Η Μενδώνη "ακυρώνει" τη "Λίμνη των Κύκνων" και αναστέλλει συνεργασίες με ρωσικούς πολιτιστικούς οργανισμούς

Ακύρωση του Gala Όπερας και της μετάδοσης της παράστασης «Η Λίμνη των Κύκνων», με εντολή Λίνας Μενδώνη που αναστέλλει επίσης τη συνεργασία και τη συζήτηση με ρωσικούς πολιτιστικούς οργανισμούς. Σφοδρές αντιδράσεις στα σχόλια κάτω από την ανάρτηση του υπουργείου στο Facebook.

Η Μενδώνη
ΠΡΟΒΟΛΗ

Το υπουργείο Πολιτισμού ανακοίνωσε πως με εντολή της Λίνας Μενδώνη προχωρά σε ακυρώσεις παραστάσεων Ρώσων δημιουργών, όπως η μετάδοση στο Μέγαρο Μουσικής της "Λίμνης των Κύκνων" του Τσαϊκόφσκι, ενώ αναστέλλεται και η υλοποίηση, συνεργασία, προγραμματισμός ή συζήτηση εκδηλώσεων με ρωσικούς πολιτιστικούς οργανισμούς.

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση του Υπουργείου Πολιτισμού αναφέρει:

Η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη, έδωσε σήμερα οδηγίες να ανασταλεί οποιαδήποτε υλοποίηση, συνεργασία, προγραμματισμός ή συζήτηση εκδηλώσεων με ρωσικούς πολιτιστικούς οργανισμούς.

Σημειώνεται ότι η ήδη αναβληθείσα εκδήλωση του Gala Όπερας που ήταν προγραμματισμένη για την Πέμπτη 3 Μαρτίου, ακυρώνεται, όπως και η μετάδοση της παράστασης «Η Λίμνη των Κύκνων», στο πλαίσιο του κύκλου The Bolshoi Ballet Live from Moscow, την Κυριακή 6 Μαρτίου, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Όπως μπορείτε να δείτε και στα σχόλια κάτω από την ανάρτηση του υπουργείου Πολιτισμού στο Facebook, η απόφαση αυτή προκάλεσε έντονες αντιδράσεις.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ