Τσακαλώτος: «Εγώ έχω αστική αυτοπεποίθηση - ο Τσίπρας ανασφάλεια»

Ενδεικτική για το τι πρόκειται να επακολουθήσει στο δρόμο προς το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, είναι η συνέντευξη του Ευκλείδη Τσακαλώτου στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ.

Τσακαλώτος: «Εγώ έχω αστική αυτοπεποίθηση - ο Τσίπρας ανασφάλεια»
ΠΡΟΒΟΛΗ

Σύμφωνα με τον πρώην υπουργό Οικονομικών, ο Αλέξης Τσίπρας έχει μια ανασφάλεια που δεν δικαιολογείται και πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι καλύτερος από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ στην επιλογή συμβούλων.

Συγκεκριμένα, σε ερώτηση για το ποιο θεωρεί πως είναι το μεγαλύτερο ελάττωμα του Αλέξη Τσίπρα, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, αναφέρει όχι ένα, αλλά δύο ελαττώματα: «Έχει μια ανασφάλεια που δεν δικαιολογείται. Και σε ένα πράγμα που είναι χειρότερος από τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι η επιλογή συμβούλων. Για να είμαι δίκαιος αυτό όμως το λέει και ο ίδιος».

Μιλώντας για τον εαυτό του, σε ερώτηση αν τον επηρέασε η αίγλη της εξουσίας, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος δηλώνει, μεταξύ άλλων, στην συνέντευξή του στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: «Με επηρέασε λιγότερο από άλλους. Δε σημαίνει ότι είμαι καλύτερος άνθρωπος, αλλά όταν έχεις πάει σε ένα σχολείο που ιδρύθηκε το 1500, σε ένα κολλέγιο της Οξφόρδης (Queens College Oxford) που ιδρύθηκε to 1341, δεν έχεις ανασφάλεια. Έχεις μια αστική αυτοπεποίθηση. Δεν το λέω με υπεροψία. Το αντίθετο. Η Αριστερά θα ηθελε όλοι οι άνθρωποι να έχουν αυτοπεποίθηση και τα εφόδια για να την αποκτήσουν».

Καλός τακτικιστής και με λαϊκότητα, ο Τσίπρας

Στο ερώτημα για το ποιο είναι το μεγαλύτερο προσόν του Αλέξη Τσίπρα, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος απαντάει αναφέρεται επίσης σε δύο: «Έχει μια λαΪκότητα που είναι χαρισματική. Η κόρη μου που είναι 14 μου είπε ότι όταν ο Τσίπρας χαιρετάει τον κόσμο είναι σαν το ψάρι μέσα στο νερό, ενώ όταν τον χαιρετάω εγώ είμαι σαν το ψάρι στο μέλι! Και το δεύτερο είναι ο “τακτικισμός” του που του επιτρέπει να βλέπει ένα θέμα μέσα από περισσότερες πλευρές περισσότερες γωνίες».

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών, τονίζει επίσης στη συνέντευξή του πως ούτε η Αριστερά, ούτε η Δεξιά έχουν πείσει τους νέους, παρά το ευρύ προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ στις μικρότερες ηλικίες.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ