Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας: «Για τις τιμές του ρεύματος φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ»

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ευθύνεται για τις υψηλές τιμές στο ρεύμα και το ράλι ακρίβειας, ισχυρίστηκε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας.

Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας: «Για τις τιμές του ρεύματος φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ»
ΠΡΟΒΟΛΗ

«Αν κατά τη διάρκεια των πέντε χαμένων χρόνων που κυβερνούσε τη χώρα ο ΣΥΡΙΖΑ είχαν διεισδύσει εντονότερα οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, σήμερα θα είχαμε χαμηλότερες τιμές στον τομέα της ενέργειας και θα ήμασταν λιγότερο εξαρτημένοι από το πετρέλαιο και τα άλλα καύσιμα», ισχυρίστηκε από το βήμα της Βουλής, ο Κώστας Σκρέκας.

«Είναι κροκοδείλια τα δάκρυα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, πως δήθεν ο ΣΥΡΙΖΑ στήριζε τον λιγνίτη, όταν επί των ημερών του έκλεισαν τα 8 από τα 18 εργοστάσια λιγνίτη της ΔΕΗ. Αυτό έγινε πολύ απλά επειδή είναι ευρωπαϊκή στρατηγική. Στα πέντε χρόνια διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, η ηλεκτροπαραγωγή από λιγνίτη, μειώθηκε κατά 50%, φθάνοντας τις 10.000 μεγαβατώρες. Ακόμη και σήμερα που οι τιμές έχουν εκτιναχθεί στα ύψη, το φυσικό αέριο παραμένει φθηνότερο», συνέχισε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

«Η Ελλάδα σήμερα είναι ενεργειακά ανασφαλής και ευάλωτη εξαιτίας της κυβέρνησης Μητσοτάκη που επέλεξε επιπλέον να δεσμεύσει τη χώρα μας στην ηλεκτροπαραγωγή από ορυκτό, εισαγόμενο και πανάκριβο φυσικό αέριο αντί να προχωρήσει σε απανθρακοποίηση, αντικατάσταση δηλαδή όλων των ορυκτών καυσίμων με ΑΠΕ», απάντησε, ο τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι οπαδός του λιγνίτη. Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ εκπόνησε για πρώτη φορά Εθνικό Σχέδιο για την Ενέργεια και το Κλίμα που προέβλεπε την ομαλή μετάβαση στην απανθρακοποίηση, την απεξάρτηση από όλα τα ορυκτά καύσιμα και το φυσικό αέριο και το λιγνίτη. Όμως εσείς δεν μπορείτε να λέτε ψέματα και να κρύβετε τις επιλογές σας που αδειάζουν τις τσέπες των πολιτών. Υπήρχε η δυνατότητα για να εξυπηρετηθεί η ελληνική παραγωγή και οικονομία και φυσικά οι πολίτες, χωρίς να αποκλίνουμε από το στόχο της απολιγνιτοποίησης, όπως είπε και ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν κ. Τίμερμανς. Να χρησιμοποιούμε δηλαδή εγχώρια καύσιμα λαμβάνοντας πάντα υπόψη το κόστος παραγωγής και να μεταβούμε στις ΑΠΕ χωρίς όμως την "αεριοποίηση" της ηλεκτροπαραγωγής που έχει επιλέξει η κυβέρνηση Μητσοτάκη που μάς οδηγεί σε αδιέξοδα και χρεωκοπία», συμπλήρωσε ο Σωκράτης Φάμελλος.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ