«Άδειασε» Μητσοτάκη ο Βαρβιτσιώτης: Να κρατικοποιηθούν η Pfizer και η AstraZeneca

Τη δημιουργία κομμουνιστικής συνιστώσας στη Νέα Δημοκρατία ανακοίνωσε περίπου σήμερα, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, κάνοντας, με δηλώσεις του, λόγο για κρατικοποίηση φαρμακευτικών πολυεθνικών, αδειάζοντας μάλιστα τον πρωθυπουργό και την σχετική, ειρωνική αναφορά που είχε κάνει, απευθυνόμενος στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Άδειασε» Μητσοτάκη ο Βαρβιτσιώτης: Να κρατικοποιηθούν η Pfizer και η AstraZeneca
ΠΡΟΒΟΛΗ

Στις 15 Ιανουαρίου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, απευθυνόμενος με ειρωνικό τρόπο στον Αλέξη Τσίπρα, (που ζητούσε να αρθεί η πατέντα των εμβολίων από τις εταιρίες, κάτι που τελικά ψηφίστηκε από την Ε.Ε.), είχε δηλώσει από το βήμα της Βούλης:
«Πάλι καλά κ. Τσίπρα που δεν μας ζητήσατε να κρατικοποιηθεί η Pfizer και η AstraZeneca, με ένα νόμο και ένα άρθρο. Αυτά είναι αστεία επιχειρήματα και πυροτεχνήματα. Είτε δηλώνουν άγνοια για τα διεθνή δεδομένα, είτε αφέλεια, είτε σκόπιμη παραπλάνηση της κοινής γνώμης. Κάποιοι μετά τα λεφτόδεντρα ανακάλυψαν και τα εμβολιόδεντρα».

Μετά την πολιτική «σφαλιάρα» από την κοινοβουλευτική συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης, που δικαίωσε την πρόταση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώ απέρριψε την πρόταση του Έλληνα πρωθυπουργού για το «πιστοποιητικό εμβολιασμού», ήρθε και το ιχυρό «άδειασμα» από μέλος της κυβέρνησης.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης Μητσοτάκη, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, μιλώντας στο τηλεοπτικό κανάλι Blue Sky, δήλωσε ξεκάθαρα πως η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να εκμεταλλευτεί ένα νομικό παράθυρο που ανοίγεται για κατάσχεση ποσοτήτων εμβολίων και -ουσιαστικά- κρατικοποιήση των εταιριών παραγωγής.

Τυπικά και ουσιαστικά, ο κ. Βαρβιτσιώτης εκθέτει σε τεράστιο βαθμό τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Τελικά και «λεφτόδεντρα» υπάρχουν, όπως έχει αποδειχθεί από τις δεκάδες απευθείας αναθέσεις και τη λίστα Πέτσα, και «εμβολιόδεντρα» υπάρχουν, κατά της κατάχρησης εξουσίας των πολυεθνικών φαρμακευτικών εταιριών, που τόσο έχει παινέψει ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ