Εκπρόσωπος Ερντογάν: «Με Μητσοτάκη θα συζητήσουμε για το Αιγαίο και τα βασανιστήρια της Ελλάδας σε πρόσφυγες»

Την ώρα που η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει ακόμα επιβεβαιώσει τη συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν, στην Τουρκία έχουν θέσει μέχρι και το "μενού" των συζητήσεων που περιλαμβάνει από συνεκμετάλλευση του Αιγαίου, μέχρι «βασανιστήρια της Ελλάδας σε πρόσφυγες»!

Εκπρόσωπος Ερντογάν: «Με Μητσοτάκη θα συζητήσουμε για το Αιγαίο και τα βασανιστήρια της Ελλάδας σε πρόσφυγες»
ΠΡΟΒΟΛΗ

«Ο φάκελος των συζητήσεων με την Ελλάδα είναι μεγάλος και περιεκτικός. Υπάρχουν πολλά ζητήματα, από τις έρευνες φυσικού αερίου μέχρι το θέμα του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου. Η Ελλάδα πρέπει να καταλάβει ότι είμαστε γείτονες, ζούμε μαζί και αυτά τα ζητήματα μπορούμε να τα λύσουμε μόνο μεταξύ μας. Η ευαισθησία που έχει η Τουρκία για τη Γαλάζια Πατρίδα (όπως αποκάλεσε το Αιγαίο) δεν μπορεί να αμφισβητηθεί ή να επικριθεί», δήλωσε ο Αντιπρόεδρος και Εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ, Ομέρ Τσελίκ.

Η συνέχεια είναι ενδεικτική των προθέσεων της Τουρκίας, να εκμεταλλευτεί την κρίση στην Ουκρανία και να θέσει ακόμα και ανθρωπιστικό θέμα που θα αφορά στους θανάτους, τον εκφοβισμό, τη βία και τα βασανιστήρια κατά προσφύγων και μεταναστών από τις Ελληνικές αρχές, όπως έχουν αποκαλύψει έρευνες, δημοσιεύματα και πρόσφατα η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ και που έχουν κάνει αίσθηση στο εξωτερικό τραυματίζοντας την εικόνα της χώρας.


ΕΠΙΣΗΜΟ: Ο ΟΗΕ κατηγορεί την ελληνική κυβέρνηση για βία, παράνομα pushback και θανάτους προσφύγων


«Οι συζητήσεις με την Ελλάδα περιλαμβάνουν, από το θέμα της υφαλοκρηπίδας μέχρι και την στρατικοποίηση των νησιών εκ μέρους της Ελλάδας και όλα αυτά θα συζητηθούν φυσικά.

Τρυπάει βάρκες μεταναστών/προσφύγων από τη Συρία, από την Ανατολική Μεσόγειο, τους υποβάλει σε βασανιστήρια. Κι αυτά γίνονται μπροστά στα μάτια του κόσμου.

Πρέπει να σταματήσει να θέτει υπό αμφισβήτηση τα δικαιώματα της Τουρκίας στη Γαλάζια Πατρίδα. Ο πρόεδρός μας φυσικά εδώ και καιρό δίνει ηχηρά μηνύματα σε αυτό το θέμα. Η πολιτική μας θα εξηγηθεί για άλλη μια φορά στον Έλληνα πρωθυπουργό», συμπλήρωσε ο Ομέρ Τσελίκ.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ