«Ο εκφοβισμός δημοσιογράφων από την κυβέρνηση δεν θα περάσει»

Ανακοίνωση κατά του εκφοβισμού και του ελέγχου δημοσιογράφων από την κυβέρνηση, εξέδωσε η "Συσπείρωση Δημοσιογράφων - Δούρειος Τύπος", με αφορμή την χυδαία επίθεση του υπουργού Ανάπτυξης, Άδωνη Γεωργιάδη, στην Ελένη Καλογεροπούλου, 

«Ο εκφοβισμός δημοσιογράφων από την κυβέρνηση δεν θα περάσει»
ΠΡΟΒΟΛΗ

«Δημόσιες επιθέσεις σε συναδέλφους δημοσιογράφους σε τηλεοπτικά παράθυρα, όπως πρόσφατα του Αδωνι Γεωργιάδη στην Ελένη Καλογεροπούλου, ειρωνείες, συκοφαντίες, εκφοβιστικές τσιρίδες, αποτελούν καθημερινή πρακτική πλέον», αναφέρει, μεταξύ άλλων, η ανακοίνωση της "Συσπείρωσης Δημοσιογράφων - Δούρειος Τύπος" .

«Σε συνδυασμό με «κανονιστικές» παρεμβάσεις, τύπου ΑΠΕ-ΜΠΕ, ή νομοθετικές πρωτοβουλίες προληπτικής λογοκρισίας, ή απροκάλυπτες διώξεις δημοσιογράφων, αποδεικνύουν πως για τα κυβερνητικά στελέχη δημοσιογραφία κάνουν μόνο όσοι … γράφουν στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως», συμπληρώνει η ανακοίνωση.


Παραλήρημα Άδωνη: «Σταματήστε την κλάψα κυρία μου - πιο φθηνά τα αγγούρια που σας πείραζαν» (video)


Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση της "Συσπείρωσης Δημοσιογράφων Δούρειος Τύπος":

Τελικά δεν περνά ούτε μέρα που να μην υπάρξει μια απόδειξη για το πώς τα κυβερνητικά στελέχη αντιλαμβάνονται και αντιμετωπίζουν τους δημοσιογράφους και την ενημέρωση. Ειδικά μετά την από του βήματος της Βουλής «απόφαση» του πρωθυπουργού για «συμμορίτες» και «υπόκοσμο», οι κορυφαίοι συνεργάτες του πήραν σκυτάλη και δείχνουν να… το τερματίζουν.

Δημόσιες επιθέσεις σε συναδέλφους δημοσιογράφους σε τηλεοπτικά παράθυρα, όπως πρόσφατα του Αδωνι Γεωργιάδη στην Ελένη Καλογεροπούλου, ειρωνείες, συκοφαντίες, εκφοβιστικές τσιρίδες, αποτελούν καθημερινή πρακτική πλέον.

Σε συνδυασμό με «κανονιστικές» παρεμβάσεις, τύπου ΑΠΕ-ΜΠΕ, ή νομοθετικές πρωτοβουλίες προληπτικής λογοκρισίας, ή απροκάλυπτες διώξεις δημοσιογράφων, αποδεικνύουν πως για τα κυβερνητικά στελέχη δημοσιογραφία κάνουν μόνο όσοι … γράφουν στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Η Συσπείρωση Δημοσιογράφων-Δούρειος Τύπος καλεί τους συναδέλφους να αποκρούσουν κάθε απόπειρα εκφοβισμού και ελέγχου. Οι δημοσιογράφοι και τα θεσμικά τους όργανα γνωρίζουν τον τρόπο που δίδονται οι απαντήσεις σε κάθε εκφοβιστική επίθεση. Με τη στάση μας και τη δουλειά μας μπορούμε να αποδείξουμε στους πάντες ότι Ενημέρωση δίχως πλουραλισμό και αξιοπιστία δεν υπάρχει.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ