Άδωνις Γεωργιάδης: «Αν μειώσουμε το φόρο στα καύσιμα θα μπούμε σε μνημόνιο» (video)

Τρομολαγνεία δίχως τέλος ώστε να δικαιολογήσουν την αδράνειά τους, την ώρα που η κοινωνία βρίσκεται στα πρόθυρα ανθρωπιστικής κρίσης.

Άδωνις Γεωργιάδης: «Αν μειώσουμε το φόρο στα καύσιμα θα μπούμε σε μνημόνιο» (video)
ΠΡΟΒΟΛΗ

Οι πολίτες θα πληρώσουν «τριπλά τα δάνεια» αν η κυβέρνηση μειώσει το φόρο στα καύσιμα, ισχυρίστηκε ο Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στη Βουλή, κάνοντας λόγο ακόμα και για μνημόνιο.

«Μηδέν μπορείς να τους κάνεις τους φόρους. Όταν όμως έχεις υψηλό πληθωρισμό και όταν είσαι η χώρα με το μεγαλύτερο δημόσιο χρέος από όλες τις άλλες, άρα είσαι στις αγορές ο πρώτος τον οποίον βλέπουνε. Και αν αρχίζει να ανεβαίνει το επιτόκιο δανεισμού αυτό δεν αφορά τους πολίτες, αφορά μόνο το κράτος;
Να μην πω για το τέλος, αν φτάσει σε μνημόνιο που το απευχόμαστε όλοι, να πω για το άμεσο: Δεν ανεβαίνουν τα επιτόκιο δανεισμού για τους πολίτες που έχουν δάνεια, πιστωτικές κάρτες, στεγαστικά δάνεια και επιχειρηματικά; Να γλιτώσεις τα λεπτά στο πρατήριο και να πληρώνεις τριπλά στο δάνειο;
».


Ο Άδωνις Γεωργιάδης ειρωνεύεται ανθρώπους που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα (video)


Σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης, «πρόταση γενικευμένης μείωσης του ΕΦΚ ή ΦΠΑ χωρίς πρόταση για το πώς αυτό θα εξισορροπηθεί δημοσιονομικά ώστε να μην προκληθεί αναταραχή στις παγκόσμιες αγορές εναντίον της χώρας μας, είναι λαϊκισμός του χειρίστου είδους».

Σε άλλα σημερινά νέα, ο διευθύνων σύμβουλος του ΔΕΔΔΗΕ έδωσε μπόνους 60.000 ευρώ... στον εαυτό του.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ