτει όσα δεν μπορεί να εξηγήσει. Αυτός είναι ο βαθύτερος παρηγορητικός ανθρωπισμός της Επιστήμης αλλά και η πραγματική προωθητική της δύναμη για την πρόοδο της ανθρωπότητας», έγραψε στο Facebook, ο υπουργός Επικρατείας και στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού.

Αυτό του έμεινε από την ταινία που στηλιτεύει τη διαπλοκή του πολιτικού, οικονοµικού και µιντιακού κατεστηµένου εν αναμονή της καταστροφής του πλανήτη.

Δεν είναι τυχαίο πως ο ΣΚΑΙ και "προσωπικότητες" της Δεξιάς, "έθαψαν" την ταινία

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ