Απόστολος Δοξιάδης υπέρ Ρουβά: «Είπε τη γνώμη του με θάρρος, πολιτισμένα και ελεύθερα»

Ο διορισμένος, από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ως συντονιστής (βοηθός της Ειρήνης Αγαπιδάκη) των εθνικών δράσεων για τα ασυνόδευτα ανήλικα προσφυγόπουλα, Απόστολος Δοξιάδης, εξέφρασε την στήριξή του στον Σάκη Ρουβά που «εκφράστηκε δημόσια για τον φίλο του Δημήτρη Λιγνάδη, όπως είχε κάθε δικαίωμα».

Απόστολος Δοξιάδης υπέρ Ρουβά: «Είπε τη γνώμη του με θάρρος, πολιτισμένα και ελεύθερα»
ΠΡΟΒΟΛΗ

Με μια μακροσκελή ανάρτησή του στο Facebook o γνωστός συγγραφέας και σκηνοθέτης, αφού εξαίρει τη στάση του Σάκη Ρουβά και του Νίκου Πορτοκάλογλου στο δημοσψήφισμα του 2015, χαρακτηρίζει ανθρωποφάγους όλους όσοι αντέδρασαν στις δηλώσεις του Σάκη Ρουβά για τον Δημήτρη Λιγνάδη.


Να προσέλθει ο μάρτυρας υπεράσπισης Ρουβάς Αναστάσιος


«Εκφράζω τον σεβασμό μου στον Σάκη Ρουβά για το θάρρος του να εκφράσει τη γνώμη του πολιτισμένα και ελεύθερα, παρά το κλίμα τρομοκρατίας που σίγουρα ήξερε ότι θα ακολουθήσει», αναφέρει μεταξύ άλλων, ο Απόστολος Δοξιάδης.

Ο Απόστολος Δοξιάδης δεν είχε κρύψει ούτε αυτός τον θαυμασμό και τη φιλία του με τον Δημήτρη Λιγνάδη:

Ολόκληρη η ανάρτηση του Απόστολου Δοξιάδη:

Η ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΑΚΗ ΡΟΥΒΑ

Θυμάμαι πόση εντύπωση μου είχε κάνει η στάση του Σάκη Ρουβά την εποχή του "Μένουμε Ευρώπη", ακριβώς γιατί ήταν αυτός που ήταν. Με θάρρος υποστήριξε την κίνηση, γνωρίζοντας ότι μόνο κακό θα του κάνει στην καριέρα του, και θα τον καταστήσει αντιδημοφιλή σε μεγάλο μέρος του κοινού του, όπως και έγινε. Ήταν άλλο να έχουν αυτή τη στάση πανεπιστημιακοί και διανοούμενοι, και άλλο άνθρωποι του show business, που εξαρτώνται από τα εισιτήρια -- στον χώρο της μουσικής μόνο ο Ρουβάς και ο Πορτοκάλογλου τόλμησαν να υποστηρίξουν το "Ναι", και το πλήρωσαν και οι δύο.

Χτες ο Ρουβάς εκφράστηκε δημόσια για τον φίλο του Δημήτρη Λιγνάδη, όπως είχε κάθε δικαίωμα. Αναφέρθηκε στην υπόθεση με έναν τρόπο, κατά τη γνώμη μου, αφ' ενός σοβαρό, μετρημένο και υπεύθυνο, με πλήρη σεβασμό στην ετυμηγορία της Δικαιοσύνης, αλλά που ταυτόχρονα εκδήλωνε ενσυναίσθηση για τον κατηγορούμενο -- και όχι "ένοχο", σε ένα κράτος δικαίου, χωρίς την ετυμηγορία των δικαστηρίων.

Μερίδα των πολιτών βρήκε τη στάση του απαράδεκτη και έχει επιδοθεί σε νέο κύκλο ανθρωποφαγίας εναντίον του. Όσοι φέρονται έτσι, όσοι βρίζουν και απομονώνουν τον Ρουβά που μίλησε ελεύθερα, έχουν ήδη κάνει την δική τους δίκη τους και έχουν βγάλει και απόφαση για τον Λιγνάδη, κάποιοι απαιτώντας και αίμα. ("Για κάθε Λιγνάδη ένα βαθύ πηγάδι" ήταν ένα από τα συνθήματα που ακούστηκαν έξω από το δικαστήριο). Αυτή η στάση όμως δεν είναι παρά μια μεταμοντέρνα εκδοχή του νόμου της ζούγκλας, που σε τίποτε δεν διαφέρει από τον παλιό. Αντίθετα, ο Ρουβάς, που αρνήθηκε να βγάλει απόφαση πριν τη δίκη, φέρθηκε με πολύ μεγαλύτερη συνέπεια στις αρχές του κράτους δικαίου.

Σε μια υπόθεση όπου κάποιος άνθρωπος φέρεται να τέλεσε βαρύτατα αδικήματα, που επισύρουν μακροχρόνια στέρηση της ελευθερίας αν βρεθεί ένοχος και καταδικαστεί, ο πολιτισμός, ο νομικός αλλά και ο ανθρώπινος, είναι να μην ενδίδεις στα άγρια ένστικτα. Και σε κάθε περίπτωση, η δημοκρατία επιβάλλει να μην φιμώνεις με αγριάδες και απειλές όσους διαφωνούν μαζί σου.

Εκφράζω τον σεβασμό μου στον Σάκη Ρουβά για το θάρρος του να εκφράσει τη γνώμη του πολιτισμένα και ελεύθερα, παρά το κλίμα τρομοκρατίας που σίγουρα ήξερε ότι θα ακολουθήσει.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ