Ο Δήμαρχος Ήλιδας επιβεβαιώνει τις "τσάντες με χρήματα" του Πέτρου Δούκα το 2007 (video)

Με έκτακτη συνέντευξη Τύπου, ο δήμαρχος Ήλιδας, Γιάννης Λυμπέρης επιβεβαίωσε τα λεγόμενα του Πέτρου Δούκα για «εξαγορά» των κατοίκων της Ηλείας, μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές το 2007, με «τσάντες με χρήματα» το οποίο ο στενός φίλος του πρωθυπουργού και πρώην πλέον υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Σπήλιος Λιβανός, χαρακτήρισε «εποποιία».

 

Ο Δήμαρχος Ήλιδας επιβεβαιώνει τις
ΠΡΟΒΟΛΗ

Σχετικά με την αναφορά του Σπήλιου Λιβανού, ο κ. Λυμπέρης τόνισε πως είναι «κατάπτυστη η αναφορά για εποποιία, τον τότε ιθυνόντων, του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, οι οποίοι τι έκαναν; Εξαγόρασαν συνειδήσεις σε καμένους, απελπισμένους ανθρώπους, δίνοντας τους, ένα τριχίλιαρο ή ένα πεντοχίλιαρο».

Συγκεκριμένα ο Δήμαρχος Ήλιδας, Γιάννης Λυμπέρης δήλωσε:

«Θεώρησα υποχρέωσή μου, να σας καλέσω και να κάνω αυτή την δήλωση και να μη στείλω εννοώ ένα δελτίο τύπου, όπως έστειλαν όλοι οι θεσμικοί εκπρόσωποι και οι φορείς, για τα συμβάντα του δήμαρχου της Σπάρτης και του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης.

Δεν είναι υπερβολή, αν χαρακτηρίσω κατάπτυστα και όχι απλώς απαράδεκτα, αυτά που ειπώθηκαν και κυρίως όσο υπονοήθηκαν. Και λέω δεν είναι υπερβολή, διότι δικαιούμαι να έχω αναφορά 15 χρόνια πριν, το 2007, διότι ήμουν παρών σε εκείνη την συνάντηση στο αμφιθέατρο της νομαρχίας, όταν κατέβηκε ως υφυπουργός Οικονομικών τότε ο κ. Δούκας με τις βαλίτσες όπως είπε» τόνισε ο κ. Λυμπέρης.

«Και βέβαια δεν μπορεί παρά να είναι κατάπτυστη η αναφορά για εποποιία, τον τότε ιθυνόντων, του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, οι οποίοι τι έκαναν; Εξαγόρασαν συνειδήσεις σε καμένους, απελπισμένους ανθρώπους, δίνοντας τους, ένα τριχίλιαρο ή ένα πεντοχίλιαρο. Εγώ λοιπόν δεν τα λέω τώρα αυτά, Διότι ατυχώς κάποιοι φίλοι μου εντός ή εκτός εισαγωγικών, με έβαλαν απέναντι ότι δέχομαι πυρά από τους συναδέλφους μου αυτοδιοικητικούς σε σχέση με τον κ. Δούκα» υπογράμμισε ο δήμαρχος Ήλιδας.

«Εγώ ήμουν αυτός, που ανάγκασε τον κ. Δούκα το 2007 τον Αύγουστο, να φύγει άρον άρον από το αμφιθέατρο της νομαρχίας και δεν χρειάζεται να πω τίποτα, απλώς να σας παραπέμψω στο τι σηκώθηκα και είπα, τότε μέσα στο αμφιθέατρο. Για τυμβωρύχους, για εξαγορά συνειδήσεων, για ντροπή κτλ. Το εγώ μην το πάρετε εγωιστικό. Ήμουν πρόεδρος της Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Ηλείας. Ως τέτοιος μίλησα… Νομάρχης ήταν ο κ. Καφύρας. Άρα λοιπόν, για εμένα είναι κατάπτυστη αυτή η συμπεριφορά, γιατί μου ξυπνάει μνήμες, μου ξυπνάει στεναχώριες και φόρτιση που είχαμε όλοι τότε, με τους νεκρούς που έφερε τον εξευτελισμό των τριχίλιαρων.

Ο κ. Δούκας πριν ένα μήνα, ήρθε ως δήμαρχος της Σπάρτης για να υπογράψουμε ένα συμφωνητικό, ότι θα φέρει δυόμιση χίλιαδες τόνους απορρίμματα των πολιτών της Σπάρτης, κατόπιν εκτάκτου ανάγκης που είχε κηρύξει ο υπουργός Περιβάλλοντος όπως λέει ο νόμος. Επί της ουσίας τώρα, γιατί διάφοροι μιλούν για έκτακτη σύσκεψη του ΦΟΔΣΑ και τέτοια πράγματα. Εγώ ήδη είχα στείλει κλήση στους δημάρχους, να συναντηθούμε την Πέμπτη στις 12 μ.μ που θα έρθουν και εκπρόσωποι της κοινοπραξίας για να κάνουμε την περιβόητη διαπραγμάτευση, σε σχέση με την τιμή ανά τόνο στα απορρίμματα. Αυτό λόγω του Αγίου Χαραλάμπους το καταφέραμε και μεταφέρθηκε στις 5 το απόγευμα. Εκεί λοιπόν θα γίνουν οι συζητήσεις επί όλων αυτών, για να δούμε πως θα εξελιχθεί και το θέμα αυτό. Δεν έχω τίποτα άλλο να προσθέσω, νομίζω ότι και τα έντυπα και τα ηχητικά της τότε τοποθέτησής μου θα αιτιολογήσουν πλήρως τη θέση μου, την στάση μου, όχι περιστασιακά, τώρα που προέκυψε ένα ζήτημα ανθρώπων οι οποίοι δεν ξέρω πως αισθάνονται και πως λειτουργούν προσβάλλοντας έτσι συλλογικότητες και κοινωνίες αλλά μέσα από μία στάση ζωής. Που όπως σας είπα έχει απτή αναφορά του 2007. Σήμερα μπορεί ο καθένας να λέει ό,τι θέλει. Τότε, είναι το θέμα τι λέγαμε, μέσα σε όλη αυτή τη λαίλαπα που υπήρχε με τις πυρκαγιές με τους νεκρούς και μέσα στις τσάντες με τα χρήματα, που κακά τα ψέματα πολλοί έσπευσαν για τα χρήματα και λίγοι μίλησαν» κατέληξε ο κ. Λυμπέρης.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ